Tunaikan ibadah korban anda secara online. Tarikh tutup: 30 Sept 2014


Mar 022012
 

Perghh gempak gak bila tengok info spesifikasi dan gambar Modenas Ace 115 yang baru sahaja dilancarkan ni! Selain guna monoshock, motosikal Modenas Ace 115 ni juga menggunakan lampu depan jenis halogen. Memang terbaik ar!

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

 

Setakat ni hanya dua warna ditawarkan iaitu merah dan putih. Dan berikut adalah info spesifikasi motosikal tersebut:

 

Harga jualan (tak termasuk roadtax dan insuran) : RM 4,598.00 (dual starter) 

 

Engine

Type: 4 stroke, SOHC, 1 cyclinder
Bore X Stroke: 55.0 x 50.6 mm
Displacement: 120 cc
Compression Ratio: 9.8
Carburetor: SPACO AV20
Ignition System: Magneto – CDI
Starting System: Electric Starter
Cooling System: Air Cooled
Fuel Tank Capacity: 5.3 litre
Fuel Consumption: 46.1 km/litre @ 80km/hour

 

Transmission

Type: 4-speed rotary
Clutch: Centrifugal and wet mutiple disc
Primary Reduction Ratio: 3.048 (64/21)
Final Reduction Ratio: 2.786 (39/14)
Driving System: Chain

 

Chassis

Type: Square Pipe Backbone
Front Suspension: Telescopic Fork
Rear Suspension: Trailing Swing
Front Brake: Disc (220 mm)
Rear Brake: Drum (110 mm)

 

Electrical System

Battery: 12 V 5 Ah

 

 

Dan berikut adalah 15 gambar koleksi motosikal Modenas Ace 115 yang gempak dan bergaya! Along Cham jadi duta tuu.. hehehe…

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

Brochure hadapan!

 

 
info spesifikasi gambar modenas ace 115

Brochure info spesifikasi!

 

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

Gempak!

 

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

Terbaik!

 

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115Pandangan dari tepi!

 

 

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115
 

 
info spesifikasi gambar modenas ace 115

Pandangan belakang!

 

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

 

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

Pandangan hadapan!

 

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

 

 

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

Ruang simpan barang dan tangki minyak berkapasiti 5.3 liter!

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

Nice to see!

 

 

info spesifikasi gambar modenas ace 115

Fender untuk tayar belakang dan monoshock absorber!

 

 
info spesifikasi gambar modenas ace 115

Brake disc tayar hadapan!

 

 
info spesifikasi gambar modenas ace 115

Ekzos rekaan terkini!

 

[ Everything via Modenas.com.my ]

 

 

Boleh tahan gempak gak design yang baru ni. Boleh ar angkat satu. Harga pun bawah RM5000 je..

Comments

  1. oktant says:

    Cantik & bergaya. Harap prestasinya pun mantap gak. =)

  2. nana says:

    terbaik…
    kalau dapat satu ni pun best gak…
    harga okkkkkk…..
    tapi pilihan warna agak terhad…
    kena tunggu lagi ni…
    design terbaik..ekzos pun terbaik…
    yg lain2 pun terbaikkkk….

  3. amy says:

    Cover set tu dh ok dh, pasai pa x buat enjin yg head blok pacak ke atas? Rear fender tu over sangat la design dia.

  4. akubiomed says:

    Semua yang pesaing ada. Ada pada Modenas Ace 115 ini. Saya yakin model ini akan meletup dipasaran.

  5. ZUL GANU says:

    HEHEHE BOLEH TAHAN TGK.. BERGAYA.. MURAH LA BERBANDING NGN LC. MODENAS LASAK.. SAYA PAKAI LAMA DAH. SOKONG MODENAS..

  6. TheKHAI says:

    Kalau saya beli mtr ni, first skali yang saya akan buat ialah tukar kepalanya dgn kepala yang ada lampu, eg GT, kalau boleh. Lps tu kalau drive waktu malam memang x yah nak jegil2 mata dah -.-

  7. bobby says:

    la ni pesyen lampu letak kat dada noh, aku xbpa minat sgt…huhu

  8. raggae says:

    sayang la rim 16 inci,klu buat 17 inci lg padat

  9. kecik says:

    klo lmpu dpn dia tk trkluar sgt da lawa da ,,,,

  10. Ace115 ad kt uma..huhu says:

    saya ada pakai satu kt rumah wane putih…