FITRIHADI

Admin blog Fitrihadi.com. Menceburi bidang blogging sejak tahun 2008. MORE >

May 252017
 

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Labuan

Bagi yang mencari jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi Wilayah Persekutuan Labuan untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah.

Boleh download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang.

Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana link yang berikut:

PERLIS | KEDAH | PULAU PINANG | PERAK | SELANGOR | PUTRAJAYA |

LABUAN | KUALA LUMPUR | NEGERI SEMBILAN | MELAKA | JOHOR | PAHANG |

TERENGGANU | KELANTAN | SABAH | SARAWAK |

| SINGAPURA | BRUNEI |

Jadual berikut disediakan oleh JAKIM. Semoga bermanfaat!

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Labuan

Selamat berpuasa!

May 252017
 

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Putrajaya

Bagi yang ingin tahu jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi Wilayah Persekutuan Putrajaya untuk Ramadan 1438H, boleh rujuk jadual di bawah.

Boleh download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang.

Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana link yang berikut:

PERLIS | KEDAH | PULAU PINANG | PERAK | SELANGOR | PUTRAJAYA |

LABUAN | KUALA LUMPUR | NEGERI SEMBILAN | MELAKA | JOHOR | PAHANG |

TERENGGANU | KELANTAN | SABAH | SARAWAK |

| SINGAPURA | BRUNEI |

Jadual berikut disediakan oleh JAKIM. Semoga bermanfaat!

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Putrajaya

Selamat berpuasa!

May 252017
 

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Selangor

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Selangor untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah.

Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang.

Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana link yang berikut:

PERLIS | KEDAH | PULAU PINANG | PERAK | SELANGOR | PUTRAJAYA |

LABUAN | KUALA LUMPUR | NEGERI SEMBILAN | MELAKA | JOHOR | PAHANG |

TERENGGANU | KELANTAN | SABAH | SARAWAK |

| SINGAPURA | BRUNEI |

Jadual berikut disediakan oleh JAKIM. Semoga bermanfaat!

Zon 1 – Hulu Selangor, Gombak, Petaling, Hulu Langat, Sepang

Zon 2 – Klang, Kuala Langat, Kuala Selangor, Sabak Bernam

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Selangor

Selamat berpuasa!

May 252017
 

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perak

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Perak untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah.

Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang.

Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana link yang berikut:

PERLIS | KEDAH | PULAU PINANG | PERAK | SELANGOR | PUTRAJAYA |

LABUAN | KUALA LUMPUR | NEGERI SEMBILAN | MELAKA | JOHOR | PAHANG |

TERENGGANU | KELANTAN | SABAH | SARAWAK |

| SINGAPURA | BRUNEI |

Jadual berikut disediakan oleh JAKIM. Semoga bermanfaat!

Zon 1 – Tapah, Slim River dan Tanjung Malim:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perak

Zon 2 – Ipoh, Batu Gajah, Kampar, Sungai Siput, Kuala Kangsar:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perak

Zon 3 – Pengkalan Hulu, Gerik, Lenggong:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perak

Zon 4 – Temengor dan Belum:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perak

Zon 5: Teluk Intan, Bagan Datuk, Kampung Gajah, Seri Iskandar, Beruas, Parit, Lumut, Sitiawan dan Pulau Pangkor:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perak

Zon 6 – Selama, Taiping, Bagan Serai dan Parit Buntar:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perak

Zon 7 – Bukit Larut:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perak

Selamat berpuasa!

May 252017
 

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Pulau Pinang

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Pulau Pinang untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah.

Boleh download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang.

Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana link yang berikut:

PERLIS | KEDAH | PULAU PINANG | PERAK | SELANGOR | PUTRAJAYA |

LABUAN | KUALA LUMPUR | NEGERI SEMBILAN | MELAKA | JOHOR | PAHANG |

TERENGGANU | KELANTAN | SABAH | SARAWAK |

| SINGAPURA | BRUNEI |

Jadual berikut disediakan oleh JAKIM. Semoga bermanfaat!

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Pulau Pinang

Selamat berpuasa!

May 252017
 

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Kedah

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Kedah untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah.

Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang.

Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana link yang berikut:

PERLIS | KEDAH | PULAU PINANG | PERAK | SELANGOR | PUTRAJAYA |

LABUAN | KUALA LUMPUR | NEGERI SEMBILAN | MELAKA | JOHOR | PAHANG |

TERENGGANU | KELANTAN | SABAH | SARAWAK |

| SINGAPURA | BRUNEI |

Jadual berikut disediakan oleh JAKIM. Semoga bermanfaat!

Zon 1 – Kota Setar, Kubang Pasu dan Pokok Sena:
Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 Kedah

 

Zon 2 – Pendang, Kuala Muda dan Yan:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 Kedah

 

Zon 3 – Padang Terap dan Sik:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 Kedah

 

Zon 4 – Baling:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 Kedah

 

Zon 5 – Kulim dan Bandar Baharu:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 Kedah

 

Zon 6 – Langkawi:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 Kedah

 

Zon 7 – Puncak Gunung Jerai:

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 Kedah
Selamat berpuasa!

May 252017
 

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perlis

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Perlis untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah.

Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang.

Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana link yang berikut:

PERLIS | KEDAH | PULAU PINANG | PERAK | SELANGOR | PUTRAJAYA |

LABUAN | KUALA LUMPUR | NEGERI SEMBILAN | MELAKA | JOHOR | PAHANG |

TERENGGANU | KELANTAN | SABAH | SARAWAK |

| SINGAPURA | BRUNEI |

Jadual berikut disediakan oleh JAKIM. Semoga bermanfaat!

Jadual Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 - Perlis

Selamat berpuasa!

May 162017
 

6 cara menangkap gambar yang cantik dari iPhone 7

Beberapa hari lepas, Apple dengan sendirinya mendedahkan bukan 1 atau 2, tapi 16 video menunjukkan tutorial menangkap gambar cantik menggunakan kamera iPhone 7 melalui laman web mereka.

Mungkin ada antara kita yang belum mengtahui kesemua 16 tips dan cara tersebut.

Untuk pengguna iPhone 7, bolehlah tonton dan belajar video tutorial yang disediakan Apple ini. Mesti gambar yang ditangkap jadi lebih cantik dari kebiasaannya.

 

16 CARA MENANGKAP GAMBAR CANTIK DENGAN IPHONE 7

1. Bagaimana menangkap gambar potret yang terbaik?

 

2. Bagaimana menangkap gambar dari jarak dekat?

 

3. Bagaimana menangkap gambar panorama menegak?

 

4. Bagaimana menangkap gambar tanpa flash?

 

5. Bagaimana menangkap gambar aksi (bergerak)?

 

6. Bagaimana menangkap gambar dengan sudut yang unik.

 

7. Bagaimana menangkap gambar semasa golden hour (matahari terbenam)?

 

8. Bagaimana menangkap gambar selfie menggunakan timer (pemasa)?

 

9. Bagaimana menangkap gambar semasa merakam video?

 

 

Dan untuk lagi 7 video tutorial yang lain, boleh terjah sendiri di laman web Apple.com/iphone/photography.

Selamat mencuba!

May 152017
 

Cuaca panas sekarang ni memang nikmat kalau dapat makan ABC (air batu campur) atau ais kacang.

Salah satu tempat menarik yang terdapat ABC special ini adalah di Pantai Merdeka, Kedah Darul Aman.

Pengalaman menikmati ABC special di Pantai Merdeka Kedah

Kerana pernah viral beberapa ketika dulu, admin tergerak hati untuk merasai sendiri pengalaman menikmati ABC special tersebut.

Bagi yang ingin ke Pantai Merdeka, anda boleh memandu melalui lebuhraya PLUS menuju ke Kedah dan mengambil exit Sungai Petani (Selatan) bernombor 168.

Kemudian anda akan melalui jalan kampung yang aman dan menghijau di sepanjang perjalanan tersebut yang mana mengambil masa lebih kurang 15 minit dari exit PLUS tadi untuk sampai ke destinasi. (Boleh set maps untuk ke Pantai Merdeka, Kedah dan ikut arahan yang diberikan)

 

PANTAI MERDEKA, KEDAH

Setelah sampai ke destinasi, anda akan mendapati terdapat tempat letak kereta yang luas untuk kemudahan pengunjung.

Terdapat juga padang rumput yang berhampiran sebagai tempat meletak kereta tambahan. Padang rumput ini juga akan menjadi tempat menunggang kuda dan pony (kuda padi) pada sebelah petangnya.

Bayaran menunggang kuda adalah RM10 manakala pony ride pula adalah RM5 (kalau tak silap) masing-masing untuk satu round kawasan padang rumput tersebut.

Ambillah dulu masa untuk bersiar-siar di pesisir pantai tersebut. Jika air surut, dapatlah berjalan di atas pasir. Jika air pasang, boleh sahaja duduk santai di tepi tambak sambil menikmati tiupan angin dan pemandangan laut serta langit yang indah di situ.

Pengalaman menikmati ABC special di Pantai Merdeka Kedah

Psstt.. Pada masa ni, air tengah pasang jadi tak dapatlah admin nak berjalan di atas pasir.

Terdapat juga deretan gerai-gerai yang menjual cenderahati untuk dibawa pulang. Makanan ringan juga ada dijual untuk dinikmati semasa bersantai di tepi pantai.

 

ABC SPECIAL

Terdapat beberapa nama lain ABC special ini yang diberikan oleh kedai-kedai di situ, antara ialah ABC Gunung Jerai, ABC Komtar dan lain-lain lagi.

Salah satu kedai makan yang menarik perhatian adalah gerai Kak Cik (nombor 13).

Pengalaman menikmati ABC special di Pantai Merdeka Kedah

Selain ABC, gerai Kak Cik ni juga ada menyediakan makanan bergoreng yang lain dan pelbagai jenis hidangan mee seperti mee udang, mee ketam, mee tulang serta mee sotong. Char kuey teow juga ada katanya. Macam-macam ada.

Apapun, admin sempat menikmati nasi ayam sebagai juadah makan tengah hari. Alhamdulillah..

Pengalaman menikmati ABC special di Pantai Merdeka Kedah

Nasi ayam dan nasi goreng kampung.

Setelah itu, barulah admin menikmati ABC yang diberi gelaran ‘Gunung Jerai’ oleh kedai tersebut.

Inilah rupanya:

Pengalaman menikmati ABC special di Pantai Merdeka Kedah

‘ABC Gunung Jerai’

Ianya adalah ais ‘sagat’ dengan bahan-bahan campuran lain antaranya seperti:

  • cincau
  • kacang, jagung dll
  • susu pekat
  • sirap
  • karamel?
  • ais krim perisa coklat
  • 1 kon ais krim
  • 1 biskut batang coklat

TIPS:

Untuk elak ABC ini dari cepat cair kerana cuaca yang panas, orderlah dulu makanan anda yang lain. Setelah makanan anda hampir habis, barulah order ABC ini untuk membolehkan anda menikmatinya dengan rasa yang sebenar dan segar.

Harganya pula adalah RM6 sahaja. Memang berbaloi dan sedap dinikmati semasa panas terik.

Bagi yang ingin melarikan diri dari kesibukan kota dan ingin menenangkan fikiran, bolehlah bercuti dan datang beriadah di Pantai Merdeka, Kedah ini. Selain dapat menikmati pelbagai pilihan makanan yang sedap, banyak juga aktiviti lain yang boleh dilakukan.

Resort berdekatan juga ada jika ingin menginap di sana.

Selamat bercuti.

May 102017
 

Bagi yang belum tahu, inilah James Donkey 112 Wired Gaming Mouse versi warna putih:

Pandang Pertama James Donkey 112 Gaming Mouse

Versi warna hitam juga ada jika anda tak berminat dengan mouse berwarna putih.

Bukan itu je, versi tanpa wayar (wireless) pun ada jika anda tidak suka melihat wayar yang serabut dan mengganggu gerakan mouse anda.

 

James Donkey?

Mungkin ada yang tak pernah mendengar jenama ini.

Dari apa yang admin tahu, James Donkey adalah jenama pengeluar barangan gaming untuk komputer yang berasal dari China. Terdapat beberapa barangan mereka yang mendapat anugerah (Red Dot Design Award) kerana rekabentuk produk mereka yang menarik dan terbaik.

Disebabkan ianya produk yang berasal dari China, maka ini adalah apa yang anda bakal lihat:

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Chinese words..

 

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

More Chinese words..

 

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Lagi more chinese words.

Apa pun tak perlu risau kerana ada terjemahan diberikan di bawahnya.

 

PEMBUNGKUSAN

Kotak gaming mouse ini walaupun nampak simple tapi agak cantik dengan warna kemasan hitam pucat (matte) dan tulisan hitam berkilat (glossy).

Bijak designer dia gabungkan ciri-ciri matte dan glossy untuk hasilkan pembungkusan yang simple tapi cantik.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Bahagian atas kotak.

 

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

 

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Bahagian bawah kotak

 

APA DALAM KOTAK?

Agak menarik apabila kotak dalam ditarik keluar kerana mouse tersebut terletak rapi dan dilindungi dengan satu lapisan plastik lutsinar.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Tiada aksesori tambahan diberikan mahupun buku panduan. Hanya ada mouse sahaja.

 

REKABENTUK

Dengan berpandukan produk gaming mouse mereka yang pernah mendapat anugerah Red Dot Design Award, nampaknya designer mereka ada menerapkan sedikit rekabentuk mouse tersebut ke dalam James Donkey 112 Gaming Mouse ini supaya lebih selesa diguna dan cantik dipandang.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Gabungan warna putih dan kuning.

Terdapat 5 butang kesemuanya; butang klik kanan, klik kiri, scroll wheel, butang back dan butang forward.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Lengkap dengan button back dan forward di bahagian kiri tetikus.

Jika anda perasan, di bahagian tepi kiri dan kanan mouse ini dipasang lapisan getah agar jari mendapat lebih grip dan selesa ketika menggunakannya.

Terdapat beberapa ‘gap’ di sekeliling mouse ini untuk mengeluarkan kesan cahaya berwarna kuning.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Fungsi cahaya ini pula boleh ditutup melalui butang yang terdapat di bahagian bawah mouse ini.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Kepala USB pula direka rapi dengan mengikut warna tema mouse tersebut iaitu putih dan kuning.

Kabel juga berwarna kuning dengan bentuk leper supaya tidak menjadi serabut (anti-tangle). Ianya agak flexible kerana menggunakan balutan plastik getah.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Dengan cop jenama James Donkey.

SAIZ

Dengan bersaiz medium, ianya selesa dan muat-muat berada dalam genggaman tangan.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

James Donkey 112 vs Gigabyte ECO 500.

Oleh sebab itu, ianya memang sesuai untuk pengguna jenis claw grip atau palm grip.

Lokasi butang back dan forward di bahagian tepinya pula mudah dicapai oleh ibu jari.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

 

BELIAN DI LAZADA

Terdapat beberapa seller yang menjual gaming mouse ini.

JM Gaming antara yang agak menarik kerana memberikan ‘random free gift’ dan penghantaran percuma.

Penghantaran pula agak cepat menggunakan khidmat kaurier Skynet dan dibungkus rapi dalam bubble wrap.

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Ohh ‘random free gift‘ yang admin dapat pula adalah cable tie.

Kan bagus kalau bagi mousepad ke, USB hub ke boleh gak guna dengan mouse ni. Apapun bersyukur je..

Pandang Pertama James Donkey 112 wired Gaming Mouse

Random free gift dari seller; cable tie.

Harga yang dijual oleh JM Gaming pada hari ini adalah RM 46.55 lengkap dengan random free gift dan penghantaran percuma.

Bagi yang berminat atau nak ganti mouse baru, bolehlah miliki James Donkey 112 Gaming Mouse ni sekarang.

[ MILIKI SEKARANG MELALUI LAZADA ]

Nantikan ulasan, kelebihan dan kekurangan mouse ini dalam artikel seterusnya..

May 032017
 

Tips 2 Cara Cegah Kerosakan Modem Oleh Kilat

Pada zaman sekarang ini, boleh dikatakan setiap rumah dilengkapi modem router untuk penyambungan internet.

Dan tak mustahil juga setiap kali hujan lebat yang disertai guruh dan kilat, modem router tersebut akan ‘terbakar’ sehingga langsung tidak boleh digunakan.

Agak berat juga untuk membeli modem baru yang boleh mencapai harga sehingga RM100.

PUNCA

Namun, tahukah anda dari manakah renjatan kilat tersebut masuk dan merosakkan modem anda?

Sebenarnya kilat tersebut datangnya melalui kabel telefon anda dan bukannya melalui kabel atau plug elektrik rumah anda.

Untuk pengetahuan, pendawaian dan perkakasan elektrik dalam rumah anda sudah mempunyai beberapa lapisan perlindungan kilat melalui fius elektrik. Ianya terdapat di suis utama mahupun di kepala plug peralatan elektrik anda.

Namun berbeza pula dengan kabel telefon. Ianya adalah sambungan terus ke kabel yang terdapat di tepi jalan dan terus ke pusat kawalan utama. Jika kilat menyambar mana-mana bahagian kabel ini, ianya mampu mengalir terus ke dalam telefon serta modem router dalam rumah anda.

Sebab itulah telefon dan modem router anda mudah terbakar apabila disambar kilat. Dan juga tidak digalakkan menguna telefon rumah semasa berlaku kilat dan guruh

APAKAH CARA UNTUK MENCEGAH KEROSAKAN MODEM OLEH KILAT INI?

Terdapat dua cara iaitu:

CARA PERTAMA

Langkah manual – anda hanya perlu mencabut kabel telefon dari kotak sambungan telefon dan modem setiap kali berlakunya hujan dan kilat.

Tips 2 Cara Cegah Modem Dari Rosak Kena Kilat

Langkah ini memang menjimatkan namun mungkin leceh dan kurang berkesan kerana anda tidak berada di rumah 24 jam sehari untuk menjaga modem router anda.

Tak mustahil satu hari nanti modem akan terbakar juga kerana anda berada jauh dari rumah dan tidak mampu mencabut kabel telefon dari kotak sambungannya ketika hari sedang hujan lebat berserta kilat.

 

CARA KEDUA

Untuk lebih efektif dan perlindungan berterusan 24/7/365 dari sambaran kilat, gunakan saja surge protector untuk kabel telefon.

Surge protector berfungsi menghalang kilat dari memasuki kabel yang disambung padanya seperti kabel elektrik dan telefon.

Contoh surge protector yang bagus dan berbaloi adalah Belkin Advanced Series Surge Protector:

cara cegah modem router rosak kilat belkin surge protector

*Miliki sekarang melalui Lazada dengan harga hanya RM 69.90 (free delivery).

Memang terbaik benda ni. Baru saja admin beli sebab hari tu modem terbakar kena kilat semasa admin tiada di rumah. Selalunya time hujan memang off modem dan cabut je kabel telefon tu. Tapi tak bernasib baik pulak hari tu.

KLIK SINI untuk mengetahui apakah fungsi, kelebihan dan ulasan tentang Belkin Advanced Series Surge Protector ini.

Pilihan lain surge protector:

Semoga bermanfaat!

May 032017
 

Ulasan Belkin Surge Protector Advanced Series

Pernah tak modem router anda tiba-tiba rosak terbakar dipanah kilat?

Nak beli modem baru di kedai pun sudah memakan kos sehingga lebih RM100.

Kalau beli secara online, sudah pasti harganya lebih murah dalam RM70-90 sahaja. Namun, perlu juga tunggu beberapa hari sebelum ianya tiba di depan rumah anda.

Nak elak kejadian seperti ini berulang? Ada baiknya anda memasang Belkin Surge Protector Advanced Series ini.

Ulasan Belkin Surge Protector Advanced Series

Jenama Belkin sememangnya terkenal dengan peralatan sambungan elektrik kepada komputer dan telefon seperti pengecas, powerbankextension, kabel dan lain-lain lagi. Kualitinya pula amat memuaskan.

KELEBIHAN

Berbalik pada Belkin Surge Protector di atas, apa yang menariknya produk ini ialah ianya mempunyai beberapa kelebihan iaitu:

  • Melindungi peralatan elektrik serta telefon dan modem router dari bahaya kilat
  • Jika peralatan elektrik anda rosak akibat kilat ketika menggunakan produk ini, Belkin akan membayar setimpal nilai barangan anda sehingga mencecah RM8000 bagi rakyat Malaysia.
  • Waranti seumur hidup terhad – penggantian 1 kepada 1 secara percuma jika surge protector yang anda beli rosak akibat kesalahan semasa pemasangan di kilang.
  • Kabel telefon panjang (RJ11) mencecah 1.8 meter juga ada diberikan sekali

  • Lengkap dengan soket untuk 1 peralatan elektrik (biasanya untuk modem)
  • Harga yang mampu milik dan berbaloi: RM 69.90 (Lazada)

Sambungan masuk dan keluar untuk kabel telefon di bawahnya.

KESIMPULANNYA

Belkin Surge Protector Advanced Series ini boleh dikatakan agak penting jika rumah anda ada menggunakan modem router. Ianya memberikan perlindungan berterusan untuk modem dan peralatan elektrik anda dari kilat. Perlindungan kewangan dan waranti juga agak memuaskan.

Sememangnya ia berbaloi untuk harga yang anda bayar. Tak rugi memilikinya.

[ BELI SEKARANG DI LAZADA ]