Jul 012012
 

Terkejut bila terbaca di twitter tentang kes pelanggan Mcdonald’s Puncak Alam yang dirompak.

 

gambar rompakan mcdonalds puncak alam dirompak perompak

 

Dari cerita mangsa, rompakan dilakukan 5 orang perompak menggunakan parang untuk merompak seterusnya merampas laptop serta harta benda pelanggan dan juga mesin wang di Mcdonalds.  Kejadian berlaku dalam pukul 2-3 pagi.

 

Penjenayah memakai topi keledar jadi sukar untuk mengenal pasti wajah penjenayah tersebut. Saksi berkata penjenayah menggunakan kereta Proton Satria hitam yang bernombor WHU 3832. Kalau ada ternampak tu sila laporkan segera kepada polis.

 

Beberapa kerosakan harta benda juga turut berlaku. Boleh lihat lagi dua gambar dari sumber pengguna twitter di bawah! 
gambar rompakan mcdonalds puncak alam dirompak perompak

 

 

gambar rompakan mcdonalds puncak alam dirompak perompak

 

Dari search yang aku buat, aku dapat tahu Mcdonalds Puncak Alam ni pernah kena rompak masa awal pagi dalam tahun 2011. Jadi berhati-hatilah kalau nak lepak kat Mcd time pagi-pagi buta.

(Visited 23 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Awas) Tow Truck Samseng Di Highway

Comments

  1. faizfakhirin says:

    wohohoho..really dangerous..

  2. Terbakor says:

    banyak betul perompak tumbuh macam cendawan. Patut hukuman lagi berat pada mereka !

  3. Wan says:

    salam admin , mohon share ke dalam blog sya ya ….
    credit ke blog ni ya

  4. intanizani says:

    kalau boleh elak la lapak lama2 kat mana2 waktu pagi2 mcm ni. tambah2 dgn lappy segala.

  5. serol says:

    senang cakap, takde tempat yang selamat even dekat public.

  6. Amirul says:

    laa..aku ingatkan kes ni baru hari ni berlaku. Apapun, kita semua kena lebih hati-hati sekarang ni

  7. rosmaisara says:

    McD ni betul2 tepi jalan kan…itu yg bahaya tuh

  8. VideoMasi says:

    perghhh. aku dah la selalu pegi mcd puncak alam tu…. adoiii . . .


LIKE KAMI DI FACEBOOK