Aug 222011
 

Hurm nampaknya heboh balik isu blogger yang dikatakan trafik hunter. Dulu heboh pasal pelacur blogger. Actually kedua-duanya ada intipati yang sama; mencari trafik. Dan kat sini aku nak flashback balik apa itu pelacur blogger. Korang tonton ar sendiri..



Pada pendapat akulah, jika manusia ada hal peribadi, maka blogger juga ada hal peribadi. Soal bagaimana dia berblogging tu adalah hal peribadi dia. Kita seboleh-bolehnya tak perlulah nak jaga tepi kain blogger. Of course kita sebagai manusia boleh menasihati dan berdakwah kerana di dalam Islam tu wajib berdakwah selagi mampu.

Humility in Oneself, Respect for Others…
- Eyriqazz

Tapi di dalam hal blogging perlulah ada cara dakwah tersendiri. Tunjukkan cara blogging yang betul. Macam blogger Melzromeo, Lizarazak, Fokusblogger.com dan ramai lagi blogger yang rajin kongsi tips-tips blogging dalam blog diorang. Bukannya menuduh melulu je mengatakan si polan blogger tu seorang Trafik Hunter mahupun Pelacur Blogger dalam twitter, FB atau blog secara terang-terangan. Ingat bila 1 jari menuding ke arah orang lain, 4 lagi jari menuding ke arah diri sendiri.

pelacur blogger trafik hunter traffic


AKhir kata dari aku, tak kisah ar macam mana kita berblogging, teruskan. Itu adalah keunikan kita. Blogger barat dah ramai berjaya dengan strategi masing-masing, tapi kita masih berbalah dan masih lagi di takuk lama. Erm fikir-fikirkanlah.

P/s: Just berblogging secara aman. Ikut style masing-masing. Tak perlu terikat dengan style siapa-siapa. Berblogging sama seperti mencari teman hidup. Kita nak someone yang mampu buat diri kita selesa. Jadi selesakan diri kita dulu baru kita boleh berblogging dengan baik. Peace!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Tahniah kepada blogger yang memberikan komen pertama dalam entry yang lepas! Keep on stalking, buddy!

dengan Google, segalanya mudah! (iklan dari penaja)
~ afiq aiman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  20 Responses to “(Video) Blogger Trafik Hunter a.k.a. ‘Pelacur Blogger’??”

  1.  

    ada isu baru ka? asyik2 benda sama je.. memang takkan habis isu ni.. huhu..

  2.  

    Hai….macam2 nama ada untuk blogger yekk.
    Kadang2 bila dah lama blog..kita terlupa tujuan kita berblog…
    Untuk meluahkan pendapat hati..that the genuine blogger..
    Tapi apa salahny acari traffik…cuma jangan melampau

  3.  

    blog anda menunjukkan identiti anda. bukankah begitu?

  4.  

    blogging with your own style…teguran membina ambil sebagai ilmu.cacian tak memajukan komuniti kita pun

  5.  

    Assalamualaikum.

    Sebenarnya aku setuju dengan entri Lensa Rosak tu. Walaupun bahasanya agak kasar, ada kebenarannya. Memang arus blogging kini dah lari dari landasan sebenar. Tak dinafikan. Mencari trafik dan kegelemeran menjadi fokus utama. Tapi aku yakin masih ada yang telus dalam berblogging.

    Memang blogging tu hak masing-masing. Tetapi bila ada orang tegur ke arah kebaikan dan kebenaran, tidak harus melenting. Ambil perkara tu sebagai kebaikan dan terima dengan berlapang dada.

    Semoga kita semua masih punya matlamat yang jelas dalam berblogging. InsyaAllah.

    Salam Ramadahan :)

  6.  

    I’m blogging for peace. No War No Hate

  7.  

    dulu ak mmg traffic hunter..lani dak dah

  8.  

    berani kerana benar, takut kerana salah. Fikirkan tu. Dapat fikir, aku yakin korang dapat jawapan untuk isu panas ni. hehe..

  9.  

    Isu ni dah lama kan,ermm terpulang la pada blogger tu sendiri macam mana nak bergiat aktif di dalam dunia blogging ni

  10.  

    apa2 je lah

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>