Feb 082012
 

Sungguh aku terkejut dengan video pekerja KFC yang kurang ajar hingga sanggup tendang pelanggan cina di Restoran KFC i-City Shah Alam.

 

pekerja kfc kurang ajar tendang terajang pelanggan cina

 

Dan kali ni aku betul-betul kecewa. Sangat-sangat terkilan. Perlu ke sampai nak tendang-menendang?

 

KFC worker fight with customer in I-City…the customer were waited for more than 1 hour but when comes to his turn, there is NO MORE fried chicken for him… the customer request the management to apologize but the useless Store Manager doing nothing instead the worker shouted at customer – “kalau mau makan, buat sendiri lah BABI..” …. (Caption video youtube tersebut)

 

 

Dan sumber lain juga mengatakan…

“I was there..and yes..we wait for 1 hour..yes the service is slow..because tak cukup staff..and orang pun sangat ramai…kebanyakkan staff dah penat..non stop working..actually ayam tu bukan dah abis..masih tgh masak and that chinese guy dont want to wait again..and start maki2…then keluar…mybe tak puas hati dia masuk balik..and shouting at KFC workers and start maki2 again….”

 

LIHAT JUGA:  (Gambar) Obama Fried Chicken?? Hahaha...

Inilah video yang buat aku dan rakyat Malaysia yang lain kecewa dengan tindakan pekerja KFC yang kurang ajar, sanggup terajang dan tendang pelanggan diorang. Tak kira siapa salah, yang penting semua kena tunjuk sikap positif. Pekerja kena sabar dengan tekanan. Dan pelanggan kena sabar kalau nak makan.

 

Tak kiralah dengan melayu, cina atau india mesti ada sifat hormat menghormati. Inikah rakyat Malaysia yang kita impikan selama ini? 

 

 

 

So, aku boleh kata dua-dua pihak kurang ajar sebab sorang dok maki-maki, dan sorang lagi pukul pelanggan. Matlamat tak boleh menghalalkan cara.

 

So, apa pendapat korang tentang kes ni? Mungkin pendapat aku tu salah.. bincang-bincangkan…

 

P/s: For sure video ni KFC akan claim kat youtube untuk dipadamkan. So nasiblah siapa yang lambat tengok… Sorry…

(Visited 61 times, 1 visits today)

Comments

  1. […] Mangsa Serangan Pekerja KFC Nafi Lakukan Provokasi Ingat lagi kes pekerja KFC yang kurang ajar tendang pelanggan cina tu? Terbaru, mangsa serangan pekerja KFC tu dah tampil dalam satu sidang akhbar dan menceritakan […]

  2. […] Mangsa Serangan Pekerja KFC Nafi Lakukan Provokasi Ingat lagi kes pekerja KFC tendang pelanggan cina tu? Terbaru, mangsa serangan pekerja KFC tu dah tampil dalam satu sidang akhbar dan menceritakan […]

  3. nuriz says:

    sangat respek pada pekerja kfc yang di kfc KLCC, ada sorang pekrja ni walaupun keadaan sangat bz time pukul 1 tu dia tetap tenang dan senyum, bagus betul la dia..

  4. […] ketegangan kita menghadapi isu pekerja KFC serang pelanggan tu, comes a parody video from this […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK