Aug 102011
 

Setelah heboh di internet tentang pembongkaran identiti Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara yang dikatakan seorang wanita bernama Arlene Tan Bt Khalid, maka diorang berdua telah memberikan reaksi atau respon masing-masing dalam laman akaun sosial masing-masing.

I am saddened by this situation as this is really a sick act by a bunch of people who love to simply accuse without any proof. For the record, I am absolutely not Sitt Wuzura and I have never known this person before. I was not even aware about this issue until 3 days ago where I got an alert by some facebook friends that I was being wrongfully accused. The first time I ever read her blog was also 2 days ago when I had to show evidence to the police. For your information, I have made a police report against Gaysec and anyone else for the wrongful accusation, for posting my personal details in public, and for encouraging the public to harrass me, including making death threats at me. Dear friends, please let us spread the truth during this holy month where it is not merely avoiding from eating and drinking, but most importantly avoiding from spreading lies and fitna, as well as seeking truth and enlightenment.

[ Statement via Arlene Tan: PUBLIC STATEMENT: I AM WRONGLY ACCUSSED ]

makcik hajjah sitt al wuzara arlene tan


Dan berikut adalah respon dari Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara di laman sosial Google+ nya.
(AMARAN! Tidak sesuai dibaca oleh mereka yang belum baligh atau belum bersunat!)

Jaga kau babi setan Gaysec. Ini penerangan yang terakhir dari makcik tentang hal ini. Lepas ni makcik tak akan layan bende merepek ni dan blog makcik akan terus mengganas lagi dan SKMM tidak akan menghentikan makcik!! Aktiviti makcik di internet tidak pernah mengancam keselamatan dan tidak pernah mengganggu kedamaian mana-mana pihak. Makcik hanya bersuara dan ini hak asasi kemanusiaan makcik untuk kata apa yang makcik suka.

Untuk kali yang terakhir: Makcik tiada hubungan kait dengan minah Arlene Tan ni. Lagi pun, kami mempunyai banyak perselisihan fahaman dahulu antara perbincangan-perbincangan tahun lepas. Jadi, makcik jarang berinteraksi dengan minah nie dan makcik tidak kenal siapa minah ni dan tidak pernah jumpa dia pun. Perbincangan itu tidak dapat di kembalikan kerana akaun Facebook makcik yang lama sudah kene report oleh babi-babi penjihad pengikut babi Muhammad sebab makcik menuntut jalang betina jahanam Ustazah Siti Norbahyah meminta maaf atas ceramah die yang amat biadap melibatkan pengharaman Hari Valentine’s oleh JAIS dan makcik mencabar ustazah pengecut mulut cibai ini berdebat dengan makcik di kaca TV. Kaki2 jihad di internet menyerang dan report profile Facebook makcik sampai hilang. Oleh itu semua komen-komen yang makcik buat di kumpulan2 di laman Facebook hilang atau kelihatan sebagai “Post deleted”.

Makcik langsung tidak rasa bersalah atau menyesal – tetapi makcik rasa babi Gaysec ini adalah setan yang paling kurang hajar membuat dosa berat di bulan Ramadan. Perkara ini memang amat sial dan kepada pihak yang mengugut supaya makcik minta maaf kepada Arlene Tan – kepala hotak kau lah! Perbuatan babi pondan Gaysec ini sangatlah jijik, serta pengikut2 mereka yang mengancam keselamatan Arlene, yang tidak ada sebarang kaitan dengan makcik langsung!! Ini salah mereka yang bertanggungjawab atas pendedahan maklumat sulit Arlene, bukan salah makcik!! makcik tidak mendedahkan nombor kad pengenalan Arlene, nomber telefon die, atau alamat rumah die. Gaysec dan pengikut mereka buat jadah setan nie sampai mengancam keselamatan Arlene!!

Korang memang dapat orang yang salah!! FAIL!! SUNGGUH FAIL!! Betina Arlene ini bukan murtad, bahalol!! Dia sendiri mengaku dia bukan murtad dan bangga sebagai seorang Muslimah yang sejati. Walaubagaimanapun, mengikut pandangan ulamak warak2, makcik boleh kategorikan pandangan Arlene terhadap kepercayaannya sebagai umat Islam ialah pandangan yang munafik sebab konsep liberal Islam telah dibangkang oleh ulamak2 di fakulti2 pengajian Islam di univerisiti2 di Malaysia (nanti makcik kongsikan satu penulisan tesis pasal konsep lahanat munafik liberal Islam yang ditinggi-tinggikan oleh para2 munafik yang sekepala dengan Arlene seperti Marina Mahathir dari Sisters in Islam). Babi-babi JAKIM, PAS, PUKIDA memang bengang dengan golongan umat Islam yang berfikiran cam nie kerana mereka berpegang kepada idologi Islam sebenar mengikut alsunnah dan pemerintahan politik Islam zaman babi Muhammad dan konco khalifah-khalifahnya.

Sejurusnya, Arlene sendiri membangkang terang-terangan terhadap inisiatif kumpulan yang makcik dan para2 murtadin tubuhkan untuk golongan murtad yang terperangkap dalam Islam di Malaysia untuk bersosial dan berkenalan antara satu sama lain. Arlene pernah membuat statement yang keras bahawa golongan murtad tiada hak untuk wujud, sebaliknya patut ikut jejaknya yakni, memeluk konsep Islam liberal dan bangga mengamalkan elemen-elemen yang memberi seseorang itu identitinya sebagai seorang umat Islam – konsep yang makcik bangkang sama sekali kerana ini bercanggah dengan nilai-nilai kepercayaan makcik, yakni kebebasan individu untuk memilih agama, kepercayaan, budaya, cara hidup, identiti sendiri tidak kira dari jubo agama/bangsa/kaum mana seseorang itu dilahirkan – hak ini tidak terkecuali daripada hak individu untuk juga menolak sebahagian atau seluruh elemen-elemen agama/kaum/bangsa tanpa paksaan. Tambahannya, makcik juga memperjuangkan hak kebebasan bersuara yang semakin terancam sejak kebelakangan ini di mana pembontot babi 1Nazi Najib Razak mengingkar janjinya bahawa internet tidak akan ditapis. Tetapi badan gomen lahanat cakap tak serupa bikin SKMM main bontot ngan Najib dan telah sekat blog makcik berulang-ulang kali!!

Oleh itu, siap lah babi setan stalker-stalker amateur pondan Gaysec. Makcik tahu korang dah nak berundur diri. Kene study untuk SPM Trial konon. Polis akan cari korang. Bersedialah untuk bertemu pentas dunia dengan kelahanatan dan kebabian kamu itu!!

Apa yang korang buat itu adalah jenayah berat yang mengancam keselamatan individu dan masyarakat!! Ini fitnah yang sangat besar dan perbuatan yang amat keterlaulan dan keji!!

Perbuatan babi lahanat Gaysec pondan peliwat yang tidak sedar diri ini tidak akan menghentikan aktiviti-aktivi dakwah makcik dalam Internet. Malah, perbuatan ini memudaratkan keselamatan orang lain dan ini bukan salah makcik! Allah swt babi nazak lahanat. Allahuakbar!!!

[ Statement via Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara’s google+ ]

Apa pun kita masih belum mengetahui kebenaran tentang siapa sebenarnya Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara ni. Ye la orang kata kalau was-was baik tinggalkan. So jangan korang melulu je percaya melainkan ada bukti yang betul-betul kukuh. Aku tak nak percaya sangat. Setakat bukti reply facebook, masih belum kukuh. Gaysec kena digging lagi betul-betul sampai jumpa bukti kukuh. So good luck Gaysec!

Cadangan aku:
Untuk membuktikan Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara tu bukan Arlene Tan, aku rasalah, si Arlene Tan ni mesti dikuarantinkan tanpa sebarang hubungan dengan dunia luar. Takde phone, takde tenet dan takde PC. Lepas tu korang provoke-lah Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara supaya dia balas komennya. Kalau dia respon dalam segala laman akaun sosialnya, maka bermakna Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara ni bukan Arlene Tan. Kalau tak respon, maknanya kena siasat lagi dengan lebih telus. (Idea dari drama CSI. hihi…)

That’s all I gotta say today. Happy Wordless Wednesday! (^_^)

(Visited 41 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Gaysec Minta Maaf Pada Arlene Tan | MLM Fitnah Dalam Internet

Comments

  1. matjoe says:

    nice gak idea tu. isk2 macam2

    1. FITRIHADI says:

      berani sungguh makcik ni… kita nak baca blog dia pun rasa tanak baca takut kita pun sama-sama mengutuk islam.. ish2…

      1. Addy says:

        kurang ajar gila minah yang kutuk islam ni.korang tak tahu kenapa naibi muhammad kawin dnegan aisyah senyaplah.tayah nak kecoh sangat.bagang!

  2. ayat dia memang melampau abis…sapooo lah makcik vangang nih!

    1. FITRIHADI says:

      uih sakit hati baca ayat dia.. tak tahan ar..

    2. harzira says:

      betul tu . serious . ALLAH akan membalas segala kejahatan dia .

  3. […] nuffnang_bid = "99296ade9c798c186b780b0ef50df4f4"; « Respon Arlene Tan Serta Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Berkaitan Pembongkaran Oleh Gaysec | Cadangan U… […]

  4. BubbleMe says:

    Setuju dengan idea anda… tapi mengingatkan daku teknik memburu KIRA dalam movie death Note The Last Name

    1. FITRIHADI says:

      a’ah sama ar kan cara tu..

  5. […] ribuan ringgit. Apa pun, ini semua just rumour. Tak tahu samada betul ke tak sama macam kes Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara tu. Apa-apa pun jom tengok video khabar angin kecanggihan dan spesifikasi penuh iPhone 5 yang […]

  6. mimiehyuk91 says:

    bila baca statement makcik siti nie rasa berdosa sebab baca ayat2 yang tak sepatutnye.. gila ah al wuzara nie..

  7. mrs,,lalala~~ says:

    senanye kan,,owg sitt alwazarah nie betol kea x..???die nie psiko ke???ayat tuggang langgang…hina islam…passtu sebut Allahhuakbar…ak rase la kan…die nie ad penyakit otak la???cam x betol jea…bahaye lau dy nie ad kat M’sia…muke pn da cam ap…hish~~de nie mmg kurang ajar…sengaje la tu nx menyesatkan umat manusia…die nie lebih trok dari syaitan…nauzubillah~~

    1. FITRIHADI says:

      ermmm ntah dia ni.. bila dah jahil mula ar rasa diri tu kebal dan tak takut kepada pencipta alam ni…

  8. sementara bernyawa says:

    x terkata apa baca nie…jadi sementara kita masih bernyawa saling ingat2kan ant kawan tentang janji Allah S.W.T kepada hambaNya…apa nak jadi…depa nie..hidup tiada arah tujuan..

  9. Addy says:

    aku benci gila dengan tengku sophia dengan QUEEN MUTIA yang jet queen onon.moga allah murka dngan korang…………….KALAU BUKAN SEBAB MALAYSIA KORANG DAH HANCUS TAHU TAK?MANE TERIMA KASIH KORANG?HORMAT KORANG MEMANG DAH HANCUR HE SIAL?
    TAK PUAS HATI?!MEH AH SINI.BIAQ AKU LEMPIAQ JEEEEE..


LIKE KAMI DI FACEBOOK