Jul 152015
 

(Info) 7 Tips Penting Jika Ke Low Yat

Info 7 tips penting jika masuk ke Low Yat ini telah dikongsi oleh saudara Sham Hardy di laman facebooknya. Untuk pengetahuan, Low Yat adalah sebuah bangunan di ibu kota Kuala Lumpur yang mana menempatkan pelbagai premis jualan barangan IT yang terbesar di Malaysia.

Namun ianya tidak sunyi dari kontroversi peniaga yang tidak jujur kepada pelanggan terutamanya yang mencari telefon bimbit.

Untuk mengelakkan diri ditindas, dipaksa beli mahupun ditipu, ikutlah 8 tips yang diberikan dibawah ini, insha-Allah anda akan masuk dan keluar dari bangunan Low Yat tersebut dengan selamatnya dengan barangan yang anda ingin beli:

1. Pakai earphone (don’t ask, just follow, you will understand)

2. Jangan pergi berhenti mana-mana kedai kalau dipanggil

3. Don’t go to second floor. I called it RED ZONE (banyak kes orang kene tipu kat situ. go to original dealer kat ground floor)

4. For PCs, laptops, go to 3rd floor. I REALLY recommend All IT, Jayacom, Viewnet (4th floor, walaupun salesperson dia sombong, tapi at least ko boleh ada banyak masa nak berfikir), Thunder Match (5th floor)

LIHAT JUGA:  (Video) Cara Pakai Ear-Plug Yang Betul & Nikmati 100% Bunyi Berkualiti!

5. Nak beli anything, cakap terus bajet kau berapa. Takyah nak cakap macam itulah, macam inilah. Nanti pandai-pandai la dia recommend kan kat kau

6. Never ever believe anything yang salesperson cakap. They’re not expert. They just want to sell. Ingat tu!

7. Low Yat is NOT a place to buy cheap gadgets. itu adalah myth semata-mata. all prices are NORMAL, and ada juga yang expensive. it depends. tapi sekurangnya kau senang nak cari barang yang kau betul-betul nak beli.

BONUS:

(Info) 7 Tips Penting Jika Ke Low Yat

Dan penipuan paling epik. Keh3 :

Saya tak pernah kena tipu kat lowyat.

Tapi peniaga kat lowyat tu pernah kena tipu dengan saya.

“Kejap ya, lepas cucuk duit nanti saya datang balik.”

Dan berikut adalah beberapa perkongsian dari individu yang pernah ditipu. Pelancong pun ada yang kena:

(Info) 7 Tips Penting Jika Ke Low Yat

(Info) 7 Tips Penting Jika Ke Low Yat

(Info) 7 Tips Penting Jika Ke Low Yat

(Info) 7 Tips Penting Jika Ke Low Yat

 

Anda ada kisah yang ingin dikongsikan. Boleh luahkan diruangan komen di bawah.

(Visited 76 times, 1 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK