Jul 232012
 

Alhamdulillah. Sejuk hati tengok video majlis perkahwinan pasangan remaja berusia 16 dan 14 tahun ni.

 

Video Majlis Perkahwinan Remaja 16 14 Tahun Syafiq Yana

 

Remaja tersebut bernama Syafiq dan pasangannya Yana. Semoga perkahwinan anda diberkati Allah hingga ke akhir hayat. 

 

 

Bila dah meningkat dewasa ni banyak godaannya. Yang penting bila kahwin awal, dosa dapat dielakkan, pahala juga berlipat ganda. Bila kahwin kerana Allah, apa jua yang mendatang pasti akan mendapat keredhaaNya. Insya-Allah…

 

P/s: Buang yang keruh, ambil yang jernih :)

(Visited 42 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Gambar) Notis Larangan Melancap Di USM?

Comments

  1. phreak-id says:

    Apa yang buang yang keruh amik yang jernih??

    Anyway ada gak orang gossip2 pasal budak2 ni kt forum. Kesian dorang. Kahwin lambat salah, kahwin awal pun salah.. Kan elok tu, selamat 2 umat Nabi Muhammad dari godaan zina..

    Terbaru >[Video] Majlis Perkahwinan Syafiq 16 tahun dan Yana 14 tahun >Salam Ramadhan, Berpuasalah Kerana….. >[Projek Blogger ] 29 Hari Jelajah Bazar Ramadhan Seluruh Malaysia

  2. rosmaisara says:

    ooo dorang ni ke…kecoh tul kat twitter psl pasangan nih….comel je…

  3. hannaawesome says:

    huhuh ;) semoga bahagia la smpai akhir hyt ;) da smpai seru la tu

  4. tahniah kpd pasangan Syafiq dan Yana ni. semoga diberkati dan berkekalan…

  5. akubiomed says:

    Muda sudah berumah tangga.

  6. rasyid yg ensem says:

    apsal korg sokong ni?laki tu anak raja ke??law blom,da ad keje k??sorg spm pon x lps ag,sorg pmr pon ntah kmana ag–>>tpi dah kawin!?!
    bgi aq,ianya pilihn bodoh!ko pgi balik bace buku lgi bgos la siall!

    1. komen rasyid yg bodoh says:

      org yg ada phd @ master pn blm tentu bole bahagia kan sebuah keluarga la bodoh … ko sape nk tentukn masa dpn org … doakan kebaikan je la bodoh … ni x … ckp org mcm bagus …

  7. shakk says:

    auwauw, suwett nya dorang. hpe kekal sampai ke akhir hayat :)

  8. Oh! budu says:

    dah tengok video ni kat youtube. naik bot siap lagi. hehe. tahniah. bagus kahwin awal kalau dah cukup semua aspek.

  9. eqa PiqaX says:

    bt0l 2 semua komen sayew sukew … syew s0kong 100%. . .

  10. syemy says:

    ya Allah , untung sangat kawan awal .. elakkan maksiat .. tahniahh pasangan camni , sejuk aty dengar .. moga moga kekal ke akhir hayat ..


LIKE KAMI DI FACEBOOK