Feb 222016
 

BONGKAR 23 Sebab Kenapa Ramai Berpindah ke Perth Australia

Artikel yang membongkarkan kenapa ramai rakyat Malaysia berpindah ke Perth, Australia ini telah dikongsi oleh saudara Kamalia Kamal di status facebooknya.

Mungkin ada benarnya. Bak kata pepatah, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri.

_ _ _ _ _ _

Kenapa ramai malaysian berpindah ke perth? (Mengikut pemerhatian singkat kak kay) 

  1. rakyat di jaga. Public transport sangat senang. Bas mengikut masa tanpa putus .
  2. train untuk sabtu ahad ada special rate untuk keluarga
  3. cuaca panas, tapi berangin . Nyaman
  4. gaji perhour tinggi
  5. pembelian kereta murah
  6. single mother banyak mendapat manfaat
  7. malam mati, cuma pub yang ada. Kualiti masa bersama keluarga lebih tinggi.
  8. di malaysia kerja macam orang gila pun tak tentu kaya, di perth kerja keras lebih sikit pasti rasa mewah
  9. hours kerja 8-5, pukul 5:10 office dah kosong
  10. susu tepung dan pampers harga murah
  11. barang keperluan murah
  12. perangai mat saleh yang menghormati orang lain, memaksa kita untuk jadi baik kalau nak tinggal di tempat mereka
  13. tiada rasa kesal atas pembayaran tax yang tinggi, semuanya nampak di kembalikan pada rakyat
  14. kedai kebab bersepah
  15. di airport ade surau
  16. tiada islamphobia
  17. komuniti melayu di perth sangat besar dan rapat
  18. tiada bangla, semua mat saleh buat construction, kenapa? Gaji tinggi itu sebabnya
LIHAT JUGA:  (Share) Kenapa Lelaki Ini Mahu Cerai Isterinya Yang Sempurna?

Tambahan :

  • perth paling dekat, 5 jam je flight
  • tak perlu kerja pofesional nak sara hidup, kerja nanny pun boleh, amik gamba pun boleh, cuci pinggan pun boleh, cleaning pun $25 per hour
  • kita boleh ciptakan kerja di sana, tak perlu tunggu offer datang
  • paling senang cara migrate adalah dengan sambung belajar(most malaysian did)
  • belajar kalau bayar sendiri pun masih mampu, trust me!

Kak kay pun rasa nak pindah perth.

via facebook Kamalia Kamal

_ _ _ _ _

Apa pendapat anda? Rasa nak pindah Perth juga?

(Visited 430 times, 1 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK