FITRIHADI

Admin blog Fitrihadi.com. Menceburi bidang blogging sejak tahun 2008. MORE >

Mar 302010
 

Peter Crouch sekarang adalah pemain bola sepak pasukan Tottenham. Tapi tiap kali terlihat muka mamat galah ni mesti teringat balik gambar kantoi dia yang tersebar kat internet 3 ke 4 tahun lepas. Sentiasa terlekat di ingatan ni..jom tengok gambar-gambar tersebut yang memang kelakar tak hengat! sampai sekarang aura lawak tu masih tak hilang dari gambar-gambar tu haha







Continue reading »

Mar 292010
 

erm dah menjadi trend skang ni untuk tag mengetek orang..eh mengetag orang..sejak dari friendster..sejak dari myspace sampai lah ke blog..tag ni menjadi salah satu cara untuk korek hidup orang walaupun ntah betul ke ntah tak ke. bak kata kevjumba yg menjadi icon video untuk audition project alpha TV Star;

You don’t really know the person on the internet.

tapi setakat suka-suka ni ok je..bila berblogging ni, nak mengenal seseorang tu jadi lebih dipercayai dan terbuka. but still perlu berhati-hati. macam kisah redmummy. colleague dia sangka dia ni nite person sebab pakaian dia memang stylish dan ada class. tapi bila colleague dia baca blog redmummy tu baru dia tahu yang dia salah sangka. baru dia tahu yang redmummy tu seorang ibu yang penuh tanggungjawab kepada keluarga. hah kan? kalau tak caya gi a godek entry terawal redmummy tu haha

oh terbebel lak..siang tadi bermalas-malasan, malam ni dah berbebel-belelan..gilo ko apo? heh jom baca tag terbaru ni..erm kali ni tag dari cik bellar0ssa lagi..rajin sungguh kaum-kaum hawa ni buat tag..kitorang yang guys ni pun dah terkena tempiasnya adoii


terbangga sekejap tengok poster ni haha


Siapakah diri anda di rumah?
erm saya anak bongsu..so? oh takde maknanya jadi anak Continue reading »

Mar 292010
 

OK Hari ini saya agak kemalasan sedikit. Jadi tahap shy tu telah mencapai paras berbahaya. apa-apa pun masih ada tugas yang perlu diselesaikan.



Ingat lagi Project Alpha? Pasal blogosphere dan apa saja pasal blog. yup now the audition is open to public. wahh macam shopping complex lak hehe jadi macam mana nak join this Project Alpha TV Star ni? baca dulu maklumat di bawah!

Buat satu video (60 seconds or less) dengan menggunakan kreativiti sendiri. Temanya adalah ” why you should be on Project Alpha!”

Dan untuk submit video tersebut, ikut langkah di bawah. Frankly say that bawah ni copy paste je haha sorry guys! Isnin is for bermalas-malasan :P

Step 1: Join ruumz or login to your account

Step 2: Join the Project Alpha ruumz group! (You’re looking at it!)
*The option to join is located on the top left hand side of your screen.

Step 3: Upload your video into the ‘Auditions‘ Album below

Step 4: Insert a title and a short description about your audition.
* Tip: You can also tag yourself to your video so that it will appear on your ruumz profile page

Step 5: To increase your chances of being selected, get your friends and family to “Like” your video

View the T&C here

The Top 3 winners will be featured as guests bloggers in the next season of Project Alpha
and will also walk away with:

1st Prize
3 days 2 nights stay at 360Kuching Hotel, Kuching in a Deluxe Room with breakfast for 2 pax
Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
P1 W1GGY Prepaid worth RM199

2nd & 3rd Prize
Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
P1 W1GGY Prepaid worth RM199

ni video sebagai contoh..but yg sebenarnya korang kena la beraksi..bukan shy gini..haha ini biasa-biasa je..just nak testing video :)



Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

Mar 282010
 

hehe sorry tajuk over skit. just nak share berita dari dailychilli.com. Diorang mengatakan model seksi berketurunan chinese iaitu si Amber Chia ni dah berkahwin secara rahsia di Bali pada minggu lepas.



Menurut sumber, suami Amber Chia adalah seorang kawan lama beliau yang sudah berumur 28 tahun! Status pekerjaan lelaki tersebut dikhabarkan adalah seorang ahli perniagaan yang biasa. (tak terlalu kaya lah). Ikuti apa kata sumber dan kenalan Amber Chia tentang perkahwinan beliau.

“Amber believes in true love,”. “She doesn’t believe that money can buy her love. This guy – who is just a regular businessman is Continue reading »

Mar 282010
 

Hari ni hajat hati fit nak tengok Formula 1 GP Australia. Tengah alih-alih channel, then tengok-tengok ada channel baru. Nama channel tersebut adalah ASTRO ARENA. Mengikut sumber dari STADIUM ASTRO, ASTRO ARENA dibawakan khas hasil dari kerjasama Astro dan Olympic Council of Malaysia (OCM).

Channel ASTRO ARENA adalah termasuk dalam family package dan berada di channel 801. Ia bersiaran bermula 26 March 2010. Dah dua hari la umur ASTRO ARENA ni sehingga entry ni ditulis. Jadi siapa-siapa yang melanggan family package dari Astro dapat menikmati tayangan ASTRO ARENA ni.



Tadi first time buka, ada disiarkan perlawanan Continue reading »

Mar 282010
 

Sekarang ni musim pemodenan internet serta perhubungan tanpa sempadan di Malaysia. Tak seperti barat semuanya dah canggih manggih. jadi di asia khususnya masih lagi hot pasal blogging ni. Boleh dikatakan blog ni sama penting macam handphone. Semua orang mesti ada punya.

tapi adakah keghairahan bloggies kepada blog akan berkubur sepertimana gejala punk, skinhead dan golongan yang sewaktu dengannya? Sama-sama kita lihat bila earning korang berkurang, bila tak ramai nak baca blog korang serta masing-masing mengejar menulis entry dan bukan lagi blogwalking yang mampu mengeratkan silaturrahim. Adakah korang mampu meneruskan penulisan korang bila semua tu berlaku? Apa-apa pun bagi fit, blogging tu adalah surviving. jadi, be a ninja! walaupun dalam senyap tapi sentiasa bersedia!

oh dah lari tajuk lak. actually dalam beberapa bulan lepas ni ada istilah nang-whore. yang digunakan untuk pengguna innit nuffnang yang gian nak link innitnya di klik. so disini Continue reading »

Mar 272010
 

[new update!: Senarai pemenang sila klik sini!]

Hi. Disebabkan fit dah menang beberapa contest, rasanya tak patut lak fit join contest lain. Rasa segan lak kalau-kalau menang lagi. Mesti korang pun nyampah kan asyik fit je yang menang. Jadi sekarang fit pulak nak buat contest bagi sesiapa yang sudi.

Contest ni bertajuk ‘Kontez Dialog Kelakar’. Kenapa nak kelakar? sebab nak ceriakan hidup semua bloggies dan fit sendiri. fit paham kebelakangan ni ramai yang bosan gila. apsal hah? peningkatan usia menyebabkan pengurangan hormon ke? hehe gurau je :) Jadi, apa yang korang kena buat untuk join kontez ni?

  • Buat satu entry yang bertajuk ‘Kontez Dialog Kelakar’.
  • Pilih mana-mana gambar yang ada di blog FITRIHADI.BLOGSPOT.COM atau FITRASTUDIO.BLOGSPOT.COM yang boleh dimasukkan dialog. SATU gambar je ok.
  • Masukkan dialog baru yang paling kelakar sehingga pecah perut serta mulut di bawah gambar tersebut. Tu je..
  • dan jangan lupa tinggalkan PERMALINK entry korang tu dibahagian komen entry ni. Setiap penyertaan akan disenaraikan di Continue reading »
Mar 262010
 

Malam ni fit search video yang best-best kat youtube besides of video kelakar. Memang bila fit bosan, youtube lah tempat fit melampiaskan nafsu perasaan boring ni. Yang paling menaikkan nafsu perasaan yang tengah bosan selalunya adalah video kelakar. Search je la ‘blooper’ ke ‘funny’ ke ‘joke’ ke memang gusi korang sentiasa basah. Pernah ke gusi kering? tipu a. Putar alam je ayat gusi kering tu haha

Jadi malam ni, disebabkan takde idea dah nak search video apa kat youtube, fit nak try layan lagu yang best-best dari barat. maybe yang bukan internationally tapi lebih kepada locally barat..fit masukkan keyword ‘music video’. jeng jeng jeng (sebut tau. haha cam cik epal lak), ada satu video ni yang agak menarik.

Tajuk lagunya adalah ‘Her Morning Elegance’ dari penyanyi Oren Lavie. Memang cukup mengasyikkan telinga. Macam berada di tengah-tengah bandar yang tengah hujan..tak pun macam korang dan pasangan korang di tengah padang rumput yang hijau dan luas dengan korang tengah baring-baring..cewahh berangan je lebih…haha just nak imagine camna rasanya peacefulness tu :)

tapi video klip ni semuanya dibuat atas katil. Memang amat kreatif sehingga Continue reading »

Mar 262010
 

hi.

erm dah lama some of these bloggies gimme some awards..but today i promise them to show off their awards. hehe berspeaking lak. ok award pertama adalah dari cik hazzy yang semestinya superb dan cik bellar0ssa yang cun bila membebel di blognya. hehe :P award diorang adalah seperti berikut;



banner yang agak simple but nice! dan seterusnya banner kedua adalah dari cik red yg berada di journey of red.(kat mana tu?) hehe awardnya adalah seperti berikut;



ok..kalau ada yang bagi award kat fit tu tapi fit lupa, please remind me. saya ni Continue reading »

Mar 252010
 

Salam,

Demi mencuba kamera baru, hari ini terus ke kedai membeli bateri disamping tolong mak membeli barang dapur hehe dengan kuasa Power Rangers dua ketul bateri Panasonic Evolta, kamera baru kembali bernyawa.

Assignment pertama untuk kamera baru fit adalah ‘ikan oh ikan’. Hari ni disebabkan takde orang jual ikan keli atau dalam bahasa orang kampung fit dipanggil ‘catfish’, maka fit kena terjah kolam belakang rumah fit demi menangkap si merah serta si hitam yang selalu sangat bercanda dan bermesra tanpa menghiraukan kitorang dalam rumah ni. huh sungguh kurang sopan!

Suasana yang tenang tiba-tiba gamat dengan rontaan ikan yang ganas bak Continue reading »

Mar 242010
 

eh baru perasan yang entry fit pasal contest flymas.mobi tu dimasukkan ke dalam blog Malaysia Airlines System (MAS). Dan Fit menjadi guest blogger untuk blog MAS. wahh gumbira a walaupun baru tahu. sebenarnya dah lama dah entry fit tu berada di blog MAS tu. haha memang ketinggalan zaman betul :P

bawah ni adalah snapshot entry fit di blog MAS tu :)

dan kalau nak baca entry fit di blog MAS tu, KLIK SINI!

dan juga kalau korang nak baca entry tu yang Continue reading »

Mar 242010
 

yes hadiah yang dinanti-nanti baru je sampai tengah hari tadi..sebuah kamera digital yang cukup slim dan senang di sumbat ke dalam poket serta mudah diususng ke mana ja. ni hadiah tajaan bro aie :) thanks bro

kamera ni adalah hadiah untuk contest beliau yang memerlukan peserta untuk tulis entry bertajuk ‘Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya?”. kalau korang nak gak hadiah gini, gi la pujuk bro aie tu suruh buat contest yang gempak-gempak lagi..hehe

so kalau korang nak baca artikel fit pasal kamera digital tu, boleh Continue reading »

Mar 232010
 

Semalam fit dah round satu bandar Kangar. Setelah survey kesemua kedai handphone yang ada. Ternyata ada satu pilihan yang terbaik dan lain dari yang lain. Dari dulu lagi fit tak suka guna handphone yang kebanyakan orang selalu guna. Kalau nak tau handphone pe fit pernah guna bleh KLIK SINI.

Dengan bajet sebanyak RM500, ada tiga pilihan terbaik yang ada iaitu;

  • CSL blueberry – ada wifi, TV, radio dan macam-macam lagi
  • Blackberry China mari – ada wifi but functionnya agak kureng sikit dari BlackBerry ori
  • LG KP500 a.k.a LG Cookie – function touchscreen dan murah around RM499

Setelah bertapa di dalam sebuah kedai handphone tersebut selama beberapa purnama kerana memikirkan nak angkat handphone mana, pilihan yang terbaik adalah LG Cookie KP500. Memang akan ada yang nak pertikaikan handphone ni. Fit akui ada kelebihan dan kekurangannya handphone LG Cookie KP500 ni.

LG Cookie

Kenapa tak pilih BlackBerry China mari tu? harga RM389 ja. memang best ada wifi. tapi Continue reading »