FITRIHADI

Admin blog Fitrihadi.com. Menceburi bidang blogging sejak tahun 2008. MORE >

Mar 262010
 

Malam ni fit search video yang best-best kat youtube besides of video kelakar. Memang bila fit bosan, youtube lah tempat fit melampiaskan nafsu perasaan boring ni. Yang paling menaikkan nafsu perasaan yang tengah bosan selalunya adalah video kelakar. Search je la ‘blooper’ ke ‘funny’ ke ‘joke’ ke memang gusi korang sentiasa basah. Pernah ke gusi kering? tipu a. Putar alam je ayat gusi kering tu haha

Jadi malam ni, disebabkan takde idea dah nak search video apa kat youtube, fit nak try layan lagu yang best-best dari barat. maybe yang bukan internationally tapi lebih kepada locally barat..fit masukkan keyword ‘music video’. jeng jeng jeng (sebut tau. haha cam cik epal lak), ada satu video ni yang agak menarik.

Tajuk lagunya adalah ‘Her Morning Elegance’ dari penyanyi Oren Lavie. Memang cukup mengasyikkan telinga. Macam berada di tengah-tengah bandar yang tengah hujan..tak pun macam korang dan pasangan korang di tengah padang rumput yang hijau dan luas dengan korang tengah baring-baring..cewahh berangan je lebih…haha just nak imagine camna rasanya peacefulness tu :)

tapi video klip ni semuanya dibuat atas katil. Memang amat kreatif sehingga Continue reading »

Mar 262010
 

hi.

erm dah lama some of these bloggies gimme some awards..but today i promise them to show off their awards. hehe berspeaking lak. ok award pertama adalah dari cik hazzy yang semestinya superb dan cik bellar0ssa yang cun bila membebel di blognya. hehe :P award diorang adalah seperti berikut;



banner yang agak simple but nice! dan seterusnya banner kedua adalah dari cik red yg berada di journey of red.(kat mana tu?) hehe awardnya adalah seperti berikut;



ok..kalau ada yang bagi award kat fit tu tapi fit lupa, please remind me. saya ni Continue reading »

Mar 252010
 

Salam,

Demi mencuba kamera baru, hari ini terus ke kedai membeli bateri disamping tolong mak membeli barang dapur hehe dengan kuasa Power Rangers dua ketul bateri Panasonic Evolta, kamera baru kembali bernyawa.

Assignment pertama untuk kamera baru fit adalah ‘ikan oh ikan’. Hari ni disebabkan takde orang jual ikan keli atau dalam bahasa orang kampung fit dipanggil ‘catfish’, maka fit kena terjah kolam belakang rumah fit demi menangkap si merah serta si hitam yang selalu sangat bercanda dan bermesra tanpa menghiraukan kitorang dalam rumah ni. huh sungguh kurang sopan!

Suasana yang tenang tiba-tiba gamat dengan rontaan ikan yang ganas bak Continue reading »

Mar 242010
 

eh baru perasan yang entry fit pasal contest flymas.mobi tu dimasukkan ke dalam blog Malaysia Airlines System (MAS). Dan Fit menjadi guest blogger untuk blog MAS. wahh gumbira a walaupun baru tahu. sebenarnya dah lama dah entry fit tu berada di blog MAS tu. haha memang ketinggalan zaman betul :P

bawah ni adalah snapshot entry fit di blog MAS tu :)

dan kalau nak baca entry fit di blog MAS tu, KLIK SINI!

dan juga kalau korang nak baca entry tu yang Continue reading »

Mar 242010
 

yes hadiah yang dinanti-nanti baru je sampai tengah hari tadi..sebuah kamera digital yang cukup slim dan senang di sumbat ke dalam poket serta mudah diususng ke mana ja. ni hadiah tajaan bro aie :) thanks bro

kamera ni adalah hadiah untuk contest beliau yang memerlukan peserta untuk tulis entry bertajuk ‘Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya?”. kalau korang nak gak hadiah gini, gi la pujuk bro aie tu suruh buat contest yang gempak-gempak lagi..hehe

so kalau korang nak baca artikel fit pasal kamera digital tu, boleh Continue reading »

Mar 232010
 

Semalam fit dah round satu bandar Kangar. Setelah survey kesemua kedai handphone yang ada. Ternyata ada satu pilihan yang terbaik dan lain dari yang lain. Dari dulu lagi fit tak suka guna handphone yang kebanyakan orang selalu guna. Kalau nak tau handphone pe fit pernah guna bleh KLIK SINI.

Dengan bajet sebanyak RM500, ada tiga pilihan terbaik yang ada iaitu;

  • CSL blueberry – ada wifi, TV, radio dan macam-macam lagi
  • Blackberry China mari – ada wifi but functionnya agak kureng sikit dari BlackBerry ori
  • LG KP500 a.k.a LG Cookie – function touchscreen dan murah around RM499

Setelah bertapa di dalam sebuah kedai handphone tersebut selama beberapa purnama kerana memikirkan nak angkat handphone mana, pilihan yang terbaik adalah LG Cookie KP500. Memang akan ada yang nak pertikaikan handphone ni. Fit akui ada kelebihan dan kekurangannya handphone LG Cookie KP500 ni.

LG Cookie

Kenapa tak pilih BlackBerry China mari tu? harga RM389 ja. memang best ada wifi. tapi Continue reading »

Mar 222010
 

Hajat hati hari ni mahu mencari handphone baru. Handphone lama sudah rosak dan tak boleh dibaiki. Aduh hari ni memang memenatkan. cuaca agak sedikit panas sehingga mencecah 36 darjah celcius. Akibatnya? Peluh jantan mula memunculkan diri di sebalik kulitku yang cerah ini. Cerah ke? haha

Pada mulanya, berjalan-jalan untuk survey handphone keadaan agak ‘kering’. Tapi semakin jauh langkahku, semakin ‘basah’ keadaan sekelilingku. Bukan kerana embun di pagi hari atau hujan di tengah hari, tapi dek kerana peluh yang mula membasahi ‘bumi’. Perghh bayangkan di bawah sinaran mentari yang terik, nak jalan-jalan keliling bandar. Tambahan pula nak survey handphone. memang sesuatu yang mencabar ketahanan dan ke’macho’an diri.

Handphone entah ke mana, orang ramai lak mula menutup hidung jika terserempak dengan aku. Akhirnya aku terpaksa mencari jalan penyelesaian demi memenuhi tanggungjawab ‘sosial’ aku. Kang makin ramai yang cop aku mamat KB a.k.a ketiak busuk!

Oh ramai kawan-kawan ku yang menyarankan agar aku menggunakan Adidas Action 3. Diorang kata sebabnya;

  • mempunyai perlindungan 24 jam – wah badan tak lagi mengeluarkan bau seperti ikan kering haha
  • kesegaran berpanjangan – membantu mengurangkan bau dan peluh yang agak ‘harum’
  • kekeringan – a’ah hari tak lagi basah seperti air bah! hehe
  • dan yang penting ianya tiada kesan keputihan pada baju. memang sesuai untuk digunakan dengan baju yang mahal macam jersi Manchester United aku. hoho

Kini, dengan menggunakan Adidas Action 3, peluh tak lagi Continue reading »

Mar 212010
 

RPC9YW5QS4NU

Hehey! Welcome to my new blog!

Blog lama fit berada di sini; fitrihadi.blogspot.com!

Jadi, setelah beberapa hari bertungkus lumus, bergomol dengan coding, plug-in serta theme layout di wordpress ni, akhirnya berjaya sudah blog baru fit disiapkan. Lama tu bukan apa. Cuma menunggu feeds yang baru, di approvekan oleh pihak google :) sambil-sambil tu banyak a godek-godek plug-in serta theme blog ni.

Actually, nak dapatkan domain name fitrihadi.com ni bukan senang cam domain lain. sebabnya domain ni berada di sedoparking.com; tempat dimana domain yang dah luput ditempatkan. ‘punca kuasa dua’ domain tu berada di situ adalah sebab dulu fit ada join program jana wang GDI yang memerlukan fit beli domain sendiri. tapi sebab hasilnya hampeh so burn gitu je domain name fitrihadi.com tu.

Proses nak pindahkan domain tu punya la lama..makan masa seminggu gak. fit dapat domain ni dalam hari khamis lepas. dalam masa menunggu tu dah macam menunggu bini nak bersalin ja haha mood nak blogging pun dah berkurang. tapi still berusaha untuk cheer up di alam maya dan nyata.

So ada sapa-sapa nak beli domain dan hosting? Untuk blog ni fit guna service dari Continue reading »