Aug 112011
 

Jenis-jenis kuih di Malaysia ni aku dapat dari makcik jual kuih tu semalam. Saja nak kongsi pada sesiapa yang belum kenal jenis-jenis kuih di Malaysia ni. Kalau dah baca tu abaikan sebab ramai lagi yang belum kenal. hihihi…

jenis kuih muih di Malaysia

Nak tau makcik ni jual kuih apa?? Jom baca senarai yang dia bagi ni… hehehehe….

  • Kuih paling sexy = Puteri Mandi
  • Kuih paling keji = Taik Itik
  • Kuih bajet cute = Cek Mek Molek
  • Kuih untuk awet muda = Seri Muka
  • Kuih paling alim = Kuih Ketayap
  • Kuih penyakit lelaki kronik = Batang Buruk
  • Kuih suka pukul = Kuih Lompang
  • Kuih dalam zoo = Badak Berendam
  • Kuih untuk Sam Polis Trafik = Kuih Sampreeeeettttt
  • Kuih yg bangun sendiri = Kuih Bangkit
  • Kuih org x mandi = Kuih Bau-lu
  • Kuih paling tenteram = Kuih Makmur
  • Kuih paling lembap = Kuih Siput
  • Kuih yang berpura-pura jadi kuih = Kuey Tiaw

Hah siapa nak beli boleh order kat makcik tu. Dia pesan kat aku yang kuih dia tu no calory, no sugar-glider, no cholestrol and NO DISCOUNT! adeh….

P/s: Layan roti John pun sedap.. hihihi…

LIHAT JUGA:  Kesian Mamat Ni Pakai Mesin Taip Kena Halau Dari Kuliah

_ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _

Tahniah kepada komen pertama untuk entry lepas. Keep on stalking, buddy!

hampeh kedaun btol dorg ni…ramai bleh la
~ arek

(Visited 149 times, 1 visits today)

Comments

  1. fina fento says:

    selalu dengar, tapi tak pernah nampak rasanya kuih tahi itik :P

  2. Hans says:

    hahahahahah
    macam2 hal
    lucu2

  3. Dzafira says:

    Kuih kasih sayang = ketupat dakap

  4. misztomato says:

    heheheheh… lapao pulak

  5. RinnAzrinah says:

    hahahaa!!!…. kuih perasan lawa x de erk?… puteri ayu tuh….

  6. Mama MIrza says:

    serius… penat aku gelak kek opis nih… hahaha… lawak sebelum aku shut down pc… thanks bro..

  7. akubiomed says:

    Apa pun kuih-kuih ini memeriah bazar juadah berbuka puasa saban tahun


LIKE KAMI DI FACEBOOK