Aug 082012
 

Agak panas bila terbaca satu perkongsian gambar bukti seorang pegawai DBKL yang tak beradab ni.

 

bukti gambar pegawai dbkl tak beradab

 

Gambar dibawah inilah yang dikongsi oleh ShengEu Ng di facebook! Erm kenapa perlu beraksi macam tu?  

 

gambar bukti pegawai dbkl kurang ajar biadap

 

Berikut ialah caption gambar ini:

 

This DBKL women named “Samsinah” has no consideration on giving out summons when people are paying for parking tickets at the paying machine. Unfortunately, 2 machines at Prima Setapak are faulty, when a few car-parkers talk nicely to her, she just shouted “you ingat aku sangat senangkah? Duduk sana tunggu you orang bayar?” She even scolded foul language to the people “celaka punya orang, bodohkah kamu semua”, “sohai punya cina”, “tak suka pergi buat report la, babi”, “you ingat you saja ada camera?saya pun ada” and she took out her phone and took pictures of us.
Look at the pictures,
1)she SLAMMED my phone taking pictures of her,
2) she acted funny which is not funny at all”,
3) she even pointed her “middle finger” to all of people standing there. Seriously, this is such a disgrace for DBKL and the malaysian community.
ADDED ON: this is NOT meant for RACIAL ISSUE. PLEASE DO NOT raise any SENSITIVE ISSUE here. The problem is her ETHIC, ATTIDUDE towards normal citizen. As mentioned, ALL the MACHINES nearby SPOILT, and she still give the summons. Chill. I will do an adequate report on her.

 

 

LIHAT JUGA:  (Gambar) Kisah Sebenar Tentang Kereta 'Terbang' Atas Pokok Ini

Berkenaan gambar middle finger tu rasanya bukan middle finger. Anda sendiri pun boleh nampak kan. Tapi kita yang tak berada di tempat kejadian tak tahu 100%. Mungkin ya mungkin tidak.

 

Dan kes ni bagi aku bukan berkenaan imej DBKL sahaja tapi imej wanita islam yang bertudung.

 

Adakah sikap begini yang membuatkan negara kita berada dalam senarai negara-negara tak beradab di dunia? Anda fikirlah sendiri…

 

[ Image via fbshare ]

(Visited 59 times, 1 visits today)

Comments

  1. Shah says:

    I rasa tentu ShengEu Ng berkata sesuatu sehingga dia berkata sesuatu

  2. srg pegawai rsnya mmg xptt buat perkara cmni xkiralah cmna skalipon layanan org terhadap dia

  3. Cikgu Hairul says:

    Ini perkara biasa bagi penguatkuasa dbkl. Takde la pelik sangat. Aku pun pernah kena satu masa dulu. Dah terang2 aku paking kat petak parking company, tetiba kena saman. Bila dipanggil, macam tu la gayanya. Tak ubah, tak meleset sikit pun. Agaknya memang akademi dbkl ajarkan benda yang sama kot.


LIKE KAMI DI FACEBOOK