FITRIHADI

Admin blog Fitrihadi.com. Menceburi bidang blogging sejak tahun 2008. MORE >

Apr 052011
 

Gempak gila mamat ni shoot bola. Walaupun dari pengamatan aku, dia ada miss 1 gol tapi boleh lak dia kumpul sampai 564 mata. Perghhh aku pun tak mampu buat apa mamat ni buat.. caya lah! Siapa nak ajak dia date boleh kasi kat aku nombor fon korang. okay? hehe



P/s: Dah lama tak sentuh bola…

Apr 042011
 

Haha biasalah jiwa muda jiwa kuda… Semua benda aku nak try. Adalah satu petang tu aku punggah seluruh budak kelas aku untuk tengok aksi aku yang lebih hangat daripada biasa. Bukan pe. Boleh ar nak mendabik dada sikit kat budak kelas aku ni. Berlagak ar katakan hahaha

Pastu yang spoilnya…adeh.. aku tanak cerita ar.. korang tengok ar sendiri video bawah ni…


Erkk… dah tau aku ni overweight masih berani nak melompat lagi. Last-last lompat tak cukup tinggi, jatuh ke tanah macam nangka tak wangi. Sakit celah wooo. Aiyaa…


P/s: Doktor mengesahkan aku masih lagi boleh memberikan zuriat.. haha…

Apr 042011
 

Siapa yang terlepas menonton Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010?? Atau ada yang nak ulang tengok part di mana Usop Wilcha dan Johan muncul di babak akhir Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010?? Moh le kita bako tonton je.. memang happening habes.. hehehe..



P/s: Walaupun Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 ni macam suram sikit tapi kemunculan Usop Wilcha Dan Johan di penutup Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) kali ni memang menggamatkan suasana.. cayalah!!! Sampaikan seluruh penonton buat gaya tangan Usop Wilca tu hahaha…

P/p/s: Tahniah Shaheizy Sam atas Anugerah Bintang Paling Popular untuk tahun 2010!

Apr 042011
 

Ni ajaran sesat mana yang pakcik Google kita belajar ni.. Ada ke dia kata vavi tu sama maksudnya dengan pigs a.k.a. babi… adeh.. aritu pakcik Google ni dah bagi video baik punya Aprill Fool.. ish ish ish naughty betul pakcik google kita ni…

vavi babi bahasa inggeris melayu translate
Vavivovuvavuvavoi…


P/s: Sekarang ni ramai yang puja babi sebab tiap-tiap hari dok mencarut perkataan tu je. Memang tak bagus untuk kesihatan. haha…

Apr 032011
 

RM77.00. Itu jumlah earning yang aku dapek dalam Churp Churp sekarang ni. Banyak tu je aku mampu dapek. Nak buek camno eh.. tapi kalu mu raso mu buleh dapek laie banyok dari eden, po kato mu daftar jo churp churp melalui PAGE REGISTER CHURP CHURP ni. Kito tengok sapo lagi banyok dapek earningnyo.. hehehe…

Tak susah pun nok dapek earningnyo. Korang kono tweet atau spreadkan link suatu iklan tu. Bilo adi orang klik baru ado earningnyo dalam RM0.20 untuk satu klik Takpun kalo ado orang beli barang melalui link kito tu, fuhh masyuk tu beb dapat dalam RM2-3 ringgit gak..

Erm soalan yang selalu bermain di fikiran setiap twitterer mahupun blogger; Bila Churp Churp Akan Update Earning Korang? Jadi, aku ada ajukan persoalan ini kepada staff Churp Churp sebab aku cari dalam page FAQ diorang macam tak terjawab lak persoalan tu. Dan dalam masa tak sampai sehari diorang pun reply.

The earnings will be credited within a week of the campaign running or within a week after to look through the clicks to make sure there are no fraud clicks before we proceed to any earnings.

Pendapatan akan dikreditkan dalam minggu pertama sesuatu kempen itu dimulakan atau dalam masa selepas seminggu untuk melihat klik dan untuk memastikan tidak ada klik penipuan sebelum kita memberikan sebarang pendapatan.

Jelas tak dengan penerangan tersebut? Continue reading »

Apr 022011
 

gambar image tanpamu ost nur kasih the movie nktm


Tanpamu – Sabhi Saddi dan Helena

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Chorus
Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Keranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

– Chorus –

Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

_ _ _ _ _

Tonton video muzik lagu Tanpamu nyanyian Sabhi Saddi dan Helena (OST Nur Kasih The Movie) di bawah! Continue reading »

Apr 022011
 

5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011 – lagi satu projek dari blog Denaihati.com yang sememangnya kerap dilawati oleh seluruh rakyat Malaysia sepanjang tahun 2011. Jadi, aku pun nak senaraikan 5 blog paling kerap dilawati untuk tahun 2011.

5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011 denaihati


Disebabkan DAUSPOZI.COM ada tagged aku untuk projek Denaihati | 5 Blog paling kerap dilawati 2011 maka aku akan cuba penuhi permintaan daus dan sama-sama menyokong mini projek Denaihati.com ni. Tujuan projek ini adalah untuk:

Tujuan projek ini adalah untuk membina NETWORK BLOGGER yang besar yang akhirnya insyallah akan menambah kenalan yang mungkin akan menjadi rakan setia kepada blog anda. Network Blogger ini akan sangat diperlukan pada waktu-waktu tertentu seperti membantu teman blogger menang contest seperti Bantu Blogger jadi No 1.

Nak kata kerap blogwalking tu takleh gak sebab makin hari aku makin busy dengan study. Jadi kurang sikit aktiviti blogwalking kebelakangan ni. Berikut adalah 5 blog yang aku terjah bila bosan atau masa tengah tunggu kuliah nak start. Antaranya: Continue reading »