Jul 022014
 

Setelah beberapa akaun palsu dikesan di laman sosial, Felixia Yeap tampil berkongsikan info tentang senarai akaun sosial beliau yang sebenar seperti facebook fanpage, instagram, twitter dan juga blog.

(Senarai) Facebook, Twitter, Instagram Felixia Yeap Yang Sebenar

Yang menjadi kerisauan beliau adalah apabila ada akaun palsu di twitter yang menggunakan nama beliau dengan sengaja meniru segala identiti beliau malah turut sama melayan follower seolah si penyamar tersebut adalah Felixia Yeap itu sendiri.

Jadi demi menjaga nama baik beliau serta mengelakkan fitnah, beliau tampil berkongsi semua akaun sosial beliau yang sebenar di youtube. Untuk pengetahuan berikut adalah senarai link kepada semua akaun beliau yang sebenarnya: 

Jika tidak percaya, bolehlah tonton video yang beliau sendiri kongsikan ini:

 

 

***Update

Jadi, admin baru dapat tau yang akaun @felixiayeap_ tu dah bertukar jadi @tweetdotcoms. Dan mungkin lepas ni beliau akan merancang untuk jadi artis lain pula. Ini kerana dari archive tweet si penyamar ni, si penyamar ni pernah menyamar menjadi pelakon Fatah Amin dan juga Izyan Hani Master Chef. Ermm Semoga si faker ini insaf dan hentikan menabur fitnah kepada artis-artis Malaysia.. Yang kesiannya peminat yang kena tipu sebab anggap tuan punya badan artis tu yang reply. Adeh..

LIHAT JUGA:  (Gambar) Model Playboy Bunny Dari Malaysia Mula Bertudung?

(Senarai) Facebook, Twitter, Instagram Felixia Yeap Yang Sebenar

Kita patutnya hati-hatilah nak follow dan jangan mudah-mudah percaya sebarangan di laman sosial. Siasat dulu baru percaya. Inilah kelemahan rakyat Malaysia kita sekarang ni. Malas nak sisat atau belajar, tunggu suap je. Tu pun tak tahu yang di suap tu okay ke tak.

Berikut adalah akaun palsu yang dikatakan menyamar menjadi dirinya. Siap layan beberapa follower lelaki dan wanita. Boleh timbul fitnah tu:

(Senarai) Facebook, Twitter, Instagram Felixia Yeap Yang Sebenar

(Senarai) Facebook, Twitter, Instagram Felixia Yeap Yang Sebenar

Jadi, selepas ini kalau nak follow tu pastikan ianya benar-benar dikendalikan oleh tuan punya badan. Takut-takut akaun palsu tersebut akan membawa fitnah maka seeloknya jauhkan dari follow tanpa tahu original ke tak.

 

(Visited 59 times, 1 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK