Feb 132012
 

Aku tau ramai kanak-kanak takut nak jumpa doktor gigi. Macam-macam cara diorang guna untuk cabut gigi susu diorang tanpa jumpa doktor gigi.

 

cara cabut gigi susu tanpa jumpa doktor

 

Jadi, aku nak kongsi beberapa video tentang cara nak cabut gigi susu tanpa jumpa doktor gigi khasnya untuk kanak-kanak.

 

Dulu aku pun takut nak jumpa doktor gigi. Sampaikan sanggup cabut sendiri gigi susu yang dah longgar tu. haha.. try ar buat macam dalam video ni. Terbukti berkesan! Hehehe… 

 

 1. Guna permainan panah

 

 

2. Guna pintu

 

 

3. Guna pistol mainan (nerf gun)


 

 

4. Guna motosikal Harley Davidson


 

5. Cabut sendiri

 

 

Hahaha.. yang penting kena kreatif. Kalau buat cara atas ni sakit sekejap je. Jimat lak tu. Tak payah nak gi klinik dah. Doktor-doktor gigi jangan marah ek :)

(Visited 116 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Gambar) Deleted Scene Filem 'Hantu Kak Limah Balik Rumah'!!! Hahaha...

Comments

  1. fina fento says:

    pernah buat yang cabut sendiri tu huhu..punya la takut nak p klinik ;p


LIKE KAMI DI FACEBOOK