Feb 232016
 

TIPS Cara Buang Pelekat Cukai Jalan Guna Air Panas

Setahun sekali pasti kita akan menggantikan sticker road-tax atau pelekat cukai jalan di cermin depan kereta. Namun adakalanya sticker tersebut akan meninggalkan sisa-sisa degil selepas ditanggalkan.

Jangan risau. Ini ada tips dan cara yang bijak untuk tanggalkan sticker road-tax menggunakan air panas tanpa perlu menggunakan hot air tool atau hair dryer. 

 

tips cara tanggal sticker road tax 1

tips cara tanggal sticker road tax 1

tips cara tanggal sticker road tax 1

tips cara tanggal sticker road tax 1

Bagi admin, admin lebih suka tampal dulu sticker tu atas plastik lutsinar. Guna plastik bungkus makanan atau plastik balut yang lutsinar tu buku pun boleh.

BACA JUGA: (Tips) Cara Tanggal & Pasang Road Tax Kereta Dengan Betul

Lepas tu beli sticker pelapik cukai jalan yang ada pelbagai logo macam R3, Toyota, Proton, Manchester United, Liverpool, Arsenal dan lain-lain lagi dan tampal road tax tersebut guna sticker pelapik cukai jalan tu. Tak perlu lekat direct kat cermin sebab nak tanggal tu agak leceh.

(Visited 724 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Info) 5 Petua Merawat Sakit Senggugut

LIKE KAMI DI FACEBOOK