Feb 132012
 

Link Borang Kematian Untuk Pengguna Facebook di bawah!

 

Pernah tak korang alami di mana kawan atau kenalan korang di Facebook meninggal? Mesti pernah kan.

 

What Happens to Your Facebook Profile When You Die dead death friends borang kematian pengguna
 

Persoalannya, apa akan terjadi pada akaun facebook si mati? Apakah Facebook tahu tentang pemergian si mati dan apa tindakan yang facebook akan buat berkaitan penggunanya yang meninggal?

 

Untuk penerangan yang lebih mudah, kita tengok carta bergambar di bawah ni. Dan link untuk borang report kematian pengguna facebook ada di bawah sekali. Boleh refer situ kalau ada sahabat handai atau kenalan korang di facebook yang meninggal. Semoga bermanfaat! 

 

 

 

borang kematian pengguna facebook
 

 

 

Borang Report Kematian Pengguna Facebook (Delete Account) ]

 

Diharap maklumat ni berguna untuk korang! Thanks :-)

(Visited 56 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Rajah) Siapakah 1 Billion Pengguna Facebook Yang Sebenarnya?

Comments

  1. afiq aiman says:

    terbaik kot! yela kan, bila dah tiada di muka bumi ni kena la inform agar semua org tau. takot nanti ada yg salah faham pulak

    1. FITRIHADI says:

      a’ah kena inform sebab mungkin ada yg tak tahu…

  2. ye lah, aku pon teringat kat toh tuan tanah dan telor… :(

    1. FITRIHADI says:

      ermm moga roh diorang aman di sana..

  3. sedihh teringat kat mereka…

  4. tips says:

    tq for the info.. :-)

    1. FITRIHADI says:

      you’re welcome :)

  5. serol says:

    bagus lah ada benda ni

    1. FITRIHADI says:

      a’ah berguna untuk bagitau friends yg belum tahu…

  6. WanFadhilah says:

    owh… boleh wat report jugk ye. TQ for the info.

    1. FITRIHADI says:

      yupp memang boleh pun.. you’re welcome :)

  7. HS says:

    ko dah daftar?

    1. FITRIHADI says:

      dah.. bro? hahahaha!

  8. Hanif says:

    hahahhaha… facebook pun borang kematian…perghhh!!!

    1. FITRIHADI says:

      mestilah ada hehehe

  9. matjoe says:

    ada kawan aku mati

  10. Wan says:

    oleh itu status fb kena jaga

    1. FITRIHADI says:

      a’ah betul tu..

  11. akubiomed says:

    Macamana duit hasil pengiklanan siapa pula warisnya?

    1. FITRIHADI says:

      ermm ntah lah.. burn gitu je la kot..

  12. Fizie says:

    ni klu ada org salah guna nak buat pedajal kat kawan boleh ke. hehe…

  13. […] kalau ada kenalan kita yang dah meninggal tu, mungkin boleh isi borang report kematian pengguna facebook sebelum saham dosanya meningkat. Semoga bermanfaat buat kita […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK