May 082015
 

(Bongkar) Gadis Ini Kesal Gambar Disalahguna Akaun Palsu 2

Agak kesal apabila terdapat kes di mana gambar seorang gadis ini disalahguna oleh sebuah akaun palsu di facebook untuk tujuan yang bukan-bukan.

Gadis yang bernama Farhaanah Mohamed dari UIA ini telah membuat laporan polis kerana gambar beliau telah digunakan oleh sebuah akaun palsu yang bernama Diana Kakawa yang mana akaun palsu tersebut telah meletakkan status:

“Kalau PR menang di Permatang Pauh kali ini, I rasa i nak jalan bogel dari rumah i presint 7 sampai ke KLCC.” 

(Bongkar) Gadis Ini Kesal Gambar Disalahguna Akaun Palsu 2

Status tersebut telah dipos ke sebuah group di facebook. Akibatnya, status tersebut menjadi viral dan menjadi bualan hangat di media sosial.

Susulan status yang agak keterlaluan tersebut, pemilik sebenar wajah tersebut telah membuat laporan polis untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini. Laporan polis tersebut telah dikongsi di facebook beliau dengan caption:

 i have just lodged a police report on this matter. for those who has been spreading rumors, please stop. and to those bloggers, please kindly remove your post and kindly do me a favor to fix this situation by any means. please share this post . thank u

(Bongkar) Gadis Ini Kesal Gambar Disalahguna Akaun Palsu 2

Jadi, kepada semua blogger dan sesiapa sahaja yang menyebarkan status tersebut diharap dapat memadamkan sebaran tersebut kerana ianya hanyalah fitnah akhir zaman. Nauzubillah…

LIHAT JUGA:  Pakcik Pencuri iPad di Tower Records, Times Square, KL

Via Farhaanah Mohamed facebook

(Visited 229 times, 1 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK