Dec 142011
 

Aku baru dapat info dari rakan blogger iaitu Nana mengatakan akaun twitter Tengku Sophia sebenarnya adalah palsu dan kena hack. Jadi lepas kena hack, barulah si hacker itu mengkucar-kacirkan akaun twitter Tengku Sophia (TS) ni dan mengeluarkan kata-kata kesat yang menghina Islam dan Malaysia.

 

 

***[ NEW: Tengku Sophia Tak Wujud? Atau Satu Konpirasi & Kekeliruan? ]

 

akaun twitter tengku sophia kena hack dan di aniaya

 

Semestinya TS sekarang ni teraniaya dan kita semua sudah tersalah sangka. So, harap korang boleh report kat pihak twitter pasal akaun twitter TS yang kena hack tu.

 

Dan inilah akaun Twitter TS yang baru dan sebenar-benarnya. Oh dia muslim rupanya. Nice! Kalau pakai tudung kan cantik :)

 

P/s: Semoga Allah memberikan balasan yang setimpal kepada hacker tersebut yang melakukan kemungkaran dan penganiayaan kepada Tengku Sophia. Amin…

(Visited 25 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Berita) Dua Lembu, Satu Proton Wira

Comments

  1. […] [ *New! Akaun Twitter Tengku Sophia Adalah Palsu (Kena Hack). Tengku Sophia Di Aniaya… ] […]

  2. klcitizen says:

    moralnya…. kita janganlah cepat sangat nak melatah :)

  3. sweet says:

    yeke. tak sedap hati lah nk percaya. Wallahualam

  4. kasihan…
    hackers will do anything to cause harm…

  5. cik kiki says:

    ini cuma opinion saya. saya tak pernah follow TENGKUSOPHIA. saya cuma baca tweet dia. scroll sampai ke tarikh yang agak lama la jugak. saya rasa itu mmg account dia dari dulu. imtengkusophia tu fake. bila tengok gambar yang dia tweet, semua lain lain. cara cakap dia juga tak macam indon. kalau dia kena hack, kenapa baru sekarang dia nak muncul? plus, dia tak follow sesiapa pun dekat twitter. takkan lah dia tak ada kawan dari dunia realiti dekat twitter langsung kan? i think dia cuma nak tumpang populariti. please stop sebarkan yang the real tengku sophia kena hack, kesian dia, dia sebenarnya islam, and bla bla bla. because she s totally not ! #sorry terkomen panjang.

    1. eiqa azra says:

      betol tu!! eiqa pon berpendapat macam cik kiki..

  6. […] rasa terpanggil untuk siasat lepas dapat komen ni dari Cik Kiki berkenaan kekeliruan TS ni. Kalau takde angin masakan pokok […]

  7. […] rasa terpanggil untuk siasat lepas dapat komen ni dari Cik Kiki berkenaan kekeliruan TS ni. Kalau takde angin masakan pokok […]

  8. Joy says:

    Hello, selamat mlm. Okay about this girl, aku rasa die t’sgt2 fake. Tiada satu acc pun betul aku rase. All fake. Cek on this picture. Aku rase die gune gambar2 mereka –>Tirani dwitasari and Nabila Larasti Bilson. Just check on it yeah? :)

  9. Mira Su @ Amy says:

    pasal tengku sophia ni, saya makin yakin sebenarnya, dia ni ialah seorang org dalaman (iaitu org malaysia sendiri) yang berniat untuk memporak peranda kan indonesia dan Malaysia. Plus lagi, dia memang menggunakan gmbr org lain. Boleh tengok sendiri di FB empunya gmbr.
    http://www.facebook.com/marshadiva
    bukak album dan tengok. Dan sy masih belum jelas apa motif sampai dua tweeter tengku sophia yang muncol -.-

  10. Mrs Patrick says:

    okay, sebernarnya. i think yang hack twitter tengku sophia tuh ialah orang Malaysia. cuz x mungkinla Indon ckp bahasa Semenanjung pula kan? (d twitter dia yg kena hack) cuba pikir. but, if it so hacker to Malaysian. napa dia memaki negara sendiri ._. maybe tinggal dekat Indonesia. ITHINKSO. waallahualam. HANYA ALLAH SAHAJA YANG TAHU :) ALLAH MAHA MENGETAHUI :D

  11. sarah says:

    sape sebenar nyer tengku sophia nih???? ….pelakon ke anak orang akye k??…lain k??

  12. emi syofyan says:

    Please baca,, ini di buat sama anak Indonesia,,,, http://kancut-beringas.blogspot.com/2012/02/misteri-tengku-sophia-si-setan-twitter.html?m=1.

    Lihat juga ini : http://www.youtube.com/watch?v=NMcJTN6IGcQ&context=C3775186ADOEgsToPDskJXcI5A3GGvXpArAb62r22b

    Semoga Allah mengampuni dosa mereka yang terus menerus menghina Rasulullah SAW…..,, Pertebal saja iman kita….Insya Allah,, Allah akan terus bersama kita. Aamiin….

  13. ahmedhaziq says:

    die cun

  14. speakerdewan says:

    hanya akan pecaya jika Tengku Sophia ini kuarkan tweet yang tu bukan dia, pastu minta maaf banyak2 coz misunderstanding nih.


LIKE KAMI DI FACEBOOK