FITRIHADI

Admin blog Fitrihadi.com. Menceburi bidang blogging sejak tahun 2008. MORE >

Apr 022010
 

Korang dah baca kempen fit masa kat blog lama? yup the one that asking people to stop clicking nuffnang ads. sama je cam google adsense..korang boleh kena banned..maybe for a lifetime (macam saya..adoii)..so Nuffnang dah pun nak mula pendekatan yang sama cam google adsense..sama je macam yang fit kata kat blog lama tu..pasti Nuffnang akan ambil tindakan juga.

click fraud ni bukan saja merugikan syarikat yang mengiklankan iklan diorang (boleh baca contoh kerugian DI SINI), tapi blogger yang klik tu sendiri sebab bayaran cost per click(CPC) tu skit je berbanding cost per impression (CPM). nak contoh? I earn about RM200 in just 8 month..hanya dengan kandungan blog yg boom dan side-kick yang membantu trafik ke blog fit. bukan dengan klik iklan nuffnang ramai-ramai.


baru je cash out 2 3 hari lepas :)


ok..ini bukan fit saja yang cakap benda ni salah..NUFFNANG sendiri yang Continue reading »

Apr 022010
 

Baru dapat beberapa twitt dari rakan twitt..katanya Mior Ahmad Fuad atau Din Beramboi dah menghembuskan nafas terakhir.



Jika benar, ucapan takziah diucapkan kepada keluarga Din Beramboi. Moga rohnya di cucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang yang soleh.

Din Beramboi menghembuskan nafas terakhir jam Continue reading »

Apr 012010
 

Memiliki kad pengenalan bukanlah seperti memiliki seorang makwe kerana ianya tidak perlu di jaga sepertimana seorang makwe. namun hakikatnya masih ada beberapa perkara yang korang perlu buat untuk menjaga kad pengenalan korang sebelum kad pengenalan anda rosak dan seterusnya anda terpaksa meminjam wang makwe korang untuk membuat kad pengenalan baru.

semestinya itu akan membuatkan makwe korang menarik muka sehingga ke hujung dunia kerana sikap korang yang tak seperti lelaki lembut (gentleman) langsung.

ok berbalik kepada tips nak jaga mykad korang. tips ni fit dapat dari JPN melalui akhbar tempatan. fit pun pernah tukar sekali mykad tu sebab cip dia rosak. Melayang RM10. adoiii cara nak jaga mykad ni Continue reading »

Mar 302010
 

Peter Crouch sekarang adalah pemain bola sepak pasukan Tottenham. Tapi tiap kali terlihat muka mamat galah ni mesti teringat balik gambar kantoi dia yang tersebar kat internet 3 ke 4 tahun lepas. Sentiasa terlekat di ingatan ni..jom tengok gambar-gambar tersebut yang memang kelakar tak hengat! sampai sekarang aura lawak tu masih tak hilang dari gambar-gambar tu haha







Continue reading »

Mar 292010
 

erm dah menjadi trend skang ni untuk tag mengetek orang..eh mengetag orang..sejak dari friendster..sejak dari myspace sampai lah ke blog..tag ni menjadi salah satu cara untuk korek hidup orang walaupun ntah betul ke ntah tak ke. bak kata kevjumba yg menjadi icon video untuk audition project alpha TV Star;

You don’t really know the person on the internet.

tapi setakat suka-suka ni ok je..bila berblogging ni, nak mengenal seseorang tu jadi lebih dipercayai dan terbuka. but still perlu berhati-hati. macam kisah redmummy. colleague dia sangka dia ni nite person sebab pakaian dia memang stylish dan ada class. tapi bila colleague dia baca blog redmummy tu baru dia tahu yang dia salah sangka. baru dia tahu yang redmummy tu seorang ibu yang penuh tanggungjawab kepada keluarga. hah kan? kalau tak caya gi a godek entry terawal redmummy tu haha

oh terbebel lak..siang tadi bermalas-malasan, malam ni dah berbebel-belelan..gilo ko apo? heh jom baca tag terbaru ni..erm kali ni tag dari cik bellar0ssa lagi..rajin sungguh kaum-kaum hawa ni buat tag..kitorang yang guys ni pun dah terkena tempiasnya adoii


terbangga sekejap tengok poster ni haha


Siapakah diri anda di rumah?
erm saya anak bongsu..so? oh takde maknanya jadi anak Continue reading »

Mar 292010
 

OK Hari ini saya agak kemalasan sedikit. Jadi tahap shy tu telah mencapai paras berbahaya. apa-apa pun masih ada tugas yang perlu diselesaikan.



Ingat lagi Project Alpha? Pasal blogosphere dan apa saja pasal blog. yup now the audition is open to public. wahh macam shopping complex lak hehe jadi macam mana nak join this Project Alpha TV Star ni? baca dulu maklumat di bawah!

Buat satu video (60 seconds or less) dengan menggunakan kreativiti sendiri. Temanya adalah ” why you should be on Project Alpha!”

Dan untuk submit video tersebut, ikut langkah di bawah. Frankly say that bawah ni copy paste je haha sorry guys! Isnin is for bermalas-malasan :P

Step 1: Join ruumz or login to your account

Step 2: Join the Project Alpha ruumz group! (You’re looking at it!)
*The option to join is located on the top left hand side of your screen.

Step 3: Upload your video into the ‘Auditions‘ Album below

Step 4: Insert a title and a short description about your audition.
* Tip: You can also tag yourself to your video so that it will appear on your ruumz profile page

Step 5: To increase your chances of being selected, get your friends and family to “Like” your video

View the T&C here

The Top 3 winners will be featured as guests bloggers in the next season of Project Alpha
and will also walk away with:

1st Prize
3 days 2 nights stay at 360Kuching Hotel, Kuching in a Deluxe Room with breakfast for 2 pax
Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
P1 W1GGY Prepaid worth RM199

2nd & 3rd Prize
Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
P1 W1GGY Prepaid worth RM199

ni video sebagai contoh..but yg sebenarnya korang kena la beraksi..bukan shy gini..haha ini biasa-biasa je..just nak testing video :)



Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

Mar 282010
 

hehe sorry tajuk over skit. just nak share berita dari dailychilli.com. Diorang mengatakan model seksi berketurunan chinese iaitu si Amber Chia ni dah berkahwin secara rahsia di Bali pada minggu lepas.



Menurut sumber, suami Amber Chia adalah seorang kawan lama beliau yang sudah berumur 28 tahun! Status pekerjaan lelaki tersebut dikhabarkan adalah seorang ahli perniagaan yang biasa. (tak terlalu kaya lah). Ikuti apa kata sumber dan kenalan Amber Chia tentang perkahwinan beliau.

“Amber believes in true love,”. “She doesn’t believe that money can buy her love. This guy – who is just a regular businessman is Continue reading »

Mar 282010
 

Hari ni hajat hati fit nak tengok Formula 1 GP Australia. Tengah alih-alih channel, then tengok-tengok ada channel baru. Nama channel tersebut adalah ASTRO ARENA. Mengikut sumber dari STADIUM ASTRO, ASTRO ARENA dibawakan khas hasil dari kerjasama Astro dan Olympic Council of Malaysia (OCM).

Channel ASTRO ARENA adalah termasuk dalam family package dan berada di channel 801. Ia bersiaran bermula 26 March 2010. Dah dua hari la umur ASTRO ARENA ni sehingga entry ni ditulis. Jadi siapa-siapa yang melanggan family package dari Astro dapat menikmati tayangan ASTRO ARENA ni.



Tadi first time buka, ada disiarkan perlawanan Continue reading »

Mar 282010
 

Sekarang ni musim pemodenan internet serta perhubungan tanpa sempadan di Malaysia. Tak seperti barat semuanya dah canggih manggih. jadi di asia khususnya masih lagi hot pasal blogging ni. Boleh dikatakan blog ni sama penting macam handphone. Semua orang mesti ada punya.

tapi adakah keghairahan bloggies kepada blog akan berkubur sepertimana gejala punk, skinhead dan golongan yang sewaktu dengannya? Sama-sama kita lihat bila earning korang berkurang, bila tak ramai nak baca blog korang serta masing-masing mengejar menulis entry dan bukan lagi blogwalking yang mampu mengeratkan silaturrahim. Adakah korang mampu meneruskan penulisan korang bila semua tu berlaku? Apa-apa pun bagi fit, blogging tu adalah surviving. jadi, be a ninja! walaupun dalam senyap tapi sentiasa bersedia!

oh dah lari tajuk lak. actually dalam beberapa bulan lepas ni ada istilah nang-whore. yang digunakan untuk pengguna innit nuffnang yang gian nak link innitnya di klik. so disini Continue reading »

Mar 272010
 

[new update!: Senarai pemenang sila klik sini!]

Hi. Disebabkan fit dah menang beberapa contest, rasanya tak patut lak fit join contest lain. Rasa segan lak kalau-kalau menang lagi. Mesti korang pun nyampah kan asyik fit je yang menang. Jadi sekarang fit pulak nak buat contest bagi sesiapa yang sudi.

Contest ni bertajuk ‘Kontez Dialog Kelakar’. Kenapa nak kelakar? sebab nak ceriakan hidup semua bloggies dan fit sendiri. fit paham kebelakangan ni ramai yang bosan gila. apsal hah? peningkatan usia menyebabkan pengurangan hormon ke? hehe gurau je :) Jadi, apa yang korang kena buat untuk join kontez ni?

  • Buat satu entry yang bertajuk ‘Kontez Dialog Kelakar’.
  • Pilih mana-mana gambar yang ada di blog FITRIHADI.BLOGSPOT.COM atau FITRASTUDIO.BLOGSPOT.COM yang boleh dimasukkan dialog. SATU gambar je ok.
  • Masukkan dialog baru yang paling kelakar sehingga pecah perut serta mulut di bawah gambar tersebut. Tu je..
  • dan jangan lupa tinggalkan PERMALINK entry korang tu dibahagian komen entry ni. Setiap penyertaan akan disenaraikan di Continue reading »