Sep 062011
 

Aku ada himpunkan beberapa artikel menarik dari rakan blogger kita di senarai blog bahagian bawah entry ni yang menceritakan bagaimana diorang mula berubah untuk menjadi muslimah yang bertudung. Bagi yang masih tercari-cari inspirasi untuk bertudung, mungkin boleh terjah video persoalan tudung ni atau boleh juga sejukkan hati korang dengan video kisah Wardina Saffiyah ini. (^_^)

 

 

Dan, korang juga boleh berkongsi tentang bagaimana korang tergerak hati untuk mula bertudung danboleh berkongsi dengan kami di bahagian senarai list di bawah.

 

Bagi yang dah buat entry tu lama dah, boleh je submit link entry tu ke ruangan komen di bawah.

 

 

Antara kisah inspirasi blogger wanita yang berhijrah untuk bertudung;

  1. Nadia Havez: Bagaimana Akhirnya Saya Bertudung (part 1)
  2. Nadia Havez: Bagaimana Akhirnya Saya Bertudung (part 2)
  3. Sidratul Muntaha: Bagaimana Akhirnya Saya Bertudung
  4. Cik Helena: Cerita di sebalik penghijrahan saya (bertudung)
  5. Greenapple: Kenapa Aku Bertudung?
  6. Theinexplicableme: Kenapa Saya Bertudung?
  7. Afra Yuri: It is official
  8. Penjelasan Diana Amir mengenai hijrahnya
  9. Kisah anda?
LIHAT JUGA:  (Video) Ini Kisahku TV9 - Kisah Hijrah Wardina Saffiyah | Inspirasi Muslimah Terkini

 

Akhir kata dari saya, semoga kita mendapat sesuatu yang bermanfaat melalui segmen ini. Islam is the best way of life! Wassalam…

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

Juga dapatkan inspirasi lain dalam bentuk fizikal (buku) iaitu:

 

Harga: RM 15.50

ISBN-13: 978-983-3604-42-5

ISBN-10: 983-3604-42-0

Tarikh Terbit: 14 Jul 2008

Jumlah Muka Surat : 176

Kategori: Bantu Diri, Bantu Diri Umum, Imej, Minda,Islam, Gaya Hidup, Islam Umum, Remaja

Penerbit: PTS Millennia Sdn Bhd

Sinopsis: Menghimpunkan koleksi pengalaman suka duka kehidupan wanita bertudung yang diadaptasi daripada kisah benar supaya menjadi pedoman kepada pembaca. Karya-karya yang disumbangkan dalam buku ini adalah hasil garapan wanita profesional seperti doktor, jurutera, akauntan, arkitek, peguam, pensyarah, guru, konsultan, pelajar, bekas selebriti dan pengurus rumah tangga.

 

Beli Online @ Bookcafe [Diskaun 15%].

 

 

(Visited 55 times, 1 visits today)

Comments

  1. […] Akma AF3 ni. Semoga perubahan diorang ni dapat bagi inspirasi dan motivasi kepada lebih ramai wanita Malaysia untuk bertudung dan berhijrah ke arah yang lebih […]

  2. […] Ross, Irma Hasmie, Abby Abadi & Diana Amir Posted by FITRIHADI Amat menarik untuk dibaca kisah penghijrahan beberapa artis tempatan sepert Catriana Ross, Irma Hasmie, Abby Abadi & Diana Amir […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK