Dec 162011
 

Ariff Alfian Rosli? Nauzubillah. Itu yang mampu aku ucap bila tahu Ariff Alfian Rosli iaitu pelajar tajaan Petronas ni melangsungkan perkahwinan gay dengan seorang lelaki Dublin bernama Jonathan.

 

Mengikut laman web Rotikaya.com, Ariff Alfian Rosli ni dilaporkan hilang tanpa dapat dihubungi selama 8 tahun. Dan akhirnya muncul dengan membawakan berita yang agak panas dan kontroversi ini.

 

Berikut adalah gambar perkahwinan gay beliau. Erk….

 

ariff alfian rosli pelajar tajaan petronas kahwin gay dublin

 

Lagi gambar perkahwinan gay beliau yang panas di bawah!  

 

ariff alfian rosli pelajar tajaan petronas kahwin gay dublin

 

ariff alfian rosli pelajar tajaan petronas kahwin gay dublin

 

ariff alfian rosli pelajar tajaan petronas kahwin gay dublin

 

 

[ Info and photo via Rotikaya.com ]

 

Adeh apa nak jadi lah dengan manusia sekarang ni. Semoga Ariff Alfian Rosli ni kembali ke pangkal jalan. Tak ke mana pun hidup & kahwin gay ni. Apa pun tak boleh. Nauzubillah…

(Visited 131 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Yamaha 135LC Versi 2011 Terbaru Kini Tiba. Perghh Terujanya!

Comments

  1. afendi says:

    semoga diberi hidayah dari tuhan…
    nak maki pun benda dah jadi..bawa2 lah bertaubat

  2. sweet says:

    ya Allah…. pakai baju melayu, bersongkok..mana maruah Islam & melayu dia letak???? Jgn turun bala kt Malaysia sudahh

  3. akubiomed says:

    Macam tidak percaya perkahwinan songsang ini berlaku sepatutnya sebagai seorang yang terpelajar dapat membezakan halal dan haram.

    Harap beliau bertaubat dan kembali ke pangkal jalan.

  4. mr huhu says:

    boleh takyah pakai baju melayu tak? it is not our culture.

  5. Jamaludin AR says:

    Apakah agamanya? Itulah bukti bahawanya pelajaran saja tidak cukup membendung salah laku yang membawa kesesatan. Manusia jika tidak mengikut agama Islam, pasti akan sesat! Kalau agama mana mungkin bernikah lain agama dan sama jantina?

  6. manoletto AR says:

    Pengajaran buat ibu bapa dan guru yang mengutamakan akademik serta mengabaikan pembangunan rohani, emosi dan iman. Dah tak timbul soal tukar agama ke tidak, musnah harapan ibu bapa dan negara. Tak guna memaki hamun – berdoalah semoga Allah mengubah ‘selera’ dan keimanan Ariff Alfian.

  7. zaihana says:

    Astagfirullah al azim… ape motif die pakai baju melayu, pakai tengkolok?? macam2 berlaku la zaman skrg, mintk2 xdela turun bala kat malaysia ni.. AMINN~~

  8. dOMU says:

    doa —> senjata terbaek bagi umat islam.. berdoa agar dia mendapat hidayah dari Allah…

    mendidik, bukan setakat mengajar—> didik lah orang di sekeliling kita dan bukan hanya mengajar sahaja.. sebagai contoh ajar macam mana solat..tapi kita tak didik dia supaya solat.. sebab tu la..sampai kuar statement:
    “belajar agama pun belum tentu lagi..”

    maap..panjang komen..

  9. Kalau la aku dapat mengajar dia “erti penyesalan”
    Akan aku bagi sesuatu kat dia..
    Disaat itu aku akan cakap..
    “ha,ini makan dia”..

  10. suspek007 says:

    jgn smpai wa sennnnggaaatttttt bdk senget ni

  11. sallina says:

    done cannot be undone,it can be happen to all of us,iman dan tak disertai taqwa..ni la penangannya…org yg suka mandi najis dan diketawakan syaitan,ni la orangnya…

    1. Zulaika says:

      Nauzubillah…minta kita dijauhkan dari perkara2 macam tu

  12. Watie says:

    naper la patung kat belakang tu x jatuh n hempap jer doirng tu… bala betul!


LIKE KAMI DI FACEBOOK