Apr 102013
 

Info suspek pertama telah didedahkan. Kali ini identiti pembuli kedua yang belasah ketua tingkatan di SMK Tun Husein Onn terbongkar akhirnya.

*Update 10/4/13 dari blog pembuli SMKTHO, Setelah disiasat sedalam-dalamnya dan mendengar cerita dari pelajar sekolah tersebut, Muhammad Munir bin Ismail ialah penyerangnya dalam video tersebut dan bukannya Luqman Hakim Ahmad. Kes tersebut berlaku kerana mangsa mereport cikgu tentang handphone yang dibawa oleh geng terbabit.*

gambar identiti pembuli ketua tingkatan kena belasah

Berikut adalah maklumat pelajar kedua atau pembuli utama yang memukul ketua tingkatan tersebut: _

NAMA : Luqman Hakim Ahmad
TWITTER : https://twitter.com/AkimKeding
INSTAGRAM : http://instagram.com/akim_keding/
FACEBOOK : https://www.facebook.com/douboutawesome
FACEBOOK PAGE : https://www.facebook.com/hakimunched
BLOG : http://hakimdobout.blogspot.com/
SEKOLAH : SMK TUN HUSSIEN ONN

*Update mereka yang tak bersalah:

1. Ayib Aeyman

Ok, Aku pelik kenapa ramai manusia bash @adibadz . Gambar awal yang aku post tu bukan ke membuktikan yang si Ayib ni cuba menasihati si Izzat Syapig bukannya dia bersubahat sekali.And kalau korang tengok video tersebut tu pun tak ada pun muka si Ayib ni. So, stop bashing the innocent, ok? (Yes, mungkin dia tweet pada waktu yg salah, Tapi as a friend. Put urself into his shoes. What would you do at that time?)

2. Lukman Hakim Ahmad

Ok, pada mulanya siasatan aku, ada 2 orang suspek utama yang aku aim, iaitu si Munir dan si Lukman.Berjam jugak gua cari info diorang akhirnya jumpa, mula-mula memang aku aim si Lukman sebab warna kulit, hidung dan mata yang sama dalam video tersebut walaupun tak beberapa jelas.Tapi diebab terlampau bengang tengok gambar dia minum coke dalam cawan arak (informer bagitau) dan gua ingat tu arak dan terlampau sikit pendedahan dari orang lain, gua post syak si Lukman suspek utama.

Tapi lepas tu gua perhatikan betul-betul video tu, ada orang sebut nama Munir.Gua pelik sebab gua tengok gambar Munir dalam Facebook, putih.Tapi dalam video dia macam gelap sikit, so, gua terjumpa sorang informer baru dari sekolah tu sendiri dan cerita yang si Munir ni ada penyakit kulit yang menyebabkan kulit dia jadi putih sekejap, jadi hitam sekejap.And informer tu sendiri dan beberapa pihak yang lain kata si Lukman ni tiada kena mengena langsung dengan video terbabit.Jadi, gua dengan ini menyusun jari memohon ampun dari si Lukman Hakim Ahmad @AkimKeding sebab syak lu sebagai suspek utama. (penyakit kulit mengelupas)

Jadi, gua minta kepada seluruh rakyat Malaysia supaya stop bashing the wrong people, dan stop spreading these names, gua silap aim akibat dari maklumat salah dari informer.

Sekian. via pembuli SMKTHO

Kami juga ingin memohon maaf atas kesilapan ini..

(Visited 38 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Info) Tentang Kes Pelajar Makan Dalam Bilik Persalinan

LIKE KAMI DI FACEBOOK