FITRIHADI

Admin blog Fitrihadi.com. Menceburi bidang blogging sejak tahun 2008. MORE >

Mar 262011
 

Semalam, kalau korang nak tau, aku gi buat keja part time sikit iaitu gi jual kuih kat kota A’famosa. Biasa ar sebagai student kena ar cari duit sikit. So aku pun slow-slow mengayuh basikal dengan berbekalkan kotak kuih kat belakang basikal aku. Ntah camna bila aku sampai kat traffic light tu, tiba-tiba…



Fuhh nasib baik tak kena.. Sipi-sipi je.. Alhamdulilah.. hehe jangan marah ar…

Mar 262011
 

Haha comel gila patung Android hijau ni menari dalam salah satu majlis pelancaran handphone sony Xperia Arc kat Taiwan. Sampaikan ada satu masa tu dia boleh hilangkan kaki dia masuk dalam badan. Smart sihhh….



P/s: Tak pernah lagi pakai telefon Android. Sony Malaysia please sponsor me T_T

Mar 262011
 

Actually korang perasan tak kat dua-dua belah sidebar blog aku tu ada dua character yang berlainan setiap satunya? Korang perasan tak yang setiap satunya mewakili blogger yang aku pilih? Korang macam tak perasan je.. adeh… cuba korang klik kat character tu..nanti korang akan dibawa ke blog diorang. Korang perasan tak??



Hah siapa blogger yang bertuah tu?? Korang perasan tak??? Sorangnya blogger THEONLYZA dan sorang lagi HEIDISHAFIQ.

Dan lagi 3 orang tu. Korang perasan tak kat ruangan top commentator dah ada 3 orang yang beri komen lebih dari 20? Korang perasan tak yang diorang dapat bintang sorang satu means diorang di’highlight’kan bila korang meneliti seluruh pelusuk blog ni. Korang perasan tak?

Siapa 3 orang blogger bertuah tu??

  • zik (23) – dia ni blogger kacak dan pandai menyanyi!
  • akubiomed (22) – ini blogger yang bijak dan belajar tinggi-tinggi.
  • rina (21) – gadis misteri yang aku pun tak berapa kenal tapi peramah…
  • .

    Apa? Korang tak perasan? Bagus ar.. kalau perasan nanti mesti ramai yang kata “Apsal ko ni perasan sangat hah? Cemuih aih…” haha..so jangan ada perasaan perasan ye.. tak bagus untuk kesihatan…

    P/s: Aku tak perasan…

    Mar 252011
     

    Aku pun tak tahu macam mana diorang buat video ni. Nak padam satu-satu skateboard tu supaya jadi invisible memang susah. Banyak frame tu nak kena padam. Apa pun thumbs up buat mereka yang kreatif menghasilkan video di bawah ni :)



    P/s: Siapa berani ambik risiko nak pecah telur dan sakit celah kangkang boleh cuba sukan skateboard ni hehehe

    Mar 252011
     

    Hey buddies!!!

    gathering seremban mei 2011 mak lagenda


    Just nak inform korang bahawa dalam bulan Mei nanti ada satu gathering yang dianjurkan oleh blogger Mak Lagenda di Seremban, Negeri Sembilan. Tarikh dan tempat adalah seperti berikut:

    TARIKH : 08 MEI 2011

    MASA : 10.00 Pagi
    LOKASI : OldTown White Coffee, Terminal 2, Seremban.
    BAYAYAN : Order sendiri, makan sendiri, bayar pun sendiri la!


    Nampaknya ada macam-macam aktiviti yang akan dianjurkan antaranya:

    1. Makan makan
    2. Borak borak
    3. Pertukaran Hadiah
    4. Cabutan Bertuah
    5. Lain lain aktiviti yang dirasakan perlu.


    Jadi, kepada siapa-siapa yang free atau tengah lepak-lepak kat Negeri Sembilan pada hari tersebut bolehlah terjah gathering tersebut untuk memeriahkan acara. Kalau awal-awal confirm boleh datang, korang boleh gitau Mak Lagenda melalui form ‘ Contact Mak’ tu dengan menyertakan butir butir korang seperti nama sebenar, nama blog, bilangan ahli yang akan dibawa (untuk persiapan tempat) dan contact number.

    Okay tu je pesan aku. Harap boleh datang ar ramai-ramai :)

    Sumber: MAJLIS BISIK BISIK GATHERING BERSAMA MAK LAGENDA

    Iklan komuniti Malaysia ini dibawakan khas untuk korang oleh FITRIHADI.COM!

    Mar 252011
     

    Berikut adalah pendapat ikhlas dan tak tipu punya dari penulis. Kalau tak suka pendapat bawah ni, korang boleh gi layan cerita tu pastu datang sini dan LIKE entry ni. Mesti lepas tu korang pun menyampah dengan cerita ni.. Dan entry ni agak panjang. Kalau korang agak-agak dah menyampah tu boleh kiss goodbye to my blog hehe

    Ni aku nak cita sikit lah.. actually Rabu lepas aku gi ar MBO cinemas kat Melaka Mall. Untuk pengetahuan korang tiap-tiap hari Rabu, harga tiket wayang adalah RM5 untuk filem-filem yang dah lama keluar kat MBO ni. Jadi, aku pun gi ar layan satu cerita ni.

    Mula-mula tu aku gi lunch je kat sana sebab aku sorang je takde teman. Layan food court bawah Melaka Mall tu ok gak sebab tak ramai orang. Takde ar segan sangat. Kawan aku takde dia gi ambik lesen moto. So, lepas makan aku terus gerak naik tingkat atas bahagian wayang dan pilih cerita. Sebab nak terus tengok je tanak tunggu lama-lama maka aku pilih cerita ni…

    poster filem underdog soldiers
    Poster je gempak. Cerita hampeh!!!


    *Tengok poster.. first impression, aku ingatkan cerita budak-budak gi berperang ke haper.. ok ok..

    Layan punya layan takde ar best pun cita ni. Dimulakan dengan part budak-budak ni gi camping kat hutan. Bila balik family diorang semua takde kat rumah. Apa yang aku expect, mungkin diorang ni akan gi berperang sebab nak selamatkan family diorang dengan bergayanya. okay tunggu jap mana tau kot-kot part tu akan tiba.

    Berbalik pada filem tu, bila diorang siasat rupanya ada askar jahat dari negara jiran dah tawan dan kumpulkan penduduk dalam kampung halaman diorang sebab nak ambil alih negara diorang. Oh ok. Aku fikir japgi ada ar part diorang jadi overreacting dan agresif serta mula nak menyerang balas askar-askat yang jahat tu. Tunggu ar jap..

    Banyak kali gak budak-budak tu sipi-sipi nak kena tangkap dengan askar tu tapi se Continue reading »

    Mar 242011
     

    gambar tomok comel jambu terbaru


    Bagai Bidadari – Tomok

    Bagai sebuah cerita aku dan dia
    Bermula hanya matanya yang mempersona
    Dia membuatkan hari-hariku
    Bagai sempurna tiada celanya
    Malam ku gelisah siang ku tertanya
    Jika kau tak bersama

    – Korus –
    Hadirmu bagaikan bidadari
    Melengkapkan langkahku yang terhenti
    Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
    Umpama nafasku tak berhenti
    Jika kau hilang dalam hidup ini
    Percayalah kasih cintaku padamu

    Tak pernah hilang
    Tak akan pergi

    Kitakan terus bersama
    Bukan untuk seketika tapi untuk selam-lama
    Jangkau kasih kita hingga ke akhirnya
    Kita bagai di syurga

    (Ulang Korus)

    Tak pernah hilang
    Tak akan pergi
    Tetap di hatiku
    Kekal di hatiku
    Hanya kamu
    Tetap di hatiku
    Tetap di hatiku

    _ _ _ _ _

    Tonton muzik video Bagaikan Bidadari nyanyian Tomok di bawah! Continue reading »

    Mar 232011
     

    Just can't get enough black eyed peas image photo gambar song


    Just Can’t Get Enough – The Black Eyed Peas

    – Chorus –
    Boy I think about it every night and day
    I’m addicted wanna jump inside your love
    I wouldn’t wanna have it any other way
    I’m addicted and I just can’t get enough

    I just can’t get enough (4x)

    Honey got a sexy all steamin
    She givin hotness a new meanin
    Perfection mama you gleamin
    Inception you got a brother dreamin dreamin

    Damn baby I’m feignin
    I’m trynna holler at you, I’m screamin
    Let me love you down this evenin
    Love you love you ya you know you are my demon

    Girl we could form a team and
    I could be the king you could be the queen and
    My mind’s dirty and it don’t need cleanin
    I love you long time so you know the meanin

    Oh baby I can’t come down so please come help me out
    You got me feelin high and I can’t step off the cloud
    And I just can’t get enough

    ( Chorus )

    I just can’t get enough (4x)

    Honey got me runnin like I’m flow joe
    Signs her name on my heart with an X-O
    Love’s so sweet got me vexed oh
    I wanna wish it right back like presto, yes

    Meantime I wait for the next time
    She come around ‘fore I toast to the best time

    We lol back and forth on the text line
    She got me fishin for her love I confess I’m

    Somethin bout her smile and that combo
    Got me high and I ain’t comin down yo
    My heart’s pumpin out louder than electro
    She got me feelin like Mr. Roboto

    Oh baby I can’t come down so please come help me out
    You got me feelin high and I can’t step off the cloud
    And I just can’t get enough

    ( Chorus )

    I just can’t
    Not, Sunk in your bed rock
    Caught up in your love shock
    Knocked out by your cold shot
    I’m stuck in your head li-

    Can’t get out won’t when
    Makin me feign, give it to me
    I want it all, know what I mean
    Your love is a dose of ecstasy

    Addicted
    I can’t get, Away from, You
    Afflicted, I need it, I’m missin
    I want your lovin right next to me
    And I can’t, Erase ya out of my memory

    _ _ _ _ _

    Tonton music video Just Can’t Get Enough nyanyian The Black Eyed Peas di bawah! Continue reading »

    Mar 232011
     

    Di bawah ni adalah 15 gambar terbaru yang menunjukkan keadaan terkini di Negara Jepun. Gambar 10 hari selepas berlakunya peristiwa hitam tsunami dan gempa bumi yang berskala 9.0 yang melanda negara Jepun pada 11 Mac 2011. Terumbang-ambing! Itulah yang boleh aku katakan selepas melihat sendiri kesemua foto-foto terbaru ini….

    Untuk pengetahuan korang, kebanyakan gambar ni diambil pada 20 hingga 22 Mac 2011. Dan aku tak letak watermark ‘Fitrihadi.com’ sebab I don’t own the right to do that. Kalau korang rasa nak share boleh share dan retweet entry ni. Thanks!

    gambar jepun selepas tsunami terbaru
    Upacara memperingati mangsa dan korban bencana tersebut.


    gambar keadaan selepas gempa bumi jepun
    Seorang nenek yang sedih dengan kehilangan keluarganya… Continue reading »

    Mar 232011
     

    Teknologi 3D sekarang ni memang gempak habes. Kita boleh bezakan benda yang di depan dan di belakang.. tapi aku tak tahu lak teknologi 3D ni boleh buat rupa wanita tu menjadi super hot hahaha

    gambar iklan 3d wanita lelaki seksi
    Siapa ada 3D glasses boleh teropong sekarang! haha..


    P/s: Tak payah 3D.. tengok yang real lagi best.. eh.. erk.. hehehe…

    Mar 222011
     

    gambar najwa mahiaddin got to go


    Got To Go – Najwa Mahiaddin

    This time I’m gonna live my life
    I ain’t no stepford wife
    No I ain’t perfect
    Gonna find somebody who’s worth it
    And no you ain’t that person
    Coz i caught you constantly flirtin’
    With my best friend

    So I guess I’ll say goodbye
    I’ll find me another guy
    Why (why why why)
    You always makin’ me
    Cry (cry cry cry)

    No I can’t stand it
    No you can’t be my man
    It don’t matter who you are,
    Even if you were a star,
    You’ve got to go
    (Go go go go go go)

    Read my lips I’m leavin’,
    and no no I ain’t teasin’,
    This time it’s for real,
    Gotta find you another girl,
    Coz this one sure ain’t stayin’,
    By the time you finish what you’re sayin’
    I’ll be gone

    _ _ _ _ _

    Tonton music video Got To Go nyanyian Najwa Mahiaddin di bawah! Continue reading »

    Mar 222011
     

    Pernah tengok kenderaan paling banyak tayar di muka bumi ni? Ni ada lori yang tayarnya mencecah 78 ketul. Perghh memang mengabehkan tayor jo..

    gambar lori 78 tayar terbanyak


    P/s: Dah cek tayar kenderaan korang? Masih ada bunga atau dah botak licin macam kepala korang?? Kalau rasa dah licin tu better gi tukar lerr. Jangan sampai nyawa melayang dah lerr.. tak kira ar nyawa korang atau nyawa orang lain.. tak gitu?