May 142014
 

Faith in humanity restored!

(Gambar) Bila Seorang Waiter Menyuap Nasi Kepada OKU

Agak terharu bila melihat gambar seorang waiter yang menyuap nasi kepada seorang OKU dalam sebuah restoran. Sikap mulia lelaki ini patut dipuji dan dicontohi seluruh rakyat Malaysia.

Seorang pengguna facebook bernama Ghadaffi Othman telah berkongsi gambar tersebut seperti di bawah: 

 

(Gambar) Bila Seorang Waiter Menyuap Nasi Kepada OKU

 

 

(Gambar) Bila Seorang Waiter Menyuap Nasi Kepada OKU

Berikut adalah caption perkongsian gambar-gambar tersebut!

Sangat tersentuh.. sangat2 tersentuh.

Tinggi sungguh markah waiter ni. Waktu saya lunch dgn wife di Nasi Ayam Penyet Ria plaza angsana jb, ada sorang OKU masuk ke restoran. Lelaki tua cina yang cacat anggota dan akal.

Dengan tak banyak bunyi waiter ni bagi dia duduk amek nasi dan terus suapkan makanan ke mulut dia. Suap dan layan dia makan sampai selesai sepinggan nasi. Hati saya terus terdetik mulianya sikap waiter ni. Semoga Allah selamatkan hidup budak ni dunia akhirat. Kalau saya jadi waiter blom tentu saya mampu buat benda yang sama.

Lagi best masa dah habis makan OKU tu nak bayar, staff restoran tu tak ambil bayaran. Saya bangga tengok anak muda bangsa saya macam tu. Fuhhhhhh.. tinggi markah kau dik. Abang bagi A+++..

*manlytears*

LIHAT JUGA:  (Video) Sentuhan Belacan Tampil Video Penyatuan Rakyat
(Visited 33 times, 1 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK