Dec 232011
 

Aku baru tau ada berita pasal Nik Aziz Nik Mat tengah nazak sekarang ni. Bila aku siasat pasal update terbaru Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat ni, takde pun sumber berita yang boleh dipercayai. Semuanya melaporkan berita tanpa menyatakan sumber yang benar.

 

Dan yang peliknya diorang semua guna gambar di bawah ni

 

nik aziz nik mat nazak masuk hospital icuIni adalah gambar lama Nik Aziz. Kalau tak silap tahun 2004.

 

Dan aku ada jumpa satu sumber je yang boleh dipercayai dan berita tersebut menafikan yang Tuan Guru Nik Aziz sedang nazak sekarang ni. Berikut adalah keratan berita dari Mstar online bertarikh 22 Disember 2011 bertajuk ‘Naib Presiden Pas Nafi Nik Aziz Nazak’.

 

PETALING JAYA: Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayob pada Khamis, menafikan desas-desus yang mendakwa Mursyidul Am parti tersebut, Datuk Nik Aziz Nik Mat sedang nazak,

“Tuan Guru tidak nazak dan apa yang saya tahu beliau sihat dan tidak mengalami sebarang masalah kesihatan,” katanya semasa dihubungi mStar Online.

Isu berhubung tahap kesihatan Nik Aziz pernah dibangkitkan sebelum ini menerusi khabar angin yang mendakwa beliau sedang menderita kanser dan telah menamakan pengantinya.

Dakwaan tersebut dikatakan disiarkan oleh sebuah laman blog, bagaimanapun Exco Kerajaan Negeri Kelantan, Datuk Nik Mohd Omar Nik Abdullah menafikan dakwaan tersebut pada 8 Disember lalu.

Sebaliknya, beliau menambah Nik Aziz hanya mengalami masalah gastrik dan isu penganti tidak pernah dibangkitkan.

 

News via Mstar.com.my

LIHAT JUGA:  (Video) Penderaan Kanak-Kanak Taska Permata Kota Masai?

 

 

Jadi kalau nak percaya dan sebarkan sesuatu berita tu, pastikan dari sumber yang sahih. Kadang-kadang bila jadi blogger ni susah gak sebab kalau main copy paste je alamatnya tak kemana lah. Takut-takut makan diri lak bila berita tu tak benar..

 

Dan terbuktilah yang Nik Aziz Nik Mat tak tenat atau nazak di hospital. Jelas kan?

(Visited 47 times, 1 visits today)

Comments

  1. intanberlian says:

    mula2 aku baca cerita ni tadi kat satu blog. bIAR betul? Thanks weh. esh janganlah sebarkan benda2 salah ni.

  2. […] Kredit:-Fitrihadi #dd_ajax_float{ background:none repeat scroll 0 0 #FFFFFF; border:1px solid #DDDDDD; float:left; margin-left:-90px; margin-right:10px; margin-top:10px; position:absolute; z-index:9999; }jQuery(document).ready(function($){ var $postShare = $('#dd_ajax_float'); if($('.dd_content_wrap').length > 0){ var descripY = parseInt($('.dd_content_wrap').offset().top) – 20; var pullX = $postShare.css('margin-left'); $(window).scroll(function () { var scrollY = $(window).scrollTop(); var fixedShare = $postShare.css('position') == 'fixed'; if($('#dd_ajax_float').length > 0){ if ( scrollY > descripY && !fixedShare ) { $postShare.stop().css({ position: 'fixed', top: 16 }); } else if ( scrollY < descripY && fixedShare ) { $postShare.css({ position: 'absolute', top: descripY, marginLeft: pullX }); } } }); } }); jQuery(document).ready(function($) { window.setTimeout('loadFBLike_2981()',1000);window.setTimeout('loadGBuzz_2981()',1000);window.setTimeout('loadTwitter_2981()',1000);window.setTimeout('loadFBShare_2981()',1000); }); function loadFBLike_2981(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-fblike-2981').remove();$('.DD_FBLIKE_AJAX_2981').attr('width','50');$('.DD_FBLIKE_AJAX_2981').attr('height','60');$('.DD_FBLIKE_AJAX_2981').attr('src','http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fwww.nescafeais.com%2Ftok-guru-nik-aziz-dalam-keadaan-nazak%2F&locale=en_US&layout=box_count&action=like&width=50&height=60&colorscheme=light&#039;); }); } function loadGBuzz_2981(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-gbuzz-2981').remove();$.getScript('http://www.google.com/buzz/api/button.js&#039;); }); } function loadTwitter_2981(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-twitter-2981').remove();$.getScript('http://platform.twitter.com/widgets.js&#039;); }); } function loadFBShare_2981(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-fbshare-2981').remove(); $.getScript('http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share&#039;); }); } jQuery(document).ready(function($) { if($(window).width()> 790){ $('#dd_ajax_float').show() }else{ $('#dd_ajax_float').hide() } $(window).resize(function() { if($(window).width()> 790){ $('#dd_ajax_float').show() }else{ $('#dd_ajax_float').hide() } }); }); ;No related posts. nuffnang_bid = "596028e49c668bb45690d03a63464850"; Isu semasa   […]

  3. L says:

    Thanks for the info. aku pun termasuk dalam golongan yang terpedaya sekejap pasal berita ni. Nasib baik ada member tolong betulkan. Lepas aku google balik, jumpa blog ini. Jazakallahi khairan


LIKE KAMI DI FACEBOOK