Feb 222012
 

7 Sebab Kenapa Bas Ekspress Intercity Pilihan Terbaik…

 

Pada Sabtu malam yang lepas, aku try ar naik bas Ekspress Intercity dari Perlis ke Melaka. Kiranya ni first time ar aku naik bas ni. Tapi ada beberapa keistimewaan diorang yang menarik minat aku untuk berkongsi dengan korang.

 

bas ekspress intercity

 

Memang aku suggest korang naik bas ni. Sebabnya:

 

1. Ada free wifi – ni service terbaik yang aku suka. Kiranya malam tu boleh ar online jap sebelum tidur. Kalau travel siang-siang lagi puas hati. Takde lah boring sangat :) 

bas ekspress intercity coach wifi

 

 

2. Ada tempat power outlet atau tempat cucuk plag elektrik –  So senang nak cas laptop atau handphone dan online puas-puas sampai lebam.

gambar bas ekspress intercity power outlet elektrik

 

 

3. Seat for sure jenis VIP – Maknanya 3 kerusi je satu baris. Ruang pun luas untuk lunjurkan kaki. Dan memang muat nak letak beg kat bawah kaki kalau tanak letak beg kat ruang bagasi

bas ekspress intercity coach vip seat

 

 

4. Syarikat bas ni ada perkhidmatan mengangkut motor. Maksimum 4 motor satu trip. Actually, bas ni dua tingkat. Tapi yang bawahnya dia buat tempat letak barang je. So memang muat nak angkut motor serta beg-beg penumpang. First time aku dengar perkhidmatan ni. Terbaik!

LIHAT JUGA:  Pendaftaran Agen Minyak Herba Asma Mujarab

bas ekspress Intercity angkut motosikal

 

 

5. System ticketing – Satu benda yang aku perasan, lepas beli tiket kat kaunter, terus aku dapat SMS pengesahan bersama-sama maklumat tiket. Canggih gak sistem tiket diorang.

intercity coach sms alert

 

 

6. Dapat air mineral free! – terbaik ni. Tak pernah aku dapat air mineral free sepanjang 5 tahun aku ulang alik dari Perlis ke Melaka. Hehehe…

bas intercity coach air mineral water

 

 

7. Ada Astro TV beb! Tapi sebab dah malam, driver tu pasang sekejap je. Tu pun putus-putus sebab jalan tak rata masuk bandar. Rasanya kalau naik siang-siang diorang pasang kot Astro tu.

intercity coach astro tv

 

 

Untuk maklumak lanjut boleh terjah intercitycoach.com.my.

 

So untuk kaki internet tu boleh ar try perkhidmatan bas ekspress Intercity ni. Memang selesa ar. Dan kalau ada point-point di atas yang kurang tu harap dimaafkan. Thanks :)

(Visited 2,116 times, 7 visits today)

Comments

  1. hafizaiman95 @ fizs says:

    ala.. dari johor bahru takde…

  2. hafizaiman95 @ fizs says:

    ala.. dari johor bahru takde…

    1. FITRIHADI says:

      nanti ada ar kot kalau dapat sambutan menggalakkan :)

  3. ann says:

    berapa puluh tiket tu?. mesti mahal kan.. alah perlis ke pahang takde la plak.. ):

    1. FITRIHADI says:

      tiket mahal dua ringgit dari biasa.. tapi berbaloi ar.. ada wifi dan macam-macam lagi ar.. try ar naik nanti :)

  4. akubiomed says:

    Tidak bosan sepanjang perjalanan nampak gayanya. :-)

    1. FITRIHADI says:

      A’ah memang tak bosan sebab ada wifi.. terbaik ar!

  5. oktant says:

    Dari Johor takde, kan? Paling dekat dari Melaka. Terasa macam nak naik bas ni aje bila jalan2 ke utara. :)

    1. FITRIHADI says:

      bas ni baru lagi.. nanti ada kot.. dari johor ke utara :)

  6. effa says:

    bus ke mlaka yg mlm grak pkul brape eh?smpai kt mlaka pkul brapa?

  7. syukur sokmo says:

    Saya pernah naik bas nie dr melaka ke perlis…..perkhidmatan bas yg teruk,dlm bas Ada lipas,TV x pasang,driver yg agak kurang ajar……itu la Kali pertama n terakhir naik…x tau la skrg dh OK x

  8. raimi says:

    dari a.setaq ke melaka bleh pos motor tak?

    1. FITRIHADI says:

      Boleh je. Tapi kena tanya kaunter dulu ada kosong ke tak untuk motor takut ruang bawah tu dah penuh..


LIKE KAMI DI FACEBOOK