Sep 012011
 

Lirik lagu dan video klip Malaysian Boy yang bertemakan kemerdekaan dari artis hiphop Malaysia iaitu Altimet, DJ Fuzz, Ila Damiaa, Point Blanc dan Rabbit Mac. Tadi ada keluar kat Astro memang teruja aku dengar dan tonton video klip lagu Malaysian Boy ni. Walaupun di adaptasi dari lagu American Boy nyanyian Kanye West & Estelle tapi tetap gempak bagi aku.

Malaysias boy Altimet, DJ Fuzz, Ila Damiaa, Point Blanc Rabbit Mac
Selamat Hari Kemerdekaan Malaysia Ke 54!

Dengan bermotifkan puzzle bendera Malaysia, memang menyemarakkan semangat kemerdekaan di kalangan anak muda zaman sekarang. Thumbs up, Malaysian Boy serta Altimet, DJ Fuzz, Ila Damiaa, Point Blanc dan Rabbit Mac!!!



Hayati lirik lagu Malaysian Boy di bawah!

[Altimet]
Salam si anggun si gadis ayu
Dari kotaraya ke pedalaman kamu
Dari Likas ke Pekan Rabu
Di carta aku kau nombor satu
Aku berikrar aku berjanji
Teman-teman aku menjadi saksi
Jauh di mata dekat di hati
Jadi izinkan aku pergi berlari
Keliling dunia dua tiga kali
Ku tahu hanya satu perkara pasti
Selagi bumi di atas paksi
Bila tiba masa aku kembali…

[Ila Damiaa]
Bawaku ke mana saja kau suka
Timur selatan barat atau utara
Dampingi aku selalu
You’ll be my Malaysian boy…
Malaysian boy…

[Point Blanc]
(Missing)……

[Rabbit Mac]
Vanakam everybody hi hello
Oru suthe pollam jom let’s go
Okay yen pearu Malaysian boy
Yethe senjalum kita sempoi
Tambi tangachi
Mumy dady akka tata patti vanthachii
Dari kampung ke kota machi
Sabah sampai Penang
Sigappu nellam velle manje
Nerathil vaanavil yen nattil theriye
Vadakku kilaku east and west
Nambe naadu malaysia
We the best…

P/s: Aku respek artis hip hop sebab diorang kreatif dalam penghasilan sesuatu benda.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _

Thumbs up untuk komen pertama dalam entry sebelum ni!

tu lah cr pasal lg,
kn dh kantoi
~ hassanah

(Visited 48 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Video) Lagu Malaysian Boy versi Oh My English

Comments

  1. Ai Nelang says:

    bagus ler rakyat malaysia bersemangat sambut merdeka..jngn smpai semangat tu hilang sudaa…

    1. FITRIHADI says:

      yupp tanah tumpah darahku..

  2. anonymous says:

    dh tgok vdeo ni msa frst iklan kat astro aritu mmg best lgu ni lg gmpak dr american boy

    1. FITRIHADI says:

      a’ah.. first time dengar rasa teruja je :-)

  3. Suka sangat idea diorg, mmg kreatif, permintaan leh x? nak lirik…tq ^__^ proud to be Malaysian !!! Jom turun Dataran Merdeka this 19th Sept…

    1. FITRIHADI says:

      errkk lirik?? agak susah sikit sebab bercampur dengan bahasa cina dan tamil.. tunggu ar kalau ada dari sumber lain, baru saya share. ok?

  4. titan says:

    ok gak. rancak lagunya.. :)

    1. FITRIHADI says:

      dengar kata ada hantu dalam video ni.. tak perasan ke??

      1. arifpro says:

        memang ada pun, dekat saat ke 0.43… cube tengok dekat belah kiri mase tu.

  5. anak malaysia mmang kreatf smpai mncipta lagu yg tiptop
    art malaysia……..(MALAYSIAN BOY)..

    1. FITRIHADI says:

      tapi lagu ni cedok lagu inggeris je.. tapi still gempak bila dengar.. memang best!

  6. Hang jaafar says:

    Hmm, Malaysia kan nombor kedua yg suka tiru2 orng laen punye brng.. Inspira cetak rompak, ni lg, lagu cetak rompak kemerdekaan.. Geli aku dengr Dlm astro. B more creative, jgn la nak guna lagu orng laen, da la x dpt kebenaran dari kanye untk use lagu ni.. Nnti dapat la Surat cinta mintak Wang… Hm, aku Anak Malaysia, xmau dngr lagu ong puteh sini, buat la lagu baru.

  7. akubiomed says:

    Lagu Malaysia Boy ini memang sempoi :-)

    1. FITRIHADI says:

      yupp memang sempoi!!

  8. adilah says:

    hyeeee

  9. arifpro says:

    dekat saat ke 0.43 ada lembaga/hantu… cube tengok belah kiri mase tu.. mesti anda akan perasan…

  10. Hamzi says:

    Baguslah lagu ni….Malaysian boy..

  11. HARIZ says:

    MEMG TERBAIK LAH

  12. […] Middleton akan berpisah dengan kelas 3 Merah, pelajar-pelajar telah membawakan sebuah video lagu Malaysian Boy versi Oh My English khas untuk […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK