Dec 042012
 

Awas jika anda tiba-tiba didatangi seorang kanak-kanak semasa makan. Mungkin ini cara baru untuk ugut duit anda menggunakan kanak-kanak yang kononnya hilang.

 

cara baru ugut duit guna kanak-kanak hilang

 

Baca kisah dibawah dan sebarkan supaya tiada antara kita yang terkena dengan taktik kotor ini. :

 

_ _ _ _ _ _

 

Sedang saya menikmati Tutti Frutti saya.., tiba-tiba datang seorg kanak-kanak lelaki Melayu dlm lingkungan umur 8 tahun. Duduk disebelah meja saya & berkata: Pakcik., mahal tak ice-cream tu? Dia ada jual sikit-sikit tak? 

Saya jawab: Kalau adik ambil banyak, kena la bayar lebih.

Beliau terus mengajukan soalan demi soalan, tapi saya mendiamkan diri. Mungkin anda anggap saya sombong atau angkuh. Mungkin ada yg berkata: “Ala  setakat ice-cream macam tu pun nak berkira, belikan la aje kat budak tu.”

Sebenarnya rakan saya dah terkena. Beliau didatangi oleh budak seperti ini, & beliau belanja dia Tutti Frutti., duduk berbual dgn budak tu, dlm masa 5 minit 2 lelaki berusia mendekati dia dan berkata “Awak culik anak saya ye”…budak tu pun berkata: Ayah ni la pakcik yang suruh saya naik kereta dia.

LIHAT JUGA:  Tengku Sophia Tak Wujud? Atau Satu Konpirasi & Kekeliruan?

Pendekkan cerita, rakan saya diugut supaya bayar RM1000 kalu tak hendak perkara itu dilaporkan pd polis. “Ayah” budak tu siap tunjuk laporan polis yang dibuat yg mengatakan anak dia hilang & diculik. Untuk tidak kecoh rakan saya ke ATM machine & bayar Ayah budak tu. Mereka hilang setelah mendapat RM1000.

Inilah cara baru warga kota cari duit di KL ketika musim cuti sekolah ini. Oleh itu, saya berhati-hati & tidak layan budak itu. Bukan saya kedekut tapi mengapa budak 8 tahun jalan seorg diri & datang tanya kat saya pasal ice-cream?

 

_ _ _ _  _ _ _  _

 

Anda mungkin mangsa seterusnya. Berhati-hatilah..

(Visited 30 times, 1 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK