Nov 172011
 

Dah dua sem aku belajar tapi takde printer. Tak rasa pelik ke? Tapi kalau takde printer pun still boleh hidup lagi. Kedai print kan ada. Sehelai kertas nak print baru 3-5 sen je.

 

Tapi aku rasa perlu gak ada printer sebab printer zaman sekarang ni bukan setakat boleh buat print, tapi boleh scan dan jugak buat kopi.

 

So hari rabu lepas (16 – 11 – 11) aku gi terjah kedai komputer yang berdekatan sebab nak angkat sebuah printer 3 in 1. Pergi Mydin je la sebab dekat dengan umah aku. Kedai komputer tu lak kedai yang ada jual barangan komputer terpakai.

 

 

Printer HP Dekjet 2050

 

 

Aku angkat jenama HP sebab murah skit. Dan katrij dia pun murah. Aku beli harga RM195. Tapi tatau ar kot kedai lain jual murah.

 

Aku beli sebab urgent. Beli pun dah malam sebab sok pagi kena hantar assignment. Kedai print lak dah tutup. Takpe ar sebab time jadi student ni kena berkorban skit.

LIHAT JUGA:  Samsung GT-E1080F - Peganti Sementara Handphone Aku Yang Rosak

 

Lepas ni senang ar aku nak print atau scan apa yang patut. Nak buka kedai photostat pun boleh. hehehe…

 

P/s: Kawan aku ada yang buat busines photostat & print kat hostel. Boleh tahan ar duit poket dia. Jeles aku…

 

*tadi aku check kat kedai lain, harga lagi murah siot. Cehh.. tokona eden. cekik darah betul kedai aku beli tu..

(Visited 627 times, 1 visits today)

Comments

  1. […] sekadar nak buat koleksi pun ok gak. Tapi kalau nak guna untuk kegunaan harian better pilih printer macam aku beli ni. Dan pastikan survey harga dulu sebelum beli. Kalau tak, memang ‘tokono’ ar macam aku […]

  2. cikyah says:

    aku beli printer ni aku tgk mcm bagus je aku pun beli la baru pakai dua tiga kali je ink da abis pas tu jem kejab x beli ink lama jugak la agak 4 bulan pastu bila aku nk print dia jem mcm x suck pulak buntu la ……..

    1. rawaida says:

      sy ada jual printer tp kt perak

  3. bunga diri says:

    Kat mana nak dapatkn ink printer hp deskjet ink advantge 2060, atau kedai2 yg ada jual. Saya 1st time guna printr ni n kehabisan ink. X tau nak dpatkn d mana

    1. FITRIHADI says:

      Maaf lambat reply. Cuba tanya mana-mana kedai komputer. bawak sekali kotak ink tu supaya senang diorang nak cari. Paling kurang pun tangkap gambar kotak ink tu tunjuk kat pekerja tu. harap dapat membantu.


LIKE KAMI DI FACEBOOK