Aug 172011
 

Teruja aku tengok gambar Perodua Viva 2011 terbaru yang nampak lebih gempak dan cool ni. Memang stylo habis. Ni yang menaikkan keinginan aku nak beli viva ni. Haha!

Tapi ini just rekaan awal je. Secara rasminya belum tahu lagi akan keluar macam mana. Sama-sama kita tunggu tarikh pelancarannya nanti.

gambar perodua viva new baru 2011
Rupa depan Perodua Viva 2011 yang lebih garang!
 

Dengar kata dari pandu.my, rekaan kereta perodua Viva terbaru ni menggunakan Daihatsu A-Konsep;

 

A-Konsep telah dibangunkan bersama pakar dari Indonesia dengan sokongan teknikal daripada Daihatsu Jepun. Mengenai A-Konsep yang dibawa ia adalah berbeza iaitu sedikit besar berbanding A-Konsep yang biasa dilihat.

gambar new perodua viva terbaru 2011
Ala tomey tomey…
 

[ Image via Andyhowt.com ]

 

Apa pendapat korang? Gempak tak? Rupa depan dah nampak garang dah. Tengok dari belakang nampak futuristik sikit. Cun ar!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Tahniah kepada pemberi komen pertama untuk entry lepas. Keep on stalking, buddy!

hahahaha. kena pulak gerak mulut dengan dialog dia
~ fina fento

(Visited 118 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Senarai) 9 Sebab Israel Mahu Gencatan Senjata Lebih Awal

Comments

  1. beliamuda says:

    Lain giler design dengan Viva yang ada sekarang ni.

    1. FITRIHADI says:

      a’ah tapi ni plan awal je.. yg rasminya tatau lagi camne..

  2. sweet says:

    mcm cacat je. prefer old design.

    1. FITRIHADI says:

      lorghh cacat ke?? tak gempak ke??

  3. Dzafira says:

    Mata tu yang nampak garangnye…

    1. FITRIHADI says:

      tu yang gempak tu..

  4. mimiehyuk91 says:

    cantik.. cantik.. kalau ada yang macam nie kena order cepat nie..

    1. FITRIHADI says:

      a’ah memang cantik.. kena sambar cepat2 ni..

  5. Kama Irahsa says:

    cantik. tp, aku still prefer sedan. ni utk secondary car ok la. hehe..

    1. FITRIHADI says:

      a’ah ni buat keta side-kick bleh ar.. hehe..

  6. akubiomed says:

    Wah seksilah Viva nih. Kalau negara barat mereka ada kereta membeli jenis kereta mengikut kegunaan sebab itu mereka ada kereta keluarga dan kereta untuk pergi ke kerja

  7. ihsanridzwan says:

    lawa..msti hrga lbih tggi..hoho

    1. FITRIHADI says:

      takkan nak jual mahal kot.. viva mesti lebih murah dari kereta lain.. hohoho

      1. ihsanridzwan says:

        mksud sy mahal dri viva yg lme…hoho

        1. FITRIHADI says:

          ohoo..ntah la.. tunggu je bila dah keluar nanti :)

  8. RedBoys says:

    wow.. cantik jugak design yg baru ni… nampak cool..

    1. FITRIHADI says:

      memang cool habes.. aku pun teringin nak beli..

  9. titan says:

    harganya camana??

    1. FITRIHADI says:

      rasanya still murah sebab viva kan terkenal dengan harganya yang lebih murah dari kenderaan perodua yang lain..

  10. yo says:

    macam toyota nautica je depan..belakang chevrolet..ya kereta designer rojak perodua,tp spec same je..n still bunyi tok tok tok kat brek depan..tahniah..perodua..hampeh

    1. FITRIHADI says:

      ye ke? tak perasan ar plak.. hehe cam marah je dengan perodua ni..

  11. mamat says:

    perodua VAVI VIVA VAVI


LIKE KAMI DI FACEBOOK