May 222014
 

Berita baik bagi rakyat Perlis.

(Berita) Lokasi Restoran Mcdonald's Pertama Di Perlis

Nampaknya restoran Mcdonald’s yang pertama di negeri Perlis telah pun dibina di sebuah lokasi berhampiran bandar Kangar dan akan siap tidak lama lagi. Jika diingatkan kembali, pada tahun 2009 saya pernah mengajukan soalan pada pihak Mcdonald’s tentang pembukaan cawangan restoran mereka di Perlis. 

(Berita) Lokasi Restoran Mcdonald's Pertama Di Perlis

Namun ianya hanya menjadi kenyataan selepas 5 tahun. Bukan 1 atau 2 tahun seperti dalam email tersebut.

Lokasi Restoran McDonald’s Perlis

Bagi penduduk Perlis, lokasinya adalah di bekas tapak pasaraya Afifah, Kangar. Jika anda tidak tahu juga, ianya beralamat di:

Lot 3283,

Jalan Kampung Bakau, Mukim Utan Aji,

Kangar, Perlis

atau boleh rujuk peta di bawah untuk lebih jelas:

(Berita) Lokasi Restoran Mcdonald's Pertama Di Perlis

Klik untuk pembesaran

 

Atau boleh copy nombor koordinat ni 6.432893, 100.195971 dan paste pada google map untuk mengetahui lokasi di peta. Beberapa gambar pembinaan turut dikongsi penduduk Perlis:

(Berita) Lokasi Restoran Mcdonald's Pertama Di Perlis

(Berita) Lokasi Restoran Mcdonald's Pertama Di Perlis

(Berita) Lokasi Restoran Mcdonald's Pertama Di Perlis

 

Dengan pertambahan pelajar kolej dan universiti di negeri ni, memang sesuai la jadi tempat lepak diorang sebab ada internet free. Jangan dok berumah tangga dalam mcd tu dah la.

LIHAT JUGA:  (Artikel) Taufan Haiyan Adalah Bala Kerana Robohkan Masjid?

So lepas ni tak bolehlah kata Perlis ni bosan takde Mcd segala bagai. Jangan risau, pelan-pelan makin banyak la makanan sedap-sedap mai sini. Burger bakar pun dah banyak. Nak tunggu Subway pulak mai Perlis kalau depa mau mai. Keh3..

(Visited 176 times, 3 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK