Aug 222011
 

Aku tau entry ni agak lambat tapi aku rasa perlu gak untuk buat entry ni sebagai tanda muhasabah diri untuk aku dan kita semua.

 

“Yang paling banyak mengingati kematian di antara mereka, dan yang paling bagus persiapannya setelah kematian. Mereka itu orang-orang yang cerdik.”

(Hadis Riwayat Imam Ibnu Majah, no: 4249.)

 

Pada malam semalam, aku dan beberapa rakan twitter menerima satu tweet yang agak mengejutkan mengatakan rakan twitter @shahrico meninggal dalam satu kemalangan. Walaupun aku tak berapa kenal dia, tapi disebabkan dia adalah someone yang ada akaun twitter dan facebook, kita boleh rasa macam dah lama kenal dia.

 

Dan mungkin salah satu tweetnya ada menunjukkan tanda dia akan pergi iaitu;

 

Apa-apa pun, sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Arwah @shazrico. Semoga rohnya ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Al-Fatihah….

 

P/s: Bersediakah korang menghadapi kematian? Kembalilah ke pangkal jalan jika sudah jauh tersesat…

LIHAT JUGA:  Spam Oh Spam... Aku Kahakkan Jugak Spam ni...
(Visited 2 times, 1 visits today)

LIKE KAMI DI FACEBOOK