Sep 292012
 

Pertama kali menonton video lagu Teman Pengganti oleh Black dan Malique ni, aku perasan idea video ni macam dah pernah aku tonton.

 

Setelah mencuba untuk ingat balik, baru aku perasan video tersebut menggunakan idea short film yang bertajuk ‘The Mirror’. Konsepnya adalah merakamkan kehidupan dihadapan cermin.

 

video teman pengganti black malique the mirror

 

Yang pasti ada banyak persamaan antaranya pergerakan tangan memegang radio, muka dan pergerakan minum air dari gelas.

 

Cuba bandingkan video lagu tersebut dengan video ‘The Mirror’. Hampir sama ideanya: 

 

 

 

 

Dan dibawah adalah the making of untuk video The Mirror. Agaknya camni kot cara video Teman Pengganti tu dihasilkan. Atau mungkin juga menggunakan green screen.

 

 

Apapun kreatif gak kedua-dua video tersebut. Thumbs up!

(Visited 27 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (4 Gambar) Lukisan Potret Hasil Tangan Tiz Zaqyah Razak

Comments

  1. wanayu says:

    aah video klip yg black ni aku tgk cam simple je.. yg best lagu die je ..terbaikk

  2. bobby says:

    sblm ni Video spider – tapi bagaimana sama dgn short filem signs..


LIKE KAMI DI FACEBOOK