May 122012
 

Ngeri plak bila tengok video kereta Hyundai Sonata ni yang tiba-tiba bergerak sendiri walaupun driver tersebut tak tekan pedal minyak. Akhirnya melanggar sebuah kenderaan lain dengan laju gilerrr!

 

hyundai sonata tiba-tiba bergerak sendiri hilang kawalan

 

Tak pasti apa puncanya. Mungkin ada wayar atau alat yang silap dipasang atau mungkin ada kesilapan yang berpunca dari mekanik yang tak bertauliah. Yang pasti memang bahaya kalau benda ni tiba-tiba berlaku. Erk… 

 

 

 

 

**Hyundai Sonata, sudden unintended acceleration

(Visited 27 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Dapatkan Burger King berharga RM1 Pada 16 November 2011 SAHAJA!

Comments

  1. kodinz says:

    nak salah sapa klu kadi camtu. bahaya2

  2. akubiomed says:

    Mengingatkan kes Toyota menarik balik kereta keluaran mereka.

  3. hafizaiman95 @ fizs says:

    wow.. menakutkan kalau tiba-tiba jadi mcm tu.. tp terfikir, boleh ea kereta tnpa tekan padel minyk boleh jalan?? seram nih..

  4. Hanif says:

    Yang heran laju plak tu die bergerak…bahaya giler

  5. Apeach says:

    Menakutkan jugak tu. Btw, ko ditag dalam GA ni.xtaw nak tag sapa.so tag ko.haha
    http://alhafiez.com/first-anniversary-blog-birthday-giveaway/


LIKE KAMI DI FACEBOOK