Nov 182013
 

Hari ini heboh tentang villa Nabila yang dikatakan berhantu di Johor dimana terdapat kes remaja hilang. Bagaimanapun terdapat banyak spekulasi yang mengelirukan tersebar di internet.

Polis Sahkan Seorang Hilang Dalam Villa Nabila johor

Polis akhirnya tampil memberikan kenyataan yang benar tentang kes kehilangan remaja di villa tersebut. Berikut adalah artikel berita yang dikongsikan:

_ _ _ _ _ _ _

JOHOR BAHRU: Polis Johor mengesahkan hanya seorang remaja, bukan 23 hilang di banglo tinggal di Jalan Skudai, dekat sini, hari ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Superintendan Abdul Samad Salleh, berkata pihaknya hanya menerima satu laporan berhubung kehilangan seorang remaja berusia 16 tahun sejak Sabtu lalu.

“Laporan itu dibuat ibu mangsa jam 1 pagi tadi dan beliau dimaklumkan rakan anaknya, mangsa didakwa memasuki kawasan villa tinggal berkenaan,” katanya.

Sementara itu sejak jam 8 pagi tadi kawasan sekitar villa tinggal itu dipenuhi orang ramai susulan hebahan berita kehilangan remaja berkenaan dalam laman sosial.

Pasukan polis dihantar ke tempat kejadian bagi mengawal keadaan.

Berita via Berita Harian

 

**Update yang lagi baru dan terakhir dari kami:

Remaja, Izzat Izzudin Husin dilaporkan hilang Sabtu lalu di Villa Nabila telah ditemui selepas tengah malam tadi. Apa yang peliknya, dia bukan ditemui di lokasi kejadian tetapi di Flat Desa Mutiara, jauh dari Villa Nabila. Menurut sumber, Izzat dan rakannya, dikatakan menonton filem Highland Tower.

Mereka kemudian membuat keputusan mencari tempat ‘keras’ untuk dikunjungi secara berkumpulan. Dalam kumpulan kira-kira 20 orang itu mereka ke Villa Nabila pada lebih kurang jam 4 pagi.

Setelah berada di situ, semua keluar melalui jalan belakang, dan berhenti rehat di Masjid Kolam Air sewaktu azan berkumandang, sebelum mereka bersurai. Izzat membuat keputusan tidak pulang ke rumah dan tinggal di rumah rakannya. Selepas Buletin Utama menyiarkan berita kehilangannya, orang awam menetap di flat terbabit, mengenali identiti Izzat kemudian bertindak menyalurkan maklumat tepat kepada polis.

Sidang akhbar akan diadakan oleh Ketua Polis Johor.

Adeh! Satu Malaysia ingatkan mamat ni kena sorok hantu. Rupanya pergi lepak rumah member tak reti-reti ke nak call mak bagi tahu ada kat mana. Seronok hang troll satu Malaysia kan Izzat? Hahaha!

 

**Update terbaru:

Beberapa gambar yang berlegar diforum dan fb page tempatan yang menunjukkan gambar budak-budak terlibat sebelum dan selepas kejadian misteri di Villa Nabila.

Satu lagi gambar disebelah kiri tu dikatakan profile fb salah sorang budak yang terlibat. Sejauh mana kebenarannya wallahualam.

Status terkini, daripada 30 orang, 7 selamat keluar lebih awal, 22 sudah ditemui manakala pihak berkuasa masih mencari seorang lagi budak yang dikatakan telah hilang dan belum dijumpai sejak Sabtu lalu (sumber Bharian) yang mana ibubapanya sudah pun membuat laporan polis.

LIHAT JUGA:  (Senarai) 14 Kes Misteri Yang Popular Di Malaysia

remaja hilang villa nabila johor berhantu

BONUS: Sedikit info tentang vila Nabila Johor yang berhantu tersebut

Villa Nabila
ini bukan lagu Spring Bourgenvilla tu. bukan Nabila Huda anak Amy Search. Villa Nabila merupakan sesebuah tempat yang disebut ramai di Johor Bahru. dikatakan Villa Nabila adalah sebuah rumah banglo yang berhantu kerana penghuni rumah tersebut iaitu Nabila didakwa mati di bunuh di rumah tersebut. agak scary jugak nama Villa Nabila ni. Villa Nabila terletak di tepi Pantai Lido Johor Bahru. juga berdekatan dengan istana sultan johor.

tiada sumber yang mengatakan siapakah Nabila dan keluarga beliau. tetapi kebanyakkan orang akan mengatakan cerita yang sama tentang Villa Nabila. mengikut cerita orang ramai, Villa Nabila ini dikatakn berhantu kerana penghuni rumah tersebut iaitu Nabila dikatakan dibunuh di rumah tersebut oleh pekerja yang sedang renovate rumah itu dengan cara dirogol, dibunuh dan disimen didalam konkrit rumah tersebut. pada masa itu dikatakan ibu bapa Nabila keluar untuk urusan kerja untuk beberapa hari.

dikatakan juga Nabila adalah pewaris harta kekayaan ibu bapa beliau. Nabila juga adalah anak kesayangan dalam keluarga beliau. tetapi ada juga sumber lain yang mengatakan Nabila dibunuh oleh mak cik beliau kerana untuk merebut harta warisan ibu bapa Nabila. selain itu ada juga yang mengatakan Nabila membunuh diri kerana tekanan.

kini rumah tersebut terbiar dengan semak samun yang menjalar. ada sesetengah individu yang memberanikan diri masuk ke kawasan Villa Nabila tersebut dan mengalami pengalaman yang menakutkan. ada yang terjumpa kelibat Nabila, ada yang tidak menemui jalan keluar, ada yang sebaliknya tetapi di ganggu oleh makhlus halus setelah keluar dari kawasan Villa Nabila.

apa pun cerita yang kita dengar tentang Villa Nabila itu mungkin terdapat kebenaran di sebaliknya. janganlah kita membuat andaian kita sendiri kerana kita tidak mengetahui cerita yang sebenar. kepada mereka yang ingin ke Villa Nabila tersebut janganlah buat perkara yang tidak elok dan datanglah dengan niat yang baik. kerana niat yang tidak baik boleh membuatkan makhluk halus di kawasan tersebut “berminat” dengan anda.

 

Actually ada banyak versi cerita. Tak tahu mana satu yang betul. Anda tahu kisah sebenarnya? Boleh kongsikan di ruangan komen dibawah.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Comments

  1. Nadyabubble says:

    Yang penting, jangan cari pasallah pi rumah-rumah lama gini.


LIKE KAMI DI FACEBOOK