Apr 102012
 

Pewdiepie; seorang pelajar kolej dari Sweeden sanggup tangguh belajar untuk sara hidup dia dengan hanya bermain computer game!

 

pewdiepie happy wheels

 

Pewdiepie hanya merakamkan permainan komputer yang dia main dan memuat naik di laman Youtube. Tapi video tersebut bukanlah sekadar permainan, ianya turut disertai dengan reaksi dan ekspresi diri dia sendiri yang agak kelakar dan menghiburkan.

 

Setelah berjaya mendapat 2 juta views sebulan, dia berpendapat itulah masanya dia berehat dari kolej dan melakukan apa yang dia selesa lakukan iaitu bermain computer game. Pendapatan beliau hanyalah dari iklan yang muncul di video youtube beliau dan juga tshirt Pewdiepie yang terjual.

 

Cuba tonton salah satu permainan komputer ‘Happy Wheel’ yang menaikkan nama beliau baru-baru ini! 

 

 

 

 

 

Untuk pengetahuan korang, mamat ni bukan main permainan ni sahaja. Tapi beberapa lagi game lain yang best macam Cry Of Fear, Amnesia dan lain-lain lagi.

LIHAT JUGA:  (Video) Jom Berkenalan Dengan Afiq Yang Kreatif Depan Kamera Ni

 

Siapa kata dengan hanya bermain permainan komputer, tak boleh buat duit. Tapi kena kreatif gak macam mamat ni pandai buat kelakar dan ada cara tersendiri untuk buat duit.

 

Dan yang bestnya sebuah media TV di Sweeden telah menebual mamat ni sebab popular di Youtube.

 

 

 

 

 

P/s: Time bosan, best gak layan video mamat ni :)

(Visited 111 times, 1 visits today)

Comments

  1. fina fento says:

    Eh eh. dah lain dah blog ni..ingat salah masuk blog tadi :p

  2. akubiomed says:

    Kreatif mencari pendapatan untuk menampung kos pengajian.

  3. Opocot says:

    main game sambil buat duit..seronok giler :p

    layan gak video2 dia ni.. time boring2 nanti boleh la layan..


LIKE KAMI DI FACEBOOK