FITRIHADI

Admin blog Fitrihadi.com. Menceburi bidang blogging sejak tahun 2008. MORE >

Mar 222010
 

Hajat hati hari ni mahu mencari handphone baru. Handphone lama sudah rosak dan tak boleh dibaiki. Aduh hari ni memang memenatkan. cuaca agak sedikit panas sehingga mencecah 36 darjah celcius. Akibatnya? Peluh jantan mula memunculkan diri di sebalik kulitku yang cerah ini. Cerah ke? haha

Pada mulanya, berjalan-jalan untuk survey handphone keadaan agak ‘kering’. Tapi semakin jauh langkahku, semakin ‘basah’ keadaan sekelilingku. Bukan kerana embun di pagi hari atau hujan di tengah hari, tapi dek kerana peluh yang mula membasahi ‘bumi’. Perghh bayangkan di bawah sinaran mentari yang terik, nak jalan-jalan keliling bandar. Tambahan pula nak survey handphone. memang sesuatu yang mencabar ketahanan dan ke’macho’an diri.

Handphone entah ke mana, orang ramai lak mula menutup hidung jika terserempak dengan aku. Akhirnya aku terpaksa mencari jalan penyelesaian demi memenuhi tanggungjawab ‘sosial’ aku. Kang makin ramai yang cop aku mamat KB a.k.a ketiak busuk!

Oh ramai kawan-kawan ku yang menyarankan agar aku menggunakan Adidas Action 3. Diorang kata sebabnya;

  • mempunyai perlindungan 24 jam – wah badan tak lagi mengeluarkan bau seperti ikan kering haha
  • kesegaran berpanjangan – membantu mengurangkan bau dan peluh yang agak ‘harum’
  • kekeringan – a’ah hari tak lagi basah seperti air bah! hehe
  • dan yang penting ianya tiada kesan keputihan pada baju. memang sesuai untuk digunakan dengan baju yang mahal macam jersi Manchester United aku. hoho

Kini, dengan menggunakan Adidas Action 3, peluh tak lagi Continue reading »

Mar 212010
 

RPC9YW5QS4NU

Hehey! Welcome to my new blog!

Blog lama fit berada di sini; fitrihadi.blogspot.com!

Jadi, setelah beberapa hari bertungkus lumus, bergomol dengan coding, plug-in serta theme layout di wordpress ni, akhirnya berjaya sudah blog baru fit disiapkan. Lama tu bukan apa. Cuma menunggu feeds yang baru, di approvekan oleh pihak google :) sambil-sambil tu banyak a godek-godek plug-in serta theme blog ni.

Actually, nak dapatkan domain name fitrihadi.com ni bukan senang cam domain lain. sebabnya domain ni berada di sedoparking.com; tempat dimana domain yang dah luput ditempatkan. ‘punca kuasa dua’ domain tu berada di situ adalah sebab dulu fit ada join program jana wang GDI yang memerlukan fit beli domain sendiri. tapi sebab hasilnya hampeh so burn gitu je domain name fitrihadi.com tu.

Proses nak pindahkan domain tu punya la lama..makan masa seminggu gak. fit dapat domain ni dalam hari khamis lepas. dalam masa menunggu tu dah macam menunggu bini nak bersalin ja haha mood nak blogging pun dah berkurang. tapi still berusaha untuk cheer up di alam maya dan nyata.

So ada sapa-sapa nak beli domain dan hosting? Untuk blog ni fit guna service dari Continue reading »