Jan 292012
 

Sekarang ni banyak kes tipu. Yang terbaru, beli laptop Dell secara online, tapi bila barang sampai dapat batu. Makan duit haram lah yang menjual tu.

 

Tak pun mungkin semasa proses penghantaran tu ada yang songlap laptop Dell tu. Memang tak selamat lah dunia akhirat.

 

beli laptop online dapat batu

 

So kepada yang nak beli online tu eloklah beli secara COD a.k.a. Cash On Delivery. Macam Mcdelivery tu. Gi jumpa, cek barang pastu bayar time tu gak. Kalau bayar dulu, takut jadi kes camni lah. Tak pasal-pasal jadi mangsa tipu.

 

Sekarang ni macam-macam cara orang nak menipu. Sebab malas punya pasal. Nak dapat duit cepat-cepat je. Malas nak berusaha

 

Dan kalau nak lagi selamat dalam urusan pembelian laptop, siapkan tapak kaki tu gi menapak ke kedai komputer. Lebih terjamin dan dipercayai. Peace!

 

 

[ via forum Lowyat ]

LIHAT JUGA:  (Video) Iklan Puasa 8TV yang Kontroversi Dan Racist?

 

 

P/s: Dulu bukan ke dah ada kes beli smartphone dapat lesung batu. Adoi.. berjaga-jaga la..

(Visited 44 times, 1 visits today)

Comments

  1. syahjehan78 says:

    kejam noh depa.. kesian kat pembeli.. tp tu la.. kalau benda hat mahai2 ni better beli kat kedai je lar.. bio le mahai seratus dua.. dr dapat batu.. tak ke nayaaaa.. adehhh

  2. PinkyLucia says:

    berdosa nya orang tu… huhu. sabar2..

  3. I follow !
    awat yang beli laptop tu online!!!
    kan banyak di juai kat luaq sana nun !!!

  4. klcitizen says:

    ni yang menambah takut buat urusniaga online ni :(

  5. mie says:

    ini salah satu kelemahan sistem beli online…
    susah nak percaya pada penjual..
    eheheheee

  6. akubiomed says:

    Kalau hendak rasa selamat beli dengan E-bay.

  7. Fizie says:

    akibat manusia macam ni la.. bisnes internet di malaysia jadi buruk. tambah2 bila masuk media. macam mana nak maju bisnes internet kat malaysia ni..

  8. […] hari tu beli laptop Dell, tapi mungkin kena songlap time hantar , dapat batu lak. Apa nak jadi dengan Malaysia ni? Mencemarkan nama baik perniagaan online je. Adoi. Berjaga-jagalah […]

  9. Saya terpaksa berterus terang… yang saya kurang bersetuju dengan pedapat awak.. camna pon idea awak memang benar.. saya hormat awak atas penulisan ni


LIKE KAMI DI FACEBOOK