FITRIHADI

Admin blog Fitrihadi.com. Menceburi bidang blogging sejak tahun 2008. MORE >

Mar 212010
 

RPC9YW5QS4NU

Hehey! Welcome to my new blog!

Blog lama fit berada di sini; fitrihadi.blogspot.com!

Jadi, setelah beberapa hari bertungkus lumus, bergomol dengan coding, plug-in serta theme layout di wordpress ni, akhirnya berjaya sudah blog baru fit disiapkan. Lama tu bukan apa. Cuma menunggu feeds yang baru, di approvekan oleh pihak google :) sambil-sambil tu banyak a godek-godek plug-in serta theme blog ni.

Actually, nak dapatkan domain name fitrihadi.com ni bukan senang cam domain lain. sebabnya domain ni berada di sedoparking.com; tempat dimana domain yang dah luput ditempatkan. ‘punca kuasa dua’ domain tu berada di situ adalah sebab dulu fit ada join program jana wang GDI yang memerlukan fit beli domain sendiri. tapi sebab hasilnya hampeh so burn gitu je domain name fitrihadi.com tu.

Proses nak pindahkan domain tu punya la lama..makan masa seminggu gak. fit dapat domain ni dalam hari khamis lepas. dalam masa menunggu tu dah macam menunggu bini nak bersalin ja haha mood nak blogging pun dah berkurang. tapi still berusaha untuk cheer up di alam maya dan nyata.

So ada sapa-sapa nak beli domain dan hosting? Untuk blog ni fit guna service dari Continue reading »