Mar 192015
 

(Video) Biker Tolak Dan Ludah Pekerja Petronas Simpang Pulai 2

Semalam satu video telah menjadi viral di sosial media dimana terdapa biker yang menolak dan meludah pekerja petronas Simpang Pulai.

Dikatakan puncanya adalah kerana pekerja Petronas tersebut meminta kepada biker tersebut supaya mengalihkan motosikalnya itu ke tepi kerana ianya diletakkan di tengah-tengah laluan kenderaan.

Akibatnya berlaku perselisihan faham sehingga biker tersebut marah, meludah dan menolak pekerja Petronas tersebut.

Kejadian di Petronas Simpang Pulai jam 3 petang tadi 18/3/2015. Pihak yang berkongsi video ini telah turut sama berkongsi nombor pendaftaran motosikal iaitu AJB 5501.

Mengikut siasatan keyboard warrior, dikatakan motosikal tersebut adalah KTM RC 200 plat nombor AJB 5501 milik pemuda bernama Mohd Shahrul Anuar bin Khalil. Dan sudah wujud juga page-page yang menghentam pemuda ini. Semoga beliau insaf dari sifat takbur dan tinggi diri.

Berikut adalah video yang dikatakan berikut:

 

 

Dan mengikut sumber, berikut adalah status terbaru si pelaku tersebut:

LIHAT JUGA:  (Video) Van Ambulans Terhalang di Lorong Kecemasan

(Video) Biker Tolak Dan Ludah Pekerja Petronas Simpang Pulai 2

 

Apa pun alasannya, kita tiada hak untuk ludah mahupun memukul orang lain. Ingatlah kita ni hanya hamba Allah. Buat baik, syurga akhirnya. Buat jahat, pukul orang, ludah orang, nerakalah balasannya. Bukan reka-reka, tapi dah banyak dikongsikan tentang balasan neraka dalam Al-Quran. Sama-sama beringatlah..

(Visited 149 times, 1 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK