PENULIS

 
Fitrihadi

Hi. Saya Fitri Hadi. Hobi yang paling saya minati ialah menikmati perjalanan yang indah menuju ke peti sejuk.

 

Saya adalah Graduan Diploma dan Ijazah Teknologi Maklumat di Universiti Teknnikal Malaysia Melaka (UTeM). Alhamdulillah sudah selamat berkonvo pada September 2014 yang lepas.

Umur pula sudah menjangkau suku abad. Juga masih belum berkahwin. InsyaAllah semoga dipermudahkan.

Blogging

Permulaan berblogging saya adalah sejak tahun 2008 sekadar mencuba untuk mengikut langkah beberapa blogger yang sudak dikenali pada masa tersebut. Lagipun pada tahun 2008 tersebut saya berada di kolej dan jarang melakukan aktiviti luar. Jadi dengan blogging ini dapat mengisi masa yang terluang. Alhamdulillah sehingga hari ini saya masih aktif dalam arena penulisan maya ini.

Berikut adalah blog dan medium sosial kepunyaan saya. Ada yang aktif, ada yang terbengkalai dan ada juga mempunyai jumlah trafik yang agak maintain walaupun tak update. Jika anda ada projek untuk mana-mana ‘channel’ berikut bolehlah hubungi saya. (klik gambar untuk ke laman tersebut)

Fitrihadi.com – Blog utama

 

 

Fan Page Rasmi

 

 

Laman Twitter rasmi

 

Laman Youtube Rasmi: FitrihadiTV

 

Tumblr

 

Harga-Kereta.blogspot.com

 

Harga-Motosikal.blogspot.com

 

Gajet Blogging:

Demi menjalankan kerja-kerja blogging dan mencari maklumat untuk dikongsi di semua media sosial yang saya ada, beberapa gajet telah saya miliki sejak mula blogging dan gajet-gajet ini sentiasa ditambahbaik dan dipertingkatkan dari semasa ke semasa untuk kesenangan saya menyalurkan maklumat kepada anda semua. Antara gajet yang saya gunakan adalah:

Macbook Air 13″ 2013

Antara Macbook terbaik dalam yang dikeluarkan dalam tahun 2013. Terdapat banyak fungsi dan kelebihan dalam peranti ini yang banyak membantu saya dalam aktiviti blogging ini. Yang penting ianya banyak short cut dan laju seiring dengan pantasnya saya bekerja tak kiralah untuk aktiviti blogging, photo editing, video editing dan lain-lain lagi.

 

iPhone 5c

Disebabkan saya malas membawa kamera yang besar maka inilah pilihan yang baik menggantikan kamera kompak mahupun DSLR. Ianya berfungsi untuk mengambil gambar yang boleh dimuatkan ke dalam blog. Seperti iPad, saya juga menggunakan iPhone ini untuk update status di Twitter, Facebook, check email, dan lain-lain lagi. Namun ianya bukanlah peranti utama dalam menjalankan kerja saya (kerana screen yang kecil). Tiada juga game yang bertingket-tingket sebab saya bukan gamer tegar.

 

Sharp Aquos LCD TV

Hanya bersaiz 24 inci, sudah mencukupi untuk saya mendapatkan info semasa dan berita hiburan dari saluran TV tempatan yang boleh dikongsi dalam blog ini. Ianya FullHD (1920 x 1080) walaupun bersaiz kecil. Dan juga menjadi primary screen yang disambung ke macbook untuk membuat kerja-kerja online. Memang terbaik!

 

Apple TV 3

Melengkapi gajet Apple saya adalah Apple TV 3 yang mana ianya mampu berfungsi untuk memaparkan paparan iDevice saya di kaca televisyen. Selain itu, ianya boleh juga disambung ke internet untuk depan aplikasi terbaik seperti youtube, vimeo, dailymotion, TED talk, dan lain-lain lagi. Digunakan di masa lapang untuk mencari info dan merehatkan diri. Fungsi dual-display juga membantu untuk mendapatkan paparan luas di TV selain di screen macbook yang hanya bersaiz 13 inci.

 

Razer Electra Headphone

Ada orang tak suka diganggu semasa kerja. Jadi inilah alat yang boleh kurangkan gangguan bunyi dari luar. Dan saya sememangnya peminat tegar muzik. Dari muzik pop inggeris semasa sekolah rendah sehinggalah sekarang ini telah meminati muzik EDM atau trance. Jadi, dengan headphone Razer Electra ini sememangnya memberikan pengalaman yang berbeza bila mendengar muzik mahupun menonton filem.

WISHLIST

2015

  • Apple TV
  • Kereta
  • TV
  • Kerja dari rumah
  • Habiskan hutang PTPTN
  • Kurus

2016

  • iPad mini
  • iPhone 6
  • Mac mini
  • Apple mouse
  • Apple keyboard
  • Mirrorless camera
  • Robot vacum cleaner
  • Habiskan hutang PTPTN
  • Kurus dan sihat
  • Stress-free

#throwback

Antara pencapaian saya dalam blogging:

 

Ingat lagi video kat bawah ni? Yupp that’s my artwork. Inilah video yang buat jenama fitrihadi.com dikenali pada awal-awal blogging. hehehe…

 

 

Have any suggestion or something? Send me your e-mail to fitrihadidotcom[at]gmail[dot]com! Thanks!

Page rank:
Display Pagerank

Alexa:

 

Facebook:

 

Twitter:

 

Review fitrihadi.com on alexa.com

 

Thanks :)

(Visited 62 times, 1 visits today)

Comments

  1. syahira says:

    aloooppp…………
    hehheeeeeeeeeee

  2. nf says:

    tgok gmbar kat Twitter seriously ingat baru skolah menengah!
    rupa2 nya dah nak smbung degree dah pon! hahaha

  3. Carlynn says:

    tgok gmbar kat Twitter seriously ingat baru skolah menengah!rupa2 nya dah nak smbung degree dah pon! hahaha
    +1

  4. Izul says:

    haha salam singgah drpd DKDM~~ Baru 7 hari beroperasi, official launch in Dec IA.

    Kita sama baya la, haha. Nice meeting a new blogger.

    Regards from Sydney,
    Izul DKDM :)

    ps: tak dpt join contest tu, sb aku still tak tau mane nak letak banner haha. My computer knowledge mmg tahap bayi!

  5. bai says:

    wahh banyaknya achievement!

    http://twinkywinky

  6. che says:

    Bro, kau org ke 3 yang sama birthday dgn aku!!

  7. Saya bangga sangat ngn bakat yg bro ade…keep it up, gud job and soon… Tahniah atas segala pencaipan… hope page nie akan jd favourite page kat negara tercinta nie… ^__^ … gud luck in ur studies ya… cite2 nak masuk UTeM gak dulu btw, dpt u len plak…^___^ Moga Allah merahmatimu sentiasa…Aminnn…


  8. Hafidzah Rameli:

    Saya bangga sangat ngn bakat yg bro ade…keep it up, gud job and soon… Tahniah atas segala pencapaian… hope page nie akan jd favourite page kat negara tercinta nie… ^__^ … gud luck in ur studies ya… cite2 nak masuk UTeM gak dulu btw, dpt u len plak…^___^ Moga Allah merahmatimu sentiasa…Aminnn…

  9. Harian Post says:

    weh fitri ko ada buka sewa rss tak? kalau banner ko letak harga lama lagi erk?

    1. FITRIHADI says:

      A’ah ikut harga lama lagi. maybe aku akan naikkan sikit masa lagi.

      nk letak rss boleh je.. harga bergantung kat saiz gak ar

    2. FITRIHADI says:

      ehh rss tu ko nak letak kat sidebar atau letak banner dari feedburner??