PENGIKLANAN

 

Pengiklanan di blog Fitrihadi.com

Fitrihadi.com adalah blog persendirian yang berkongsi pelbagai artikel meliputi informasi sosial terkini. Blog kami menerima kunjungan lebih dari 100,000 page views setiap bulan dan dijangka meningkat dalam masa yang akan datang. Tak rugi anda beriklan di blog kami!

LIHAT: Statistik trafik pelawat blog Fitrihadi.com 2015

Kebanyakan pembaca blog ini datang dari carian Google dan selebihnya adalah dari peminat kami di facebook dan twitter. Banyak artikel kami yang berada di page pertama sesuatu carian di Google. Dan banyak artikel dalam blog ini dikongsi pembaca di facebook dan twitter. Ini menunjukkan blog ini semakin berkembang dari sehari ke sehari dan diterima ramai pembaca.

Walaupun kadang kala blog ini tidak menyiarkan artikel baru, blog ini masih menerima kunjungan sekurang-kurangnya 2000 pengunjung sehari dari carian google dan perkongsian link di media sosial. Blog ini mendapat pagerank 2. Page rank adalah penentu artikel yang disiarkan akan mendapat carian utama di Google.

Ini bermakna peluang iklan anda dilihat adalah tinggi. Beberapa client kami yang menjual produk mereka ternyata berpuas hati dengan pakej pengiklanan kami sehingga ada yang terus menerus beriklan dan mendapat pulangan berganda.

 

Saiz, lokasi dan harga banner pengiklanan

 

lokasi iklan fitrihadi.comA) Banner 728 x 90 = RM 50/bulan (kedudukan di atas header)

B) Banner 300 x 150 = RM40/bulan (kedudukan di sidebar)

C) Banner 125 x 125 = RM30/bulan (kedudukan di sidebar)

+) 1 Artikel = RM50 (termasuk promosi link di facebook dan twitter blog ini)

*Banner lain-lain (dari segi saiz dan kedudukan dalam blog), advertorial atau pengiklanan yang selain dari dinyatakan mungkin boleh dipertimbangkan…

Jika berminat untuk beriklan di blog ini, sila emailkan pertanyaan kepada admin di fitrihadidotcom[at]gmail[dot]com.

 

Lain-Lain laman sosial untuk pengiklanan

Selain blog ini, admin juga mempunyai beberapa laman sosial lain yang boleh dijadikan medium pengiklanan dan pemasaran. Antaranya:

  1. harga-kereta.blogspot.com – sebuah blog yang memaparkan senarai harga kereta baru yang dijual di Malaysia. Sasaran pembaca adalah golongan pelajar, berkerjaya dan berminat dengan kereta.
  2. harga-motosikal.blogspot.com – sebuah blog yang memaparkan senarai harga motosikal yang baru yang dijual di Malaysia. Sasaran pembaca adalah golongan pelajar, berkerjaya dan berminat dengan motosikal.
  3. fitrihadi.tumblr.com – sebuah laman micro-blogging yang dikemaskini setiap minggu. Mempunyai page rank 2 amat sesuai bagi yang memfokuskan pada SEO.
  4. Fan page facebook – mempunyai jumlah like lebih 15,000 dan dikemaskini hampir setiap hari dengan perkongsian yang bermanfaat. Sasaran pembaca adalah umum.
  5. Twitter – mempunyai jumlah follower melebihi 4,000 dan dikemaskini setiap hari. Ianya salah satu medium perkongsian yang cepat dan terpantas.
  6. Youtube – mempunyai jumlah subscriber melebihi 20,000 dan perkongsian video yang sentiasa menarik hati penonton, baik di dalam mahupun luar negara.
(Visited 94 times, 1 visits today)