Sep 032011
 

Aku tau mesti ramai yang dah ada ear-plug tak kira ar apa-apa jenama, hatta yang original atau fake sekalipun. Tapi masih ramai jugak yang tak menikmati 100% bunyi berkualiti yang sepatutnya diorang dengar dari ear-plug tersebut.

 

Aku baru beli Monster Turbine ni semalam. Tapi OEM (Original Equipment Material) je la.. Adeh..

Tapi seriously, bunyi dia memang gempak!

 

Jadi, disini aku nak share sikit cara yang betul untuk pakai ear-plug dan dapat dengar 100% bunyi yang berkualiti dari sesebuah lagu atau bunyi yang sepatutnya korang dengar. For sure, bunyi dentuman bass memang masyuk kalau betul pemakaian ear-plugnya.. Dan takde bunyi dari luar yang terlepas masuk ke dalam telinga…

 

Berikut adalah video camna nak pakai ear-plug yang betul dengan hasil bunyi yang terbaik tak kira ar ear-plug original atau fake.

 

 

 

Serius aku cakap, walaupun aku terbeli Monster Turbine yang OEM tu, tapi bila pakai ikut cara minah ni suruh, still boleh dapat dentuman bass yang sepatutnya korang dengar dari Speaker yang berkualiti seperti headphone Siberia V2 dari Steelseries yang aku pernah pakai tu.

LIHAT JUGA:  (Video) Projek Akhir Animasi Audio Video Pelajar UTeM

 

Jadi, siapa yang dah beli ear-plug OEM ‘Tour’ Beats by Dr. Dre tu, boleh ikut cara ni untuk dapatkan kualiti bunyi yang memuaskan. Suggested!

 

P/s: Actually, Monster Cable Inc. ni laa yang produce-kan jenama Beats By Dr. Dre tu.. Ada paham? hehe…

(Visited 97 times, 1 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK