Nov 212011
 

Terkejut aku tengok video ni bila ada penonton Indonesia ni terus bagi flying kick kat peserta simpanan Pencak Silat Vietnam. Atau mungkin Pegawai Silat Vietnam. Actually aku pun tatau siapa diorang tu. Tapi, dari komen dalam video tu dan google translate memang itu ar yang aku faham. Cuba baca caption video yang ditranslate di bawah ni.

 

During the match day 16/12, Vietnam’s boxer is floored when performing scissor movements in the air and fell to the floor. As soon as the referee for the boxers of Indonesia, said Nguyen Ngoc Anh, – Deputy Director of Sport high performance sport and head of the General Corporation Pencak Silat Vietnam – run to the arbitration table react aggressively because that kick across the opponent’s offense. – via Google translate yang pening

 

Ganas siot aku tengok video ni.. Tapi takpe ar sebab peserta Vietnam yang kena tendang tu pandai tepis. Jatuh tergolek mamat yang flying kick tu. Adeh… Macam-macam hal.

 

tendangan udara flying kick indonesia vietnam pencak silat peminat

Nak tendang-tendang, gaduh-gaduh boleh masuk kandang singa je. Singa suka ar benda-benda ganas camni.

 

LIHAT JUGA:  (Video) Gol & Keputusan Malaysia vs Indonesia | FINAL Sea Games 2011

Cer tengok videonya kat bawah ni.

 

 


.

Ramai yang menyatakan rasa tak puas hati dalam video ni. Rata-ratanya nak Indonesia ni di-banned dari mengacarakan acara sukan SEA. Aku pun rasa setuju dengan pendapat. Kalau macam ni lah caranya lebih baik cari negara yang lebih matang dan aman.

 

P/s: Tak semua orang indonesia tu kurang baik. Sebab kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Jadi, ada sebelanga lagi orang Indonesia yang baik. Tak gitu?

(Visited 29 times, 1 visits today)

Comments

  1. Kama Irahsa says:

    ganas punya bangsa.. mmg diorg xpatut lg anjurkn sukan mcm ni.. smpai diorg tau ape itu adab dan tamadun..

    1. FITRIHADI says:

      a’ah lepas ni memang Indonesia akan di-banned sebagai pengajaran..

  2. akubiomed says:

    Emo sangat dimana semangat kesukanan. :-(

    1. FITRIHADI says:

      ntah.. diorang ni terlalu ikutkan perasaan.. tak layak jadi hos sukan SEA..

  3. Denaihati says:

    Askm.
    aparaa….

    “P/s: Tak semua orang indonesia tu kurang baik. Sebab kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Jadi, ada sebelanga lagi orang Indonesia yang baik. Tak gitu?”

    betul tu. kes by kes…


LIKE KAMI DI FACEBOOK