Mar 312012
 

Aku tau ramai pengguna Nuffnang tertanya-tanya “kenapa saya tak dapat iklan CPM atau lebih dikenali sebagai Buffered Earning (BE)?”.

 

nuffnang buffered earning iklan cpm

 

Suatu masa dulu aku ada ajukan soalan macam ni kat pihak Nuffnang. Dan ini jawapan yang diorang beri: 

 

 

 

Hi Ahmad Fitri,

Our system prioritizes blogs which have received less CPM campaign to be suggested to advertisers in the future for their ad campaigns as part of our initiative to ensure all of our bloggers are able to earn evenly from advertisers. That means there will be times where a blog will not be chosen for campaigns if it has been getting a lot of campaigns for a period of time.

In your current scenario, there isn’t anything else you can do to increase the frequency of advertisers choosing your blog for campaigns cause it is quite peak. However, you can aim to increase the amount of earnings you can earn by increasing your traffic which will mean advertisers have a larger amount of ad space to buy on your blog in the future.

Cheers,
Anne Cheah
Community Executive

 

LIHAT JUGA:  My Version of Grooming Tips

 

Faham tak? Maknanya diorang akan utamakan blog yang kurang dapat iklan CPM supaya ada konsep sama rata kat situ. Yang dah dapat banyak earning dari iklan CPM tu maknanya kurang sikitlah peluang. Sama macam kes aku ni. Blog aku dah dapat banyak buffered earning. So kena bagi peluang kat orang lain plak. Takpe ar. yang penting sama-sama dapat merasa. Kan? :)

 

Dan dia ada pesan lagi untuk naikkan trafik supaya peluang pengiklan untuk pilih blog korang lebih luas di masa hadapan.

 

Aku harap perkongsian jawapan dan tips ni berguna untuk para blogger di Malaysia. Semoga bermanfaat!

(Visited 16 times, 1 visits today)

Comments

  1. Admin 1malaysianews says:

    nak mewujudkan keadaan sama rata ataupun nuffnang kedekut? haha nuffnang nuffnang.
    First time singgah sini dan harap dapat beri tunjuk ajar blogger baru macam saya :)

  2. hehe…bukan sama rata…dia takut nak letak iklan CPM pada blog yang tinggi trafik…

  3. fina fento says:

    Amboi..banyaknya earning diaaa haha

  4. kyuubi says:

    woah! fit hang punya earning ke? hehehe :)

  5. titan says:

    hehe..apa-apa jelah..aku takde hal..

  6. Amir Farid says:

    Sepanjang aku blogging tak pernah lagi aku dapat BE…kalau boleh nak rasa lah jugak walaupun sekali

  7. klANA says:

    thxz 4 d info…

  8. Amir Said says:

    Naikkan trafik blog, apply iklan innity. :-)


LIKE KAMI DI FACEBOOK