Feb 292016
 

DIY Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Jika anda ingin berjimat dan ada masa di hujung minggu, bolehlah cuba mana-mana idea DIY bina barangan rumah dari paip PVC ini.

Namun, perlu dipastikan dulu fungsi, ketahanan serta saiz paip pvc yang bersesuaian. Dan buatlah lukisan plan dulu supaya boleh dijadikan rujukan sebelum membina mana-mana barang rumah yang anda kehendaki..

Berikut adalah antara 25 idea DIY barang rumah menggunakan paip PVC tersebut: 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Rak buku dan TV

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Bekas untuk berus dan ubat gigi

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Rak untuk botol. Tapi nak letak tudung ke shawl ke cantik gak.

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Buat panah pun boleh. Sekadar nak riadah bersukan.

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Kerusi malas. Untuk kanak-kanak mungkin sesuai

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Lampu hiasan atau lampu meja. Boleh tebuk guna mesin atau dril elektrik tu.

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Rak simpan alatan berkebun

 

Meja kopi. Atas dia boleh tempah cermin atau letak kayu yang di syelek. Cantik!

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Laptop stand. Jimat dan tak perlu beli yang mahal-mahal

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Rak untuk bakul simpanan

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Boleh juga guna untuk permainan bowling

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Troli makanan. Tak perlu dah beli yang mahal

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Kerusi untuk anak kesayangan anda

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Rak tanaman yang menjimatkan ruang rumah anda

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Rak organizer untuk alat pengering dan pelurus rambut anda

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Troli untuk paip panjang

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Rak kasut pun boleh dan menjimatkan

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Rak basikal? Tak mustahil..

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Gol..

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Alat penggantung permainan bayi. Jimat ni

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Rajinnya baca caption gambar ni. Terima kasih..

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Katil pun boleh. Tapi pastikan paip tu kukuh

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Photo Backdrop gais. Jimat gais..

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Lampu meja admin. Nak beli Ikea Tertial Lamp jauh pulak tempatnya. Adeh..

 

LIHAT JUGA:  (Animasi Awesome) Bagaimana Kita Boleh Cipta Dunia Baru?

Nak share post yang sama di facebook? Boleh ke POST FACEBOOK ini dan share.

Semoga bermanfaat!

(Visited 5,769 times, 14 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK