FITRIHADI

Admin blog Fitrihadi.com. Menceburi bidang blogging sejak tahun 2008. MORE >

Apr 012011
 

Aku rasa sejak blog aku di-transform pada pertengahan bulan Mac lepas ke warna yang lebih berani dan yakin serta gelap segelap darkbatman, makin ramai pulak yang menyinggah ke blog aku dan menyelongkar blog aku dengan rakusnya bak kucing menyelongkar peti sejuk untuk mencuri ikan.

Walaupun hanya menyinggah tanpa meninggalkan jejak atau komen, but still aku terhutang budi dengan semua yang pernah masuk blog aku ni sebab sedikit sebanyak blog aku ni meriah dan ‘hidup’ gak. Harap-harap korang dapat apa yang korang cari tu.

Bawah ni adalah statistik trafik blog aku untuk bulan Mac lepas. Dan pertama kali dalam setahun aku buka blog ni, bulan lepas lah blog aku hampir kehabisan monthly bandwdith limit 3 hari sebelum bulan Mac berakhir. Fuhh nasib baik lepas tanpa perlu upgrade bandwitdh blog. Dan lepas ni aku kena slimkan lagi blog ni untk jimatkan bandwidth.

statistik blog fitrihadi


statistik blog fitrihadi mac 2011


Syukurlah blog Fitrihadi.com ni baru sahaja mencecah usia setahun dan perkembangannya pun agak menggalakkan.. Thanks a bunch for your support, Malaysia!

Sumber statistik: STATMETER FITRIHADI.COM

Apr 012011
 

Nampaknya Fan Page Nur Kasih The Movie sudah giat menjalankan promosi habis-habisan untuk mempromosikan filemnya yang akan keluar di pawagam pada 19 Mei 2011. Sama ada melalui internet, peraduan anjuran bersama dengan syarikat lain, dalam media cetak dan juga word of mouth, memang meriah ar promosi diorang..

Kalau korang belum tonton trailer atau preview filem Nur Kasih The Movie ni boleh terjah entry (Preview) Filem Nur Kasih The Movie ni. Dan poster rasmi pun dah keluar which is below here..

poster nur kasih the movie


Apa yang aku suka dan harapkan dari movie Nur Kasih ni?

1. Jalan cerita yang gempak dan lain dari yang lain (bukan ikut ‘skema jalan cerita’ filem malaysia) segempak drama bersirinya.
2. Rasanya ini kali pertama Tiz Zaqyah berlakon filem. Wuu terujanya nak tengok kembar aku keluar filem.. apa? korang tak caya.. eh, ye ar.. dia lahir 15 hari lepas aku lahir.. so?? hahaha…
3. Dah lama tak dengar suara Tiz Zaqyah yang serak-serak basah dan innocent tu.
4. Ada Mia Sara. .comey arr tambah-tambah berlakon dengan Tiz Zaqyah yang cun tu.. Siapa la yang tanak tonton kan..
5. Hasil kerja Khabir Bhatia memang tak mengecewakan. Dia salah satu pengarah yang memang unik dan terbaik ar bagi aku.. jadi, takkan nak lepaskan peluang untuk tonton hasil kerja dari pengarah top di Malaysia ni..
6. Tak lupa juga skrip dan jalan cerita yang mantap dari Mira Mustafa yang juga isteri Khabir Bhatia. Memang terbaik ar gabungan diorang berdua ni..
7. Remy Ishak + Tiz Zaqyah + Fizz Fairuz = super cool habes!
8. Err cukup2.. aku memang tak pandai bagi review sebab ayat aku memang tak power dan lagipun aku tak tonton lagi filem ni.. hehe

Erm… Ada siapa-siapa sudi nak sponsor tiket boleh contact saya.. haha gurau je.. So my point is inilah salah satu filem wajib tonton tahun ini dan siapa tahu filem ni mampu mengangkat martabat filem Malaysia sejajar dengan filem-filem dari Indonesia atau dari seluruh dunia yang berunsurkan keIslaman…sama-sama kita tunggu…

Mar 312011
 

Adalah beberapa minggu lepas, aku di tag dalam satu kata-kata pujangga kat note di facebook tu. Ayat dia agak ‘baik punya’ ar..tapi bagi aku.. ini adalah diskriminasi.. bukan sahaja kepada wanita tak cantik.. tapi juga lelaki tak kacak macam aku. Apa nak buat sekarang? Ambik bantal dan tidur lagi bagus!

emma watson photo image gambar

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman…

Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer…

Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat Continue reading »

Mar 302011
 

Perghh teruja sungguh aku dengan iPad 2 ni.. Siapa nak beli?? Kalau betul iPad dalam video ni keluar kat pasaran mesti harga dia dah cecah dekat RM10,000 sebab ada screen yg lebih besar dengan banyak function dan apps yang menarik.



P/s: Confident je mamat ni bagi review.. Eh.. Malaysia pun ada gak keluarkan barangan Apple kalau korang nak tau.. Ekslusif dari Perak. Tau apa?? iPoh… hehehe…

Mar 302011
 

Perghh kalau aku naik moto ni gi kuliah memang lecturer pun bagi aku A sebab terbukti dengan gabungan ilmu design + ilmu komputer + ilmu teknikal + serta ilmu mencairkan hati anak dara, maka terhasillah sebuah motorsikal yang gempak serta cool habes.. tak perlu dah nak buat assignment dan projek segala pekebenda tu semua.. hahaha



P/s: Eh aweks-aweks takleh tumpang sebab motor ni muat sorang je. Lagipun nanti takut cik nurse jeles dan marah plak hihi

Mar 292011
 

Mamat ni betul-betul buat aku teruja ar dengan sut transformers dia tu. Berusaha sungguh dia nak buat orang rasa teruja dengan kostum dia tu. Thumbs up bro!!! :D



P/s: Lambatnya Transformers 3 nak keluar kat wayang.. adeh…

Mar 282011
 

gambar pujaan hati kangen band


Pujaan Hati – Kangen band

hei pujaan hati apa kabarmu
ku harap kau baik-baik saja
pujaan hati andai kau tahu
ku sangat mencintai dirimu

hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

* hei pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati

reff:
mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku

cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku

hei pujaan hati, pujaan hati

hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

_ _ _ _ _

Tonton music video Pujaan Hati nyanyian Kangen Band di bawah: Continue reading »

Mar 282011
 

Nampaknya lagi satu filem seram iaitu ‘Dilarang Masuk’ akan manghantui korang pada bulan April ni. Dan apa yang menariknya filem ni 100 peratus dirakam menggunakan kamera DSLR. Actually teknik rakam filem guna kamera DSLR ni dah banyak digunakan oleh small production yang berjaya di youtube macam yang aku ceritakan dalam entry (Mesti Baca) 5 Youtuber Terbaik Abad Ini | Inspirasi Kepada Semua Vlogger Serta Blogger Malaysia ni..

Apapun filem Dilarang Masuk ni dijangka akan ditayangkan pada 7 April 2011. Jom layan trailer filem ‘Dilarang Masuk’ di bawah ni.



P/s: Teruja dengan heroin filem ni yang cun iaitu Isma Hanum Hussein. Mesti tonton ni hehe

Mar 282011
 

Hah korang jangan adjust cara korang duduk atau baring sekarang ni.. baik korang ngaku cepat korang buat posisi yang mana satu??? hehehe…

gambar posisi kamasutra rahsia seks laptop


P/s: Aku? Aku guna komputer ar. Jadi, takde dalam senarai di atas :p