Dec 212011
 

Hari ni, PM kita dah rasmikan wang kertas Malaysia yang baru untuk tahun 2012. Dan for sure, not wang kertas RM20 diwujudkan kembali.

 

Bagi yang belum usya rupa wang kertas 2012 yang terbaru, meh kita usya secara lebih dekat koleksi foto yang dirakamkan oleh pelbagai media massa tempatan.

 

***NEW: (Video) Fakta Rekaan Duit Syiling & Wang Kertas Malaysia 2012 Yang Baru

 

gambar wang duit kertas malaysia 2012 baru rm 50 20 10 100 5 1

 

 

Lagi koleksi gambar wang kertas dan syiling Malaysia 2012 yang baru di bawah! 

 

 

gambar wang duit kertas malaysia 2012 baru rm 50 20 10 100 5 1

 

gambar wang duit kertas malaysia 2012 baru rm 50 20 10 100 5 1

 

gambar wang duit kertas malaysia 2012 baru rm 50 20 10 100 5 1

 

 

gambar wang duit kertas malaysia 2012 baru rm 50 20 10 100 5 1
gambar wang duit kertas malaysia 2012 baru rm 50 20 10 100 5 1

 

 

 

Apa pendapat korang tentang bila tengok gambar syiling & wang kertas Malaysia 2012 yang terbaru ni? RM20 pun dah ada balik. Slim sikit wallet ni :)

(Visited 63 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Gambar) Sepanjang Insiden Pendaratan Cemas Pesawat MH192

Comments

  1. sweet says:

    kenapa slim wallet?

  2. Ady says:

    assalam.. tumpang tanya asal duit syiling seposen mcm ad gambar bintang enam penjuru??

    1. zul says:

      yer r..dh mcm lmbg bendera yahudi..x silap bendera israel kot…

  3. eiren zaireen says:

    gila lawa duet baru . wohooo~ :D .lepas nieh aku kaya , aku kumpul duet 50 sen , duet mas tuuu . HAHA :) duet wana ungu pon ada , oren pon ada . lawaa oo~ wana hitam takda kaa ? hiii~ duet hangus . hahaxx .

  4. eiren zaireen says:

    duet syiling RM1 takda kaa ? RM5 keaa ? haha .

  5. joyiman says:

    Rm20 cantik ngan siling sekali

  6. […] WOAH « (6 Gambar) Syiling & Wang Kertas Malaysia 2012 Yang Baru […]

  7. akubiomed says:

    Duit syiling 50sen buat pertama kali berlekuk.

  8. Nurul says:

    memBAZIRkan duit rakyat saje,buat apa ni semua design like uffff

  9. mr IQ says:

    buat apa buat syiling baru, tidakkah ia menyukarkan lagi buat mesin-mesin yg lama. Duit syiling aru x bleh masuk untuk ‘vendor machine’. Cam x relaven la g tukar. mesti banyak kos lain utk ditukar. Seperti kos membuat mesin baru etc…
    (sekadar pandangan)

  10. Laysys says:

    “Sebenarnya nak, bintang enam ini adalah lambang bangsa Arab Kan’an. Ia ada sejak ribuan tahun dahulu. Bangsa Arab Kan’an menggunakan bintang ini sebagai lambang kaum mereka. Sebab itu, ketika Salahuddin datang, dia membina tingkap ini dengan mengekalkan lambang bintang enam ini sebagai menghormati kaum Arab Kan’an yang telah Islam.

    http://www.ibnuhasyim.com/2009/11/mengapa-lambang-bintang-6-penjuru-dalam.html


LIKE KAMI DI FACEBOOK