Sep 042012
 

Sebuah lagi drama bertajuk Saiful Nita akan mengisi Slot Samarinda TV3. Dengan menampilkan ramai pelakon yang berbakat dan sinopsis cerita yang menarik, ianya sesuai sebagai hiburan seisi keluarga.

 

Sinopsis Pelakon poster Saiful Nita Slot Samarinda TV3

 

Antara pelakon yang membintangi drama ini: 

 • Aidil Aziz
 • Kilafairy
 • Linda Hashim
 • Arash Mohd
 • Mariah Faridah
 • Dato’ Jalaludin Hassan
 • Hamidah Wahab
 • Fauzi Nawawi
 • Syura.

 

Berikut adalah sinopsis Saiful Nita:

 

Kisah ini bermula apabila Saiful (Aidil Aiziz) disatukan oleh bapanya dengan anak perempuan Tan Sri Sulaiman, Nita (Kilafairy) yang mempunyai sikap suka memberontak dan berfoya-foya. Tujuan bapa Saiful, Datuk Mahmud menyatukan Saiful dan Nita kerana dia ingin mengambil kesempatan di atas kekayaan yang dimilik oleh keluarga Tan Sri Sulaiman.

 

Setelah genap sebulan bertunang, Nita mula menuntut agar Saiful memutuskan pertunangan mereka. Bagaimanapun Saiful enggan memutuskan tali pertunangan mereka sehinggalah Saiful bertemu dengan seorang wanita yang baik hati bernama Netty.

 

Sementara itu, Nita yang sedang menjalinkan hubungan dengan Doktor Effendi, telah mendapat satu tamparan hebat apabila dia ditinggalkan oleh kekasihnya. Nita juga mengalami gangguan jiwa dan sering bertindak di luar kawalan. Sebagai ‘tunang’, Saiful bersimpati dengan nasib Nita dan sering berada di sisi Nita. Saiful sanggup melakukan apa sahaja untuk menggembirakan Nita.

 

Nita mula sedar bahawa Saiful merupakan seorang lelaki yang baik dan dia tidak seharusnya melepaskan lelaki sebaik itu. Nita mula menyukai Saiful. Akan tetapi di dalam hati Saiful kini sudah ada nama wanita lain iaitu Netty. Masih wujudkah lagi perasaan sayang Saiful terhadap Nita? Siapakah menjadi pilihan hati Saiful? Adakah Nita wanita yang pernah meranapkan perasaannya atau Netty wanita yang memahaminya?

 

Saksikan kesudahan drama ini setiap Selasa & Rabu pada jam 10.30 malam dan hari Khamis pada jam 9.30 malam.

 

LIHAT JUGA:  (Sinopsis, Pelakon) Drama Dendam Aurora - Astro Maya HD

 

Video promo:

 

 

Semoga terhibur!

(Visited 170 times, 1 visits today)

Comments

 1. tak sabar nak tengok cerita ni

 2. djdanchef says:

  harap cerita ni lagi gempak dari yg lain


LIKE KAMI DI FACEBOOK