Aug 242011
 

Perjalanan balik kampung kini lancar dengan promosi baru Kad PlusMiles Touch & Go! Dapatkan segera di Pusat Khidmat Pelanggan PLUS yang berdekatan.

kad plusmiles touch and go

Pernah tak korang alami pengalaman yang memeritkan terpaksa menahan diri yang nak terkucil atau lebih mengerikan lagi nak buang air besau semasa di atas lebuh raya. Yang lagi stress-nya kalau korang berada di lautan kereta manusia yang berpusu-pusu nak bayar tol.

Masing-masing sibuk cari duit kecil, takpun cashier tu yang sibuk dok mengira duit kecil nak bagi kat kereta depan. Memang makan masa beb!

kad plusmiles touch and go
Camne ni?

Jadi, disini aku nak suggestkan korang guna kad Touch n’ Go. Dengan kad Touch n’ Go, korang tak perlu lagi;

  • Terhegeh-hegeh nak cari duit kecik semasa bayar tol
  • Terseksa dengan panggilan ‘alam’ semasa menunggu untuk bayar tol
  • Bersesak-sesak dengan kenderaan lain untuk bayar tol
  • Menunggu lama dalam barisan kenderaan yang panjang untuk bayar tol

Dan dengan kad Touch n’ Go, korang just sentuh je kad korang kat mesin tu, pastu terus gerak. Tak payah nak tunggu lama-lama dah. Buang masa dan tenaga je. Kan senang hidup ni dengan kad Touch n’ Go.

Eh bukan tu je. Bersempena dengan kedatangan bulan Syawal yang meriah nanti, PLUS memperkenalkan program ganjaran PLUSMiles yang lebih menarik pakejnya. Bagi yang masih belum mempunyai kad Touch n’ Go, boleh segera mendapatkan kad PLUSMiles Touch n’ Go ni.

kad touch n go plusmiles
Thorbaik!

Sebab apa? Sebab ada banyak kelebihan dan ganjaran yang pihak PLUS nak kasi kepada pengguna kad PLUSMiles Touch n’ Go ni. Antaranya;

  • Diberi rebat 5% untuk penggunaan bulanan sebanyak RM100 di lebuhraya PLUS, ELITE, BKE dan LINKEDUA*.
  • Diberi mata ganjaran PLUSMiles untuk penggunaan bulanan kurang dari RM100 di lebuhraya PLUS, ELITE, BKE dan LINKEDUA*.
  • Nikmati diskaun sehingga 30% daripada Rakan Niaga PLUSMiles yang mengambil bahagian!

* (tak termasuk plaza tol Bukit Kayu Hitam, plaza tol bangunan Sultan Iskandar dan plaza tol Tanjung Kupang)

kad plusmiles touch and go
Banyak siot kupon diskaun!

Bagaimana nak dapatkan kad PLUSMiles Touch n’ Go ni?

Actually tak susah pun, first korang terjah mana-mana Pusat Khidmat Pelanggan Plus (selalunya ada di Plaza tol yang besau dan banyak kenderaan). Dapatkan borang hijau dan isi je.

Soal bayaran tak mahal pun. Ada dua benda korang kena bayar iaitu;

  • kos kad (RM5/sekali bayar) dan
  • nilai top-up kad, tu je.

Contohnya kos kad tu memang kena bayar RM5. Lepas tu, ikut suka kita ar nak top-up berapa pun nilai dalam kad tu. Hari tu aku topap RM25, jadi bayaran semua just RM30. Terpulang pada korang lah nak top-up berapa pun kan. Tapi pastikan korang bajet dulu berapa bayaran korang kena bayar untuk setiap tol. Kalau tak cukup, memang bingit ar alarm tu bunyi bila kad korang tak cukup kredit. hehehe!

plusmiles touch and go card
Memang heaven ar guna kad Plusmiles Touch and Go ni :)

Rugi beb bagi siapa yang tak guna kad PLUSMiles Touch n’ Go ni sebab ianya memang menjimatkan masa, wang dan minyak kereta. Pencemaran udara pun kurang. Tahap kebosanan dan ketensenan pun menurun. Masalah panggilan ‘alam’ pun dapat dijawab dengan segera (^_^)

[ Untuk Maklumat Lanjut Sila Terjah Plusmiles.com.my ]

Note: 1800-88-00-00 – Simpan nombor talian bebas tol Plus ni. Kalau keta atau motor korang rosak atas highway, boleh call diorang! Untuk ahli kad PLUSMiles Touch & Go, service tunda kereta free je untuk 30km pertama. Kalau bukan ahli, memang kena bayar full!

***UPDATE TERBARU: Beberapa tol di Johor sudah mewajibkan penggunaan kad touch n go ini.

Kad touch n go plusmiles johor

P/s: Aku baru pakai je kad PLUSMiles Touch n’ Go ni sebab ada promotion. Lagipun cuti ni aku banyak pulak merantau. Tu yang aku rasa kena pakai kad PLUSMiles Touch and Go ni. Lagipun rasa cool, macho dan bergaya je bila guna kad ni. hihi.. *Poyo ar mamat ni. Adeh..

_ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _

Komen pertama untuk entry sebelum ni. Thumbs up! Keep on stalking, buddy!

Ramadhan kali ni memang rasa sekejap je…
~ saye

Comments

  1. Memang sesuai sangat la kad ni dipromosikan sekarang ni, :D raya nanti tak lah sesak sangat.. :D

    1. FITRIHADI says:

      a’ah.. time raya lancar je perjalanan.. kan senang tu..

  2. landax says:

    landax ni jarang sekali nak naik toll..huhu..so,tak perlu sangat lah T&G ni…

    1. FITRIHADI says:

      ouh takpe ar.. boleh syorkan kat kengkawan atau family :)

  3. zool says:

    jarang pakai tol.tak berapa nak gunalah kad ni..
    er ni advertorial ke?

    1. FITRIHADI says:

      ouh tapi kalau rasa nak pusing-pusing Malaysia boleh ar guna kad ni.

      ni advertorial free je.. bukan berbayar.. saja nak asah skill hehhee

  4. wrizuan.net says:

    wah boleh la berjimat sikit belanja tol dapat diskaun mcm nie..:)

    1. FITRIHADI says:

      a’ah bukan saja bleh jimat duit, tapi jimat masa dan minyak. berbaloiii!

  5. lizz says:

    T n G memang wajib ada masa musim2 perayaan ni.if tak, boleh menangis kat tol.hahahaha

    1. FITRIHADI says:

      Betul tu. Siapa takde kad TnG tu memang rugi ar. Rugi masa, rugi minyak dan rugi air mata je sebab nangis. hehe..

  6. hana ahmad says:

    okay, nak pergi beli la jap g. hihi

    1. FITRIHADI says:

      Haa camna? Dah beli ke belum? hihii…

  7. [...] bagi siapa-siapa yang nak balik kampung melalui highway tu, aku suggest korang guna kad PLUSMiles Touch and Go ni. Jimat masa, minyak dan tenaga. Memang aku suggest sangat-sangat korang guna sebab aku pun dah [...]