Dec 152011
 

Tengku Sophia Tak Wujud? Ini lagi satu teori yang boleh aku katakan sekarang ini. Sebab beberapa gambar yang Tengku Sophia (TS) share kat akaun twitter dia sebenarnya adalah dari artwork orang lain. Aku ada buat photo-search dan berjaya menemui kecacatan dalam perkongsian gambarnya.

 

Ini adalah gambar yang dia share bersama dengan status tweetnya di twitter sebenar dia.. Dia kata tu gambar tahun lepas dan dia nak pergi tempat tu lagi dengan boyfriend dia…

 

tengku sophia tak wujud satu konspirasi penipuan

 

dan bila aku siasat, gambar tu adalah dari tumblr seseorang bernama Anne ni… tapi tumblr anne ni dah unavailable. dapat tengok kat weheartit.com je la..

 

tengku sophia tak wujud satu konspirasi

 

Selain tu gambar gitar yang kononnya dikatakan pemberian Alex, iaitu boyfriend dia… 

 

 

tengku sophia tak wujud penipuan konspirasi

 

Dan bila aku siasat gambar tu, aku hanya jumpa gambar ni kat page seorang perempuan ni yang bernama Manugavassi

 

tengku sophia tak wujud konspirasi tipu islam malaysia

 

Dan lagi satu adalah gambar dia berpelukan dengan boyfriend dia yang mana dikatakan Daniel yang shot tadi.

 

tengku sophia tak wujud konspirasi

 

Tapi cuba korang klik Google Photo Search yang aku dah buat ni..

 

kosnpirasi tengku sophia

 

I mean, ada berlambak gambar yang sama yang dikatakan Daniel yang shot.

 

Dan lagi satu gambar yang dia kata dia tengah cas handphone-nya ni…

LIHAT JUGA:  (Berita) Dua Lembu, Satu Proton Wira

 

tengku sophia twitter

 

Kalau korang pergi kat entry seorang perempuan ni, korang akan jumpa gambar yang sama. Hanya blog ni je yang ada gambar yang sama. Tempat lain takde. Tu yang pelik tu…

 

gambar tengku sophia

 

Gambar dalam twitter yang dia share pun sama je kebanyakannya ambil dari internet… Juga profile photo dia aku rasa itu bukan diri dia yang sebenar.

 

Boleh aku katakan Si TS ni adalah seseorang yang mengelirukan. Adakah sebab dia dah buat salah then nak tutup kesalahan dengan buat cerita baru dan share gambar dari internet? Siapa sebenarnya TS ni? Siapa sebenarnya Alex?  Kita semua tak tahu… Yang pasti hanya TS dan Allah je yang tahu cerita sebenar.

 

Aku rasa terpanggil untuk siasat lepas dapat komen ni dari Cik Kiki berkenaan kekeliruan TS ni. Kalau takde angin masakan pokok bergoyang…

 

Sekarang, aku dah malas nak cakap pasal TS ni. Terlalu banyak kekeliruan. Lupakan je lah pasal TS ni. Orang kata kalau was-was tinggalkan. So aku harap ni entry last aku pasal Tengku Sophia ni.

 

Kalau Tengku Sophia nak jelaskan segalanya, dia boleh contact aku. Dan aku boleh tolong dia jelaskan semua kekeliruan ini. Thanks..

(Visited 80 times, 1 visits today)

Comments

  1. Hermuse says:

    Assalamualaikum.. i’ve found a Twitter account months before Tengku Sophia exists. It’s @mhsaw Surprisingly, when Tengku Sophia became a hot topic, the words both accounts are using are almost the same for eg p*pek etc you can read by yourself. It’s funny camne si Tengku sophia tu ckp Indon mcm tak reti ckp indon pulak! memalukan… it’s not a funny thing when @mhsaw represents Malaysia and @TengkuSophia represents Indonesian, soon will be from Singapore and Brunei? We need to stand up for Islam.

  2. Nurul says:

    DP dia yg kat gambar hugging couple tu, i pernah jumpa kat my friend fb before.

  3. Indopeople says:

    Dia tu bukan dari Indonesia. Dia ingin memecah belah agama & negara. Saya perkirakan dia bukan perempuan, yang mengendalikan twitter adalah seorang lelaki. So, dont believe her!!

  4. carellavstengkusophia says:

    asmkum, nk jelaskan kat sni ttg sesuatu..
    tengku sophia x pnh wjud..
    account twitter / fb u hnyalah brtjuan utk myamar mnjadi org lain..
    photo2 yg di gunakan adlh hak milik gadis dr bandung yg brnama carella… yg skrg ni tlh pun brtudung…

    ni pnjelasan carella ttg isu ni
    http://www.youtube.com/watch?v=NMcJTN6IGcQ

  5. himmymaru says:

    Baguslah kalau dia neh tak wujud!

  6. Mirul says:

    Tengku Sophia cuma mau publisiti murahan…
    benar ya…?

  7. aerun heyrun says:

    mungkin btul jgak.but nme dpan dyerk tengku.if dyerk btul keturunan tengku,try search tengku mne?..sbb pade pendapat sye mmg mcm nmpak fake nme tengku dpan tu..dan dri bahase yg diperkatakan mcm bukan org Malaysia.sdangkan name tengku hanya byk digunakan di malaysia-maaf klu ade ayat saye yg slah,cme ade kekeliruan jga disitu-

  8. Alynn Amalynn says:

    pelik dah kalau tengku sophia x wujud , siapa yang post semua nie. x kan bergerak sendiri


LIKE KAMI DI FACEBOOK